Egész úton a telefonját nyomkodta egy buszsofőr egy utasokkal teli járművön, a 2-es úton – számolt be a Tények.

Magyarország egyik legveszélyesebb útján mobilozott a buszsofőr – halálfélelme volt az utasoknak
Fotó: Pixabay

A 2-es főút Magyarország egyik legveszélyesebb útja, ám a buszvezetőt ez egy cseppet sem izgatta, hajmeresztő nemtörődömséggel mobilozott.

Én most nagyon féltem. Szerintem most is kicsit zizegek. Többször is előfordult az út során, hogy használta a buszsofőr a mobiltelefonját. Ha nem őt hívták, akkor ő hívott valakit, ha senki nem hívta, akkor pedig nézegette... Nem csak a saját, hanem mások életét is veszélyezteti és valahogy azt érzékelem, hogy ez az információ a buszsofőröknek nem ment át vagy nem is adják át. Szerintem nem érzékelik azt, hogy mit csinálnak

- nyilatkozta az egyik utas, aki videóra vette a sofőr mobilozását.

A riportban megszólaló vezetéstechnikai szakember arra figyelmeztet, a helyzet azért rendkívül veszélyes, mert abban a pillanatban, hogy valakivel elkezdek beszélgetni, én oda fogok figyelni és nem a környezetre, ami ugye azt jelenti, hogy

egy 90 km/h sebességnél haladó jármű 1 másodperc alatt 25 métert tesz meg, tehát az azt jelenti, hogy ha csak 1 másodpercet nézek a telefonra, az 25 méter vakon vezetést jelent.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Igen! Miért tűrik szó nélkül?
Legalább a felvételt juttatnák el a "központba", természetesen úgy, hogy felismehető legyen a busz rendszáma, ami a vezető mögötti falon is fel van festve. Mint Horizont is írta!
jesz
áthelyezik, másik járatot kap, oszt jónapot..
Lehet választani, vagy ittas, vagy mobilozott, vagy elszundított...na még a vasúti fénysorompó, az is befigyelhet..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.