Megtelt a Madách tér a tiltakozókkal, a Magyar Hang élőben közvetít.

A szabad színházakért és a kultúra függetlenségéért tüntetnek Budapesten, mert a kormány az ellenzék szerint államosítani akarja a színházakat.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Mirabilis: Ott kezdődött , hogy egy egész ország tapsolt, amikor a rendvédelmisek korkedvezményes nyugdiját orbánék megszüntették, a már nyugdijas-de még nem korbetöltöttek azon túl nem nyugdijat, hanem szolgálati járandóságot kaptak.- amiből szja-t vontak/vonnak. ( Ez is milyen már, hogy egy nettó jövedelemből adót vonni!). Azután jöttek a többiek- és még szakmán belül se volt meg a szolidaritás.Mostanra meg végképp elkopott.
"Amikor értem jöttek, már nem volt senkim aki szóljon!"- szépen megvalósitotta a fidess, az ország atomjaira szakadt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
@fahrenheit451: Vidnyánszky a szakmában elásta magát egy életre. Ez is egy szarházi házmester!
Csizmás Kond
Én is elkötelezettje vagyok a szabadságnak, viszont biztosra tudom, hogy csak úgy lehet valaki szabad ha a saját erejéből él meg és nem más segítségével, mert aki fizet az parancsol...ez örök törvény.
kereső
@Mirabilis: Ott kezdődött , hogy egy egész ország tapsolt, amikor a rendvédelmisek korkedvezményes nyugdiját orbánék megszüntették, a már nyugdijas-de még nem korbetöltöttek azon túl nem nyugdijat, hanem szolgálati járandóságot kaptak.- amiből szja-t vontak/vonnak. ( Ez is milyen már, hogy egy nettó jövedelemből adót vonni!). Azután jöttek a többiek- és még szakmán belül se volt meg a szolidaritás.Mostanra meg végképp elkopott.
"Amikor értem jöttek, már nem volt senkim aki szóljon!"- szépen megvalósitotta a fidess, az ország atomjaira szakadt.
ibn Said
@Csizmás Kond: ma, 19:18

Ezt ugye a labdarúgásra (is) érted!?
Jozefina
Kulturálódni akar a fidesz-kdnp maffia, ezért kell nekik a kultúra is???!!!
tudode
Ez a tüntetés csak ötórai tea őfélesége számára a szabadban a 2011 májusi rendvédelmisek felhördüléséhez képest
.
www.youtube.com/results?search_query=rendv%C3%A9delmisek+t%C3%BCntet%C3%A9se
.
Ma már csak az a kérdés, hogy van-e még népcsoport. amely hiányzik még a pocak náci étlapjáról!!!
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Ez vonatkozik szinte mindenkire, mindenkinek van főnöke, munkaadója, mindenkit valaki fizet. A szabad ember nem dolgozik?
nemkati
@Mirabilis: Rengeteg diákot, szülőt, sőt, egy-két nyomorékot is láttam ma a tüntetésen, bizony, hogy ott voltak. Hogy kinek mi a foglalkozása, az nem látszott rajtuk, de az, hogy aggódnak a kultúra szabadságáért, hogy van közük a kultúrához művelőjeként vagy fogyasztóként, nővérként, tanárként, orvosként, kutatóként, az biztos. Rendkívül jól beszéltek azok a színészek, akik megszólaltak, mindnek voltak megfontolandó gondolatai. Karácsony meg fantasztikus volt! Ahogy nagyon ritkán látni, hogy papírból beszélne, ma is fejből mondta a saját gondolatait, és érződött, hogy mekkora felelősséget érez Budapestért, a budapestiekért, nem csak a budapesti vagy az országos kultúráért.
Sajnos, mi még tényleg mindig ott tartunk, hogy tüntetünk, aztán hazamegyünk, megvacsorázunk.
nemkati
Sok diák és fiatal volt, és nem csak ma, ne mondd, hogy ők nem mennek ki. A pedagógustüntetéseken is nagyon sok diák szokott lenni.
nemkati
@Mirabilis: Külön-külön már mind megvolt. De mindig akkor, amikor egy-egy területen betelt a pohár. Nem tudom, hogy ki és hogyan tudna megszervezni egy olyan tüntetést, amikor a kormány minden eddigi bűne miatt mindenki kimenne. Nem egyvalamiért, hanem mindenért! Ha te tudod, hogyan kell, akkor szervezd meg! Én biztos ott leszek!
nemkati
@Mirabilis: Nem hülyítem magam, te nem érted, hogy az embereket nem lehet csak úgy kihívni az utcára, ahhoz mindig kell valami, ami éppen akkor történt. Erre nem mennek ki az emberek, hogy "már mióta gond van az egészségügyben, az oktatásban, mindenhol", hát akkor menjünk ki most. De ha neked van ötleted, mondom, szervezd meg, én megyek. Mert az ember nem olyan, hogy mindenkinek pont egyszerre jut eszébe magától fellázadni. Ez még 1956-ban sem úgy volt.
nemkati
@Mirabilis: Na akkor mesélj, hány tüntetésen voltál ott?
nemkati
@Mirabilis: Én az elmúlt 9 évben alig hagytam ki párat. Egy-két kivétellel mindegyiken ott voltam. Ezek szerint helyetted is. Sajnos én egymagam ennél többet nem tudok tenni. De ennyit megteszek amikor csak tudok.
nemkati
@Mirabilis: Ez csak egy szófordulat. Én csak magam helyett mehetek ki. Ha te nem voltál, nem szoktál, akkor hiányoztál onnan. Mint ahogy többszázezren.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Más a dolgozás és más a bér. Mindenkinek dolgoznia kell ha meg akar élni, viszont van aki magánként csinálja és van aki másnak szerződik le.
A színészetben is van aki nem támogatásból él és így nincs elkötelezve, és van aki leszerződi valahová magát és azt kell csinálja amit mondanak neki.
Csizmás Kond
@ibn Said: Mindenre, hogy ne kelljen találgass.
SystemError
@Csizmás Kond: Láttál te már színházat, színészt, művészt, zenészt, bármilyen alkotót nem a TV-ben? Arra rá sem merek kérdezni, hogy végzel bármilyen szellemi alkotói munkát, mert nyilván nem! :)

Hát nem ilyen csicska pártkáder módjára megrendelésre végezhető szakmák ezek és nem is működő prodoktum jön létre parancsra!

Amúgy baromi idegesítő, hogy nem vállalod be, amit gondolsz és minden ordas véleményed előtt ilyeneket írsz,
hogy "Én is elkötelezettje vagyok a szabadságnak,":)))))))))))))

Nagy fa...t vagy te az elkötelezettje... te valami egészen másnak vagy az elkötelezettje pár haveroddal együtt itt, ami lassan már nem politikáról, hanem valami kommunista népterrorról szól..amit elárulom de a fideszesek sem fognak megenni, mármint az igazi fidesz szavazók nem ti...:).

Szeretnék még pár propaganda érvet cáfolni, mert látom egy lapról olvassa ugyanaz a pár propagandista itt napok óta:

- Az állam pénze nem az állam pénze...:) Ezzel kapcsolatban és a jogállámi intézmények hiányával, jogállamisággal kapcsolatban porondon van Viktor az EU-ban, ezért lett kiadva nektek a kommunista népterrr legitimálása most...:)

-Az állam nem szól bele "NEM" állami intézmények működésébe ilyen szinten, mert ez nem bűdös kommunizmus! Azért mert "támogatja a civil művészetet" nincs ilyen felhatalmazása, hogy magán intézmények vezetőit válassza meg. Volt ilyen és azt kommunizmusnak hívták...
- Demokácia...Azt lehet hazudni a politikában és választási rendszerekkel , amit akartok, de itt tisztán kijön, hogy 2 millió hazai fideszes választó főleg a közízlés terén nem a többség nem a többség, amikor egy színházban ültök..de te persze életedben nem ültél szerintem. Mint tudjuk a fidesz szavazóbázisa nem éppen az értelmiség, tehát a 20%-os bunkónak nem fog külön "Foci Terminátor" darabot rendezni egy életműdijas rendező...

Szóval hogy fog ez a "lopott" demokráciátok kinézni a kultúrában, ahol magyarázhatod egyedül a többi 9 nézőnek, hogy te megérdemled a "Foci...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 8:43

Az állam a nézők helyett fizet a színházaknak, ha nem kapna pénzt, akkor a költségeket a nézőknek kellene kifizetniük a jegyek árában.
SystemError
@Csizmás Kond:08:43 papi ezek nem kőművesek! Még így is külföldön és szinkronszínészetből teszik mellé a keresetüket, hogy azokban a szinte veszteséges helyeken dolgozhassanak, ami fontos számukra. mielőtt belemennél, hogy hát ha veszteséges...

Akkor csukjátok be a könyvtárakat és égessetek könyveket is, mert veszteséges a kultúra. Tudod a haszon nem ezen a ponton realizálható és pont ezért választották el okos, jogtisztelő emberek ezt a politikától. Kicsit úgy érzem, hogy vagy nagyon hülye vagy ilyen szinten beszélgetni társadalmi ügyekről és egyetemes emberi jogokról vagy pontosan tudod mit csinálsz...:)
Csizmás Kond
@SystemError: Te most dramatizálsz. Nem azt mondtam, hogy fölösleges vagy be kell zárni sőt nem is azt mondtam, hogy nem kell segíteni hanem arról vitáztunk, hogy egy ilyen zaklatási ügyet nem szabad a saját szakállra szőnyeg alá söpörni.
A kultúra ma oda jutott, hogy többen kezdték művelmi valamilyen szinten és formában mint aki valójában pénzt hoz a konyhára a munkájával, ezért kezdett fentarthatatlan lenni és még ha ilyen megalázási ügyek is közbe jönnek akkor tényleg változtatni kell a felépítésen.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: És az miért volna rossz ? Így nem csak a színházat támogatja hanem azokat a nézőket is akik színházba járnak viszont azok kárára akik valamilyen okokból nem tudnak vagy akarnak eljárni...ezt pedig diszkriminációnak is szokták nevezni.
Támogatni kell de annak vannak sokkal meggondoltabb formái is.
Csizmás Kond
@SystemError: Szerintem fogalmad sincs mi a szabadság...mert az a zagyvaság amelyek a fejedben kavarognak nem az.
Nincs kedvem itt bibliai hosszúságú litániát írni, mert amúgy sem értenéd. Egyre azért mérget vehetsz. Az állam minden egyes fillérjét amit valakinek adott számon kérheti az elköltését, a felhasználásból származójövedelmét vagy kárát stb.
Ha ezt megértetted folytathatjuk.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem az a rossz, hogy a színházakon keresztül a nézőket támogatja az állam, az a rossz, hogy belepofázik a színház életébe. A lényeg, hogy a színházak nem tartoznak hálával a kormány, ill. Orbán felé a támogatással. Az a néző is meg kell, hogy kapja ezt a támogatást, aki nem a "kedvenc" rendező darabját nézi.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Addig nem pofázott bele amíg nem kerültek napvilágra bizonyos dolgok.
...vagy te is az erőszak mellé álltál?...mert a tegnap még elítélted :Ö
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Aki elítélte, senki nem állt az erőszak mellé, azért remélem, ha egy kormánytag lop, nem azt várod, hogy az egész kormány menjen a fenébe. A másik, nem lehet egyiket büntetnie, a másikról, mintha nem is hallott volna.
Ne ess túlzásba, mint a kormányfő és tsai.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...az erőszak mindig erőszak, bármelyik oldalon történik. Mostanig ellene kampányoltál most meg inkább mellette.
A kormány mehet akár a fenébe is viszont a mostani terve azért valósulhatott meg mert a zellenzék hibázott.
...és nem büntetés az amit ti annak véltek csak egyfajta felügyelet olyan dolgok felett amelyek ilyen probláémákhoz vezettek.
...amúgy mi a véleményed az elhallgatásról...ha lehet konkrétan.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem az igazgató a felelős, nem elhallgatás történt, hiszen beszélt a két érintett személlyel, lerendezték a témát.
Úgy csinálsz, mintha Dőrner György nem hallgatta volna el, ráadásul, a két taggal sem rendezte le a dolgot.

Eddig is konkrétan a véleményemet mondtam, ne csinálj úgy, mint a reklám-gyerek: "de miért?".

A témát befejeztem.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: A dolog akkor lett volna lerendezve ha nem kerül ki a piacra...és a kormány is csak akkor lépett amikor már szagja volt a dolognak...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem volt semmiféle "szagja", házon belül meg lehet mindent oldani, nem kell kormánylépés ilyen témában sem. Csak hát így el lehetett távolítani több helyről egy nem kormány-hű rendezőt. Sőt ki lehetett találniuk egy újabb jogfosztást (és pénzelvonást) a még szabad színházak ellen.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Így is fel lehet fogni...viszont a zaklatás akkor is tény marad ha azért nem tesz az áldozat feljelentést vagy megbocsájt az elkövetőnek, és az ellen lépni kell...vagy te már ezt sem így gondolod ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem a kormány és nem az ország dolga ebben szerepelni.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...ez nem így van...aki fizet annak jogai is vannak sőt kötelezettségei az emberek iránt, akik vagy megfélemlítésből vagy lebeszélésből vagy lefizetésből kénytelenek elhallgatni törvénytelen dolgokat.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A törvénytelen dolgokat talán kérd számon a nagymenő bűnözőkön, az tartozik az egész országra.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...te a kellemetlen kérdéseket mindig előszeretettek elkerülöd...ez pedig gyengeségre vall.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Mindenre válaszoltam, nincsenek kellemetlen kérdések. Nem tudom, milyen gyengeségről beszélsz, nem unod még?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Nem. miért kéne unnom ?...de amint látszik te unod...válaszolni.
nemkati
@Mirabilis: Nálam nyitott kapukat döngetsz. Én kimegyek másokért is.
nemkati
@Mirabilis: Látod? Ezért nincs elég ereje a tüntetéseknek, ezért nem tódulnak ki százezrek ordítva az utcára, mert a legtöbben olyanok, mint te.
nemkati
@Mirabilis: Oké, de én akkor se adom fel. Legközelebb is kimegyek, és mindig kimegyek az utcára amikor csak tehetem. És ha egyszer tényleg kapával és kaszával hívnak, akkor kerítek kapát, kaszát, és úgy megyek ki.
verőce21
Minden társadalom ugyanolyan. A tetején 5%-nyi okos, agyafúrt ember, az alján 5%-nyi sötét csőcselék. E kettő között 90%-nyi mocsár, az átlagemberek tömege, akik oda mennek, ahová mondjuk nekik.
nemkati
@Mirabilis: Ebben igazad van, és én csak egy vagyok azok közül, akiknek ki kell menni és felháborodni, de ha minden egy majd eljut oda, hogy neki is van itt dolga, akkor ők is kimennek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.