Egyetértés alakult ki a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában csütörtökön azokról a feltételekről, amelyeket a Fővárosi Közgyűlés fogalmazott meg a 2023-es atlétikai világbajnokság budapesti megrendezésével kapcsolatban, ezeket pedig a kormány rendeletben rögzíti december 31-ig.

A kormány rendeletben hódol be az ellenzéki Budapestnek

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a találkozót követően tartott sajtótájékoztatón elmondta, úgy látják, a budapesti egészségügyi fejlesztésekben egyetértésre tudnak jutni, a kabinet Egészséges Budapest programjában ugyanis több forrás áll rendelkezésre, mint amennyit a főváros kért a járóbetegellátás fejlesztésére. Hangsúlyozta, a kormány szeretné az eredeti helyszínen felépíteni az új dél-budai centrumkórházat, ebben azonban nem tudtak egyetértésre jutni, mivel a főváros alternatív helyszíneket ajánlott.

Karácsony Gergely főpolgármester a budapestiek szempontjából komoly győzelemként értékelte, hogy az atlétikai világbajnokságra egy olyan beruházás valósul meg, amelyet a többség támogat és a rendezvény után valamennyi sportot szerető ember használhat.

A résztvevők közölték továbbá, hogy az új dél-budapesti híd ügyében és a Lánchíd felújításának ügyében is történt előrelépés, de további egyeztetésekre lesz szükség, a Városliget ügyében azonban nem közeledtek az álláspontok.

(Kép: MTI/Bruzák Noémi)

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
szépen alá is irják és ? garancia a betartásra ? kinek az adott szava? amig azt mondja!!! ne azt nézze mit mondok ?hanem mit teszek? ominozus mondat a net megőrzi ám.
Béla333
Megállapodtak vajon az MSZP-Fidesz közpénz ellopás elosztási arányában is?
Na majd meglátjuk!

"Hadházy Ákos szerint Kispest MSZP-s vezetése 10 évre egy Mészáros Lőrinc közeli cégnek passzolná át a kerületi közétkeztetést"
168ora.hu/itthon/hadhazy-akos-kispest-kozetkeztetes-palyazat-kozbeszerzes-meszaros-lorinc-178788

Mert miközben nekünk itt nyomják a cirkuszt (lásd most és itt: Karácsony és Gulyás néphülyítése), addig a háttérben a közös lopás zavartalanul zajlik...
Jozefina
Ebből sosem lesz kiút??? Se írásban se szóban az orbán kormány sosem fogja betartani a megállapodásokat!!!??
ómió
Ahol a "haladó" nihil lesz a divat, ott bármit építeni már csak "behódolással" lehet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.