Baán László szerint, ha a projekt valós tartalmi elemeiről és céljairól kérdezik az érintetteket, akkor a budapestiek döntő többsége egyetért a projekttel.

A konkrét tervek ismeretében a budapestiek 70 százaléka támogatja a Liget Budapest projektet a Városliget Zrt. megbízásából az Inspira Research Group által készített reprezentatív, ezerfős közvélemény-kutatás szerint.

A felmérés résztvevőit a Városliget megújításáról, a tervezett és a már kivitelezés alatt lévő épületekről kérdezték

– értesült a Világgazdaság. A válaszadóknak az Új Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Háza tervei tetszettek a legjobban.

A Liget-projekt egészét a fővárosiak több mint kétharmada támogatja.

A válaszadók 76 százaléka szerint fontos, hogy korszerű kulturális intézmények is kerüljenek a Városligetbe, ha azokat lebontott épületek vagy parkolók helyén építik fel, miközben a zöldfelületeket növelik és megújítják.

A Liget-projektet a fővárosiak több mint kétharmada támogatja

A válaszadók 74 százaléka úgy véli, hogy Budapest kulturális hírnevét és nemzetközi turisztikai vonzerejét is kedvezően befolyásolják a fejlesztések.

Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa rámutatott: ha a projekt valós tartalmi elemeiről és céljairól kérdezik az érintetteket, akkor a budapestiek döntő többsége egyetért a projekttel, és támogatja a megvalósítását. Nagyon fontos – tette hozzá –, hogy az emberek lássák, a magyar kormány az elmúlt években 500 milliárd forintot meghaladó kulturális infrastruktúra-fejlesztésbe kezdett országszerte.

Cikk- és címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

(vg.hu)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ahogy az a közleményben is olvasható: „A konkrét tervek ismeretében” annyit tesz fityesz-matyarul, hogy a megkérdezetteket egy intenzív fejtágító után levizsgáztatták róla, mit jegyeztek meg a „tanfolyamból”
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
majd ők fogják kerülgetni a sok felesleges kőtömböt ! :(
RonaGyuri
ahogy az a közleményben is olvasható: „A konkrét tervek ismeretében” annyit tesz fityesz-matyarul, hogy a megkérdezetteket egy intenzív fejtágító után levizsgáztatták róla, mit jegyeztek meg a „tanfolyamból”
nevemnick
Ezeknél a bűvös szám a 2/3-ad.
Az 1/3-ad vagy a nulla ismeretlen.
Nessy
Akkor ezer "megkérdezettből" kb. 700 fő, ha korrektül számolnak, kb. 400fő, ha fideszül! Gondolom a levelezőtagozatosokat most nem kérdezték!
Nyírfa
Ismerjük a fidesz-féle felméréseket, közvélemény-kutatásokat.
Shikari
Felmerül a kérdés, hogy hol is vannak ilyenkor a lázongó ligetmajmok, akik a beruházást,a város szépítését és a haladást ellenezték?
Most álljanak már ki a liberálfasiszta idióták és vállalják azt, hogy a főváros szépítése és fejlődése ellen cirkuszoltak!
csak úgy....
@Shikari: az agresszív kismalac bemegy a borbélyhoz.
- Hogyan nyírjam meg?
- Szó nélkül!
staro2
Évfordulós emlékeztető az uralkodó párt által szervezett közvéleménykutatásokhoz:
30 évvel ezelőtt, az ottani híradások szerint Nicolae Ceausescu volt Románia legnépszerűbb embere és a lakosság 99 %-a az ő pártjának lelkes híve volt.

Azután jött 1989 december 21-1 tömeggyűlés majd december 25, és repült a kucsma
Shikari
@csak úgy...: Kis köcsög! Csak egy libsi fos vagy, hiába vered magad! :-))))))
Aki Én
Nem is feltétlen a projekt ellen van a többség, hanem a fideszes tolvaj tempó ellen.
Macskaszem
Nem hiszem, hogy a fővárosiak szeretnék, ha a zöldterület helyét betonmonstrumok foglalnák el. A közvélemény befolyásoló cég már Tarlóssal is bazári nagyot koppant, de még mindig próbálkozik.
Shikari
@Aki Én: Már bocsi, de biztosan emlékszel a ligetmajmok lázadására. Ott ugrándoztak a libsi újságírók kereszttüzében és tiltakoztak a projekt ellen. Nem marad a ligetben zöldterület!- harsogták, és a munkagépeket akadályozták.
Most meg jó a projekt?
Mikor hazudik a libsi? Akkor, most vagy mindig? :-))))))))))))))
Költői kérdés volt!
Aki Én
@Shikari: A libsi mindig hazudik. Nézd meg a kövér gazdádat, a néhai Liberális Internacionálé alelnökét. Vagy a kövér Kövér haverját, a liberális értékek nagyszerűségének szószólóját. Még nem volt egy igaz szavuk.
De nini, mit is mondanak ők, maguk:

www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=crRGp7aL3Ow&feature=emb_logo

Szóval ördögöd van, lottózz a héten.
Shikari
@Aki Én: A libsik hazug emberalatti férgek. Ez a véleményem!
csak úgy....
@durbincs: a diliházban csöng a telefon.
elnézést ,durbincs vagyok és azt szeretném kérdezni,hogy a 36os szobában van e valaki!?
...nincs.
hurrá! akkor sikerült megszöknöm !
evacica
@Shikari: És ki nem tesz a te véleményedre!Különben töröld meg a szádat, nagyon barna!
evacica
A fidesznek soha nem estt nehezére hazudni! Abból élnek,meg a nép hülyítéséből!!
Shikari
@evacica: Ha én is rázendítek a célozgatásra és a személyeskedésre, bele fogsz pirulni!
Shikari
@durbincs: Van benne valami! :-) Miért debil minden libsi?
Shikari
@durbincs: Liberálfasizmus

„Látszólag, a szóösszetételben ellentmondás található, hiszen míg a liberalizmus egy tág teret átölelő, megengedő magatartás formára utal, addig a fasizmus az élő diktatúra, komoly kirekesztésekkel.

Ettől frappánsabban mégsem lehet a mostani hazai gyűlölködőket nevezni. Mitől is gyűlölködők ezek az emberek? Liberális szlogeneket hangoztatva nagy általánosságban a demokrácia és a szabadságjogok nagy harcosainak képzelik magukat. Küzdenek a szabadságjogokért, a vélemény és gondolat szabadságért, az általuk elnyomottak és kirekesztetteknek képzeltek életminőségének javításáért. A többség szabadsága és jogai soha nem érdekli őket! Önnön jóságukban vetett hitükben megdicsőülnek és önmagukat demokratának és tévedhetetlennek hiszik. Egyetlen elvet nem tartanak be, amiből a klasszikus liberalizmus gyökerezett, az élni és élni hagyni nemes eszméjét! Ők azok, akik ebben a harcban a mocsokból felvették a fasizmus piszkos kardját és fasiszta gyakorlatot követve küzdenek az általuk vélt nagy szabadságért. Nem riadnak vissza a kirekesztéstől, a negligálástól és az ellenfelet ellenséggé minősítik, üldözik.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.