A kormányzati támogatási összege eléri a 363 milliárd forintot.

Már 120 ezer család, körülbelül félmillió magyar ember otthonteremtését segítette a kormány október végéig a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok)

– közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A kormányzati támogatási összege eléri a 363 milliárd forintot, ennyivel kevesebbet kellett költeniük a családoknak az otthonteremtésre. A családvédelmi akcióterv részeként júliusban életbe lépett, használt lakás után járó kedvezményes hitelt és a falusi csokot is sokan igénylik, ez utóbbit július 1-je óta már majdnem 15 ezren kérték.

Több száz milliárdot fizetett ki az állam a csokra

A 2015. július 1-jén bevezetett csokot igénylők mintegy fele kétgyermekes, 37 százaléka pedig háromgyermekes, és eddig 57 ezer gyermek megszületését vállalták előre a szülők vagy leendő szülők.

Közölték,

tíz új építésű lakóingatlanból kilenchez, míg a használt lakásoknál minden nyolcadik vásárláshoz veszik igénybe a kedvezményt.

A támogatás kétharmadát új, egyharmadát használt ingatlanra fordítják a családok.

Egyre többen élnek azzal a lehetőséggel is, hogy július 1-jétől a csokhoz kapcsolódó kedvezményes hitelt már használt ingatlanok vásárlásához is igénybe lehet venni.

A csok mellé felvehető, garantáltan 3 százalék alatti kölcsönt, valamint a lakások jelzáloghiteléhez nyújtott támogatást – amely a július 1-jét követően megszületett második gyermek után 1 millió forinttal, a július 1-je után született harmadik gyermek után 4 millió forinttal csökkenti a családok jelzáloghitel-tartozását –, valamint a falusi csokot már közel 15 ezer ember igényelte július 1-je óta.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
mácsak az kéne, hogy valaki bebizonyíccsa, hogy ezis lopottpéz.
azmeg főleg kén, hogy bárki elhiggye.
Qqberci
Számoljunk:ez családonként átlag 3 millió Ft. mit lehet ebből csinálni?...
Grafix69
A képlet nagyon egyszerű. Az állam kihelyezi a közpénzt ( CSOK ) a családoknak hitelbe, a bank megelőlegezi, az állam kifizeti. Az adós elveszti a munkahelyét a bank elveszi az ingatlant a közpénz elveszti közpénz jellegét, a befizetett összeg és az ingatlan magánvagyon lesz, Mészáros Lölövics , vagy OTP , vagy Orbán vagyon .
Lepényleső
Az állam soha,semmire,semmikor,sehol sem fizetett ki semmit. Az mindig úgy történik,hogy kiürítik a polgárok zsebeit.
Ráadásul az államnak mondott naplopók mindezt bőségesen lefölözik?
Yoda69
@Grafix69: Nálad a pont. Még annyit fuznek hozzá, hogy a 10 millas támogatás valójában pofon volt a szarnak, mert ennyivel dragultak a lakások egybol. De az epitoipari alapanyagok is. Viszont lett félmillió potenciális adosunk, akiket a fideSS maffia örömmel fog majd utcára tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.