Az összesen 7,5 millió kézbesített rezsiutalvány háromnegyedét már beváltották.

Karácsonyig a postákon a szeptemberben kézbesített rezsiutalványok több mint háromnegyedét beváltották a nyugdíjasok, az így felhasznált rezsiutalványok összértéke meghaladta a 17,2 milliárd forintot – közölte a Magyar Posta szombaton.

Mint írták,

december 20-ig az összesen 7,5 millió kézbesített rezsiutalvány háromnegyedét már beváltották.

A postai statisztikák szerint jellemzően minden hónapban 4-e és 11-e között volt a legnagyobb a beváltási arány, hiszen a csekkek befizetési határideje általában erre az időszakra esik.

A rezsiutalványok több mint háromnegyedét beváltották már a nyugdíjasok

A legtöbb beváltás októberben történt, amikor az összes kézbesített rezsiutalvány harmadát használták fel csekkbefizetésnél a nyugdíjasok.

A napi maximum is ebben a hónapban volt: október 11-én csaknem 189 ezer darab utalványt használtak fel az ügyfelek a csekkek befizetésénél – tették hozzá.

A posta közlése szerint az októberi napi átlagos százezer darabos beváltási arány novemberre 62 ezerre csökkent, decemberben pedig csak az első héten haladta meg a 40 ezer darabot, azt követően karácsonyig alatta maradt. A még fel nem használt rezsiutalványokat március végéig lehet beváltani.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@volvós: Azt hiszem beletrafáltam:-)) Jó egészséget kívánok, én nem akarok neked rosszat, csak kicsit meglepődtem. Jó látni, hogy te elfogadod, mert sokan azt mondták visszaküldik a kormánynak inkább, tőlük nekik nem kell semmi, főleg nem "könyöradomány". Amit adnak, el is kell fogadni, helyesen döntöttél. Az aljasságaidra meg már nem reagálok, ez emberi sajátosság, születéskor már benne van az emberben vagy sem, de vigyázz a szívedre, hidegfront van, nem jó ha felidegesíted magadat nagyon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Kedves Viktor!

Mici néni vagyok. Biztosan emlékszel rám, mert soha az életben nem találkoztunk. Te még klottgatyában rúgtad a műbőr labdát a libalegelőn, amikor én már Darwinba költöztem a családdal. Darwin nem egy ember – vagyis de, csak én nem bele költöztem -, hanem egy város. Ausztráliában. Na, itt lakunk mi a családdal. Ehhez még pont nincs semmi közöd, csak úgy mondom. Képzeld, mekkora volt a meglepetésem, amikor karácsony után jött a postás és levelet hozott otthonról. Mármint Magyarországról. Meg is hatódtam egy pillanatra, mert azt hittem, a születésnapomra gratulál nekem valaki, ami akkortájt van. Gondolhatod, hogy meglepődtem, amikor egy marék cédula potyogott ki a borítékból. Erzsébet utalvány, ez volt ráírva. Egy asszony képe is rajta van, aki koronával a fején alszik. Gondoltam, valami álomfejtő kártya, vagy nem tudom mi. Aztán az otthoniak írták, hogy ezzel lehet vásárolni és azért kaptam, mert nyugdíjas vagyok és magyar. Mert minden magyarnak és nyugdíjasnak jár és te küldtél is mindenkinek. Amerikába, Ausztráliába, Új-Zélandra, Norvégiába, mindenhová.
kolozsvaros.com/2017/01/13/viktor-te-alkalmatlan-vagy-a-vezetesre-mert-nincs-eszed/
Eladott Ország
De mi a helyzet azzal a – becslések szerint több tízezer és folyamatosan növekvő számú – ukrán állampolgárral, akik a magyar állam nagyvonalúságának köszönhetően a Magyar Nyugdíjkasszát terhelik, miközben Ukrajnában fizették a járulékokat? Tudom, nehéz a helyzet Ukrajnában és tudom, segítsünk egymásnak mi, magyarok – bár ez a nyugellátás nem magyar nemzetiséghez kötött és távolról sem csak a magyar származásúaknak jár. Nem is csak ők veszik igénybe. Legyek „idegenszívű”, de számomra túlságosan egyoldalúnak tűnik (jelzem, a többi országban élő magyarság esetében is) ez a nagyvonalúság. Mintha mi lennénk a gazdag nagybácsi, ami bárcsak úgy lenne! De nincs úgy. Jelzem, a magyarországi magyarok feneke is kilátszik a lyukas gatyából. „Az egyezmény újrafogalmazásával legutóbb a Bajnai-kormány próbálkozott, s 2009-ben hosszas tárgyalások után megszületett az új tervezet. Bár a megállapodás kizárólag a pénzbeli ellátásokról szólt, de mivel az átfogalmazott szerződés életbe léptetése egyben a régi hatályon kívül helyezését is jelentette, az egészségügyi szolgáltatások igénybevételét és elszámolását szintén új alapokra helyezte – volna. A megegyezés azonban – máig nem tudni miért – kútba esett.” (Horváth Judit/MedicalOnline) Ez a tervezet miért nem realizálódott? Mennyibe kerül havi/éves szinten az ukrán megélhetési-áttelepültek ellátása a magyar adófizetőknek?
volvós
...én - többszöri telefon és email csere után - a mai napig nem kaptam meg
a 9 ezer Forintos " rezsiutalványt " és félő, hogy addig húzzák-halasszák, amíg
csak letellik a beváltás határideje...Kívánom a Kormánynak, hogy -20 C fokban
a fűtetlen mellékhelységben fagyjanak meg !!!
Rockxy
a piszkos nyudíjjasok bevátották, ahelyett hogy a zorbán képébe dörgölték vón, de nembaj, ígyisúgyis rájukszakad a zég.
ómió
Pedig ezt karakánabbul, mi több, "haladóbb" módon egy havi nyugdíj lenyulásával lehetett volna abszolválni! A'la Böszme!
division
@volvós: Aha, szóval ezért vagy te ennyire frusztrált. Anno amikor társalogtunk, még egy jól menő vállalkozó voltál Volvókkal, mindennel, most meg kiderül hogy csak egy csóró nyugdíjas vagy, aki annyira várja a rezsi utalványt, hogy telefonál, emailt küld? Így már érthető miért vagy ennyire agresszív, trágár és alpári, mínusz 20 fokban én is az lennék:-)
ómió
@Eladott Ország:Le kellett volna nyulni egy havit, vagy Románia lett a bolsi etalon?
volvós
@division: MI a f@szt foglalkozol velem, te köcsög ENTERO??? Törődj a beteg kőlkőddel, meg a
milliomos pedagógus " nejeddel ", aki seg(g)ített összelopni a vagyonkádat, meg a LEXUS terepjáróddal. Az agyaggyárad működik még?? Nem zárta be a NAV ??? Hogy a cégemet eladtam, ahhoz neked semmi közöd, én veled ellentétben nem orosházi komcsi vagyok, de már régóta nyugdíjas vagyok, és ez a rezsiutalvány JÁR nekem, nem könyoradomány a kormányodtól. Te buzi ! Nem vagyok " csóró" nyugdíjas, te csak szeretnéd, nagyon is jól élek, nem úgy mint te, ne várd meg míg a NAV átvilágít, vagy a kizsákmányolt rabszolga munkásaid elkalapálnak. ÉS felejts el, ne velem foglalkozz !!
Lógni fogsz, ha a vezéred bukik, a többiekkel együtt.
Eladott Ország
@ómió: ma, 16:09; A csúti bűnöző után, sajnos Románia az etalon, ezt is megértük, pedig nekik volt honnan feljönniük. Nos ma már a vásárlóerőben is leelőztek bennünket. Pedig, anno a szlovákokat is lesajnáltuk, most már csak az ánuszrózsájukat csókolhatjuk, de már a hátukat sem látjuk, úgy elhúztak.
uploads.disquscdn.com/images/f2d52ffa9199ab073dc9a31b56b061e2acaaefd7d39a272551e22ee26ad5838e.jpg?w=600&h=503
Sőt Bulgária is kirakta az indexet és előz bennünket.AZ ORSZÁG 2023 JANUÁRJÁTÓL KÍVÁN AZ EURÓÖVEZET TAGJÁVÁ VÁLNI. Az EU-hoz 2007-ben csatlakozott Bulgária hazai összterméke (GDP) tavaly 3,1 százalékkal nőtt és a kormány jövőre 3,3 százalékos gazdasági bővülést vár. Az euró bevezetésének egyik előfeltételeként Bulgária a tervek szerint a jövő év április végéig csatlakozik az euró előszobájának tartott ERM-2 árfolyamrendszerhez. Legjobb lenne, ha a fidesz most már eltakarodna, redvás picsába, a bűnösök meg a börtönbe! Az ország a katasztrófa felé sodródik!
division
@volvós: Azt hiszem beletrafáltam:-)) Jó egészséget kívánok, én nem akarok neked rosszat, csak kicsit meglepődtem. Jó látni, hogy te elfogadod, mert sokan azt mondták visszaküldik a kormánynak inkább, tőlük nekik nem kell semmi, főleg nem "könyöradomány". Amit adnak, el is kell fogadni, helyesen döntöttél. Az aljasságaidra meg már nem reagálok, ez emberi sajátosság, születéskor már benne van az emberben vagy sem, de vigyázz a szívedre, hidegfront van, nem jó ha felidegesíted magadat nagyon.
Sámannus
Persze hogy csak annyi, mert amit külföldre küldtek, azzal ott kiröhögik őket. Má bocs de ez simán a hűtlen kezelés bűntették veti fel.
lusta
@RonaGyuri: A többiek az érdekesebbje. úgy elhúztak mellettünk, hogy csak na. A szlovákokról, horvátokkról ne is beszéljünk, na de a balti volt szovjet országok is.
kissé felnőttem
@lusta: de ott nem is neveltek dinnyést pénztárosnak
RonaGyuri
@ómió: ha a 13. havi nyugdíjra gondoltál, akkor nézz utána, mert nagyon nagy baromságot írtál! =))
ómió
@Eladott Ország: A"csuti bűnöző"? A legújabb pártdirektíva szerint már ezt kell ráhazudni? Akkor éld ki magad, amig nem jön újra az országot kifosztó, "talpig becsületesen reggel, éjjel meg este" hazudozó Böszme efftársad. akinek az országrombolása okozta lemaradásainkat más országok mögött addig is a "csuti bűnözőre" hazudhatod!
ómió
@RonaGyuri: Miért? Talán nem nyulták le a bolsik? Külön számlán gyűjtik, hogy kormányon majd visszaadhassák? Átütőbb hazugságotok nincs?
RonaGyuri
@ómió: Bunkókám – egyébként nekem egyikükhöz sincs közöm - miközben a retardált dagadt törpe félistened alfelét lefetyeled azért foglalkozhatnál a tényekkel is:
a 13.havi – egyébként teljes mértékben jogtalan és értelmetlen – nyugdíjat az a bizonyos „emút nyócév” közepén vezették be – fokozatosan, majd néhány év után 2009-ben szüntették meg! =))
ómió
@RonaGyuri: És? Az efftársi seggeket lefetyelve akkor azt el se lopták? Ezt a "szociális érzékenységet", bolsi Gyuri, milyen szakon abszolváltad? Az efftársi északon, ahol nemcsak lopnak, de töményen hazudnak is?
RonaGyuri
@ómió: bolsi az a retkes anyád meg az imádott fityesznyik bagázsod, szaros bunkó! =))
Velem ellentétben - én még szakszervezeti tag sem voltam - az imádott fityeszes barmaid kádári káder kölkök, meg MSZMP-s pribékek voltak!
Kookas
van 2.5 millió nyugdíjas akkor a fenn maradó 5 millió X 9000 ezer kinek a bukszáját húzza??Hogy rohadnátok meg.
Eladott Ország
@division: 16:43; Arra emlékeztek, amikor azt ígértük, hogy ezeknek a nyomorultaknak nyugdíjszámlájuk lesz?!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/72178718_3253688384673018_8365699636580581376_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ohc=GBPqVjWPG0UAQlWIqwpOJiEGiKmMybNLmMQMtZqDfVgqeNW0j32GxqFzA&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=b7bccc4e97283f177c109a6636b58e14&oe=5E685A80
A vásárlóerő mértéke az EU átlag %-ban
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/71969409_3279776465397543_4186761590751625216_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ohc=fUqMihttrpUAQmwpLQqIq3VQt--UW9htJrNI1MtQrMuCyrEvDKAnmKWSg&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=eb9b9035a69cb5011492ef35865a24c6&oe=5E70E140
Ugyan mi az apád f@szára vagy nagyképű, te szarfaszú fideszes barom. Húzzál el a jóbüdös qrva anyádba, te hülye seggfej! Börtönben rohadtok meg! Ráadásul még a gecis szopós pofádat járatod, te seggarcú f@szkalap!
division
@Eladott Ország: Ahelyett, hogy folyton itt trágárkodsz meg fenyegetőzöl jobban tennéd, ha inkább munkát keresnél hogy kiegészítsd a kicsike nyugdíjadat:-)) Kész szánalom vagy már vénember. Nem vagyok nagyképű ( habár lenne mire), ahogy te is bekerülhetnél a Guinness rekordok könyvébe, mint az egyik legnagyobb alpári magyar. Büszke lehetsz rá, mondhatom:-)
Eladott Ország
@division: tegnap 15:58; Több mint 42 év munkaviszony után ennek a bűnöző, parazita, tróger bandának nem fogok dolgozni, egyébként is szarér-hugyér! Továbbá nem vagyok hajlandó tudomásul venni, hogy a nyugdíjas társadalom dögöljön meg azért, hogy fidesz még többet lophasson! Több mint kétszeresére nőtt a nyugdíjasok elszegényedése 2010 óta! Elmentek ti a redvás qrva anyátokba és takarodjatok a 3,14csába, a megérdemelt helyetekre a börtönbe, a fidesz meg a történelem szemétdombjára! A tények makacs dolgok és leszarom a fidesz dumádat! Te meg büszke lehetsz arra, hogy akkor hülye seggfej vagy, hogy ezeket véded! Ha ezt nem pénzért teszed, akkor fordulj sürgősen orvoshoz!
public.flourish.studio/visualisation/1041494/?utm_source=showcase&utm_campaign=visualisation/1041494
ómió
@RonaGyuri: És mondjad csak, Gyuri efftárs! Ha már így kitört belőled a "kultúrbolsi", ha semmi közöd hozzájuk, hogy lehet az, hogy mégis a hazug mantráikat pufogtatod? Így születtél, vagy átütőbb hazugságod éppen nem volt? Az meg még sosem jutott eszedbe (vagy, ami nincs, abba nem juthatott?), hogy nem az a bolsi tetü, aki 30-40 éve még valamiért belekényszerült a fekabandátokba, ám az első adandó alkalommal otthagyott benneteket, hanem az - mint te - aki máig is az ő mocskos hazugságaikat promótálja?
ómió
@Eladott Ország: Ennyi jutott belőled mára "érvként", bolsi szarkupac!? Akkor tartod a "színvonalat"!
ómió
@Eladott Ország: Legfeljebb voltak, de úgy is leginkább csak rájuk hazudva! Te meg még ma is az vagy!
ómió
@Eladott Ország:Bolsi acsarkodást fake news linkekbe csomagoltan sosem szemléztem! Most se!
Kookas
@ómió: ha nem az 50-60 as években születtél akkor nem kéne ezt a bolsi jelzőt has.ja és lenin használnod mert a vezéred vörösebb volt és még besúgóis mint lenin.ha meg a 70es években születtél akkor csitt mert ép hogy le száltál a biliről .
division
@Eladott Ország: Orvoshoz akkor megyek ha beteg vagyok, jelenleg január 6 - ig wellness van a családdal, szerencsére mindenki jól van, remélem te is lenyugszol végre az új évben, felesleges ez amit itt művelsz. Sok sikert, hogy meg tudd csinálni, bár tudom, nem lesz egyszerű, hiszen a véredben van a gyűlölet, és ez idős korban már veszélyes lehet. Szóval csak nyugi, békélj meg inkább. Én sosem bántottalak sem téged, sem mást, senki pénzét nem vettem el soha, szóval haragudj arra aki kinevezett:-)
Eladott Ország
@division: tegnap 21:25; Tájékoztatlak, hogy mi is jól vagyunk, speciel az év végét nem wellness hétvégével szoktuk feledni, inkább családi, rokoni körben vagyunk. Mi is szeretünk többek között Hajdúszoboszlón lenni a Hotel Silverben, de azt nyáron ejtjük meg. Azért ne feled el a kenyéradó gazdidat aki kinevezett , hogy jövőre is jusson és legyen mit ünnepelned!
Éljen a mi féltett legdrágább kincsünk! Hajrá Magyarország, hajrá fidesz!
uploads.disquscdn.com/images/49d75f6b4a02c3f240d3545d60c9a0a41df475d47cd050e7d6e60f31edf3da50.jpg?w=600&h=544
kanadavilaga.com/wp-content/uploads/BedeFazekasZsolt-VaskiG%C3%A1bor-r%C3%A1kosista.jpg
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/79430809_1359426370928760_3452495566670397440_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_ohc=FW_h4IodvOIAQlcbA_NOLFFcD1VYs8VmxSH6Pmp2OnMq_0sniBM2drVsg&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=a0c057173f34ce79e11c56eb052f3861&oe=5EAA79D1
ómió
@Eladott Ország:Mintha már leírtam volna: előbb varázsoljátok elő a több vagonnyi megsemmisített ügynökaktát, ami kizárólag "jó efftársakról" szólt, "hülyegyerek"! Utána lehet szó "ügynöktörvényről"!
ómió
@Eladott Ország: Megint bolsi hazugságlinkekkel jössz? Mondtam már, hogy sosem érdekeltek. Most sem!
ómió
@Kookas: "Vörösebb volt"? Attól, hogy te meg a fekafajtád ráhazudja, aligha! Amúgy meg "bolsiságilag" tökmindegy, ki mikor született! Ma az a bolsi, aki ma is az - mint te - és irreleváns, hogy 30-40 éve az volt-e, ha akkor nem ártott senkinek!
ómió
@Eladott Ország: És? Ártott valakinek a Nógrádi? Vagy még nem sikerült ráhazudni?
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:32; Csak azért közöltem, mert te vagy olyan lófaszjankó, fidelitasos/fideszes hülyegyerek, hogy harminc évvel a rendszerváltás/gengszterváltás után is kommunistáztok, holott oda a fidesz soraiba is csak a legalja jutott. Erre eklatáns példa Köteles Laca és a többiek. Egyébként részemről azt pofázik a kamuprofesszor amit csak akar, mert ezidáig sem érdekelt miről handabandázik jó pénzért.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/79854115_3121771671169801_579509637917704192_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ohc=YC219yNc03sAQmFNs3mH22CPXCkvuHF5SQNOhy09EJkIIUo5EMbEbDnnQ&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=94f1e2d1890c91957278dfda05dc1050&oe=5EB428DE
ómió
@Eladott Ország: Szóval, az a "lófaszjankó", aki most se ért egyet a hozzád hasonló mai "reálbolsevisták" hazugságaival? Hát, még így is inkább a rám hazudott "lófaszjankóság", mint a bolsevizmus! "Köteles" Laca? Nem baj, hogy Böszmefi efftársad - tudod, aki "elqrta" meg "reggel, éjjel meg este" hazudik - már sok éve beismerte, hogy - jó bolsi módjára - ezt is csak ráhazudta a "köteles" Lacira? Vagy nálatok ez a non-stop hazudozás már sine qua non "klubtagsági előfeltétel"? Netán, aki nem így születik, az már "lófaszjankó"? Jobbulást!
division
@Eladott Ország: Nyáron mi is pont ott voltunk, ez most egy amolyan 1 hetes év végi utónyaralás a családdal. Még egyszer leírom, bár úgysem fogod megérteni, ha már eddig nem jött össze: A kenyéradó gazdim saját magam vagyok, voltam, leszek, én nem szorulok rá semmilyen kormány könyöradományára. A piacaink külföldön vannak, és ide csak adót fizetek. Az a baj, hogy te sosem tudtál olyat elképzelni hogy valaki a maga ura legyen, és ne szoruljon rá senkire. Meg kellene békélned a gondolattal, hogy bizony ilyen is létezik. B.Ú.É.K.!
Eladott Ország
@ómió: @division: Az Örökké Élő Géza az egyik ’90-es évek eleji kabaréjában az ilyen újsütetű keresztény-nemzeti-konzervatív-demokratákról azt mondta, hogy “Te! Most már ott tartunk, hogy lassan a szar húzza le a vécét!” … Hát már ott tartunk. … A szag is olyan. … Bennem meg elmúlt a Daedalon hatása, így e posztnak most itt a vége!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/72554814_2587534784640989_6252786558303207424_o.jpg?_nc_cat=106&_nc_ohc=BFtJL6n79wwAQkxURev5AUgdY_VUUfmSPR0dIITRoIDZ20I96G2EA63rA&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=ae70ba6effa58ba2e895c99ba0b50a73&oe=5E782708
Ha a fejed tele van, akkor oda már nem fér be semmi. Nem a titok van elzárva, te vagy elzárva. Az elméd a zárt.
ómió
@Eladott Ország: Az "Örökké Élő Géza", mint a bolsevizmus ügyeletes udvari bolondja ezt nyilván "hivatalból" mondta! Voltak azért itt-ott "nemhivatalos" köpetei is, mint pl. a 89-es kongresszusotok után (tudod, amikor a pártnevetekből kihagytátok az addig belehazudott Munkást). Eszerint, a kongresszus befejeztével, ahogy az efftársi tömeg jött kifelé (be még "tüke" bolsiként mentetek, kifelé meg már "szociként"!) Grósz efftárs így szólt Nyers efftárshoz: -Nyers efftárs! Legyen szíves nekem bemutatni a kommunistákat! Innét datálódik az az efftársi "hagyomány", hogy a mocskos bolsi egótokat másra próbáljátok hazudni! Amikor "zárt elméről" hadoválsz, hát, ez az!
Eladott Ország
@ómió: Magyarországon nincs még egy párt a fideszen kívül, ahol annyi ügynök, MSZMP, KISZ titkár épült volna be soraikba, de azokból oda is csak a legalja jutott, mert az állampárt első soraiba nem fértek be annyira tehetségtelenek ( szándékosan nem akartam lehülyézni őket) voltak voltak. Nos erről van szó. A legszomorúbb benne az, hogy annyira gerinctelenek, hogy ők kommunistáznak a legjobban! Ez pedig mindennek a legalja. " AZ ŰR VESZÉLYES HELY . FŐLEG , HA A KÉT FÜLED KÖZÖTT VAN ."
division
@Eladott Ország: Sosem voltam vallásos, megkeresztelve sem vagyok, vajon hányszor lősz még kapufát? Hofi meg egy fantasztikus humorista volt, de csak a hülye nem vette észre, hogy sokszor azt mondta amit mondania kellett.
Eladott Ország
@division:ma, 01:28; Ki beszélt itt vallásosságról? Hogy pénzért vagy anélkül vagy elvakult fideszes hülye azt nem tudom. Nos ha nem pénzért nyalod a fidesz seggét, akkor fordulj orvoshoz, mert baj van gazdagon! Ha pedig nem pénzért nyalod a fidesz seggét, akkor a ruhatárban hagytad a gerincedet.
uploads.disquscdn.com/images/bf533f4c56a07006310b22873715ef01bb562e1c906be235b4dba9ba53ee3870.jpg?w=600&h=797
i.pinimg.com/originals/9a/22/90/9a2290167209c153bbb63dfdc49a3630.jpg
ómió
@Eladott Ország: Úgy látszik, a zárt elme effektusod ezúttal se volt képes befogadni, amit ezzel a másokat lekommunistázó allűrötökkel kapcsolatban tegnap írtam. Nálatok továbbra is a 30-40 éve volt kommunista a kommunista, a soraitokban máig is ott nyüzsgők meg az "ártatlan báránykák"! Mintha utaltál volna rá, hogy ez az effektus nem gyógyítható. Hát, rajtad tényleg ez látszik!
division
@Eladott Ország: Elvakult sem vagyok, hülye meg főleg, de te egy alpári seggfej maradsz amíg csak élsz. Valamire büszkének kell lennie mindenkinek, nem igaz? Neked ennyi jutott.
division
@ómió: Hagyd ezt a szerencsétlen majmot, mire elért a Tescoba már elfogyott a legolcsóbb szaloncukor is, ezért ennyire frusztrált még mindig:-))))
Kookas
@ómió: arról mesélj hogy hol van a 14 havi nyugdíj mert a fűrjed ígérte???
division
@Eladott Ország: Amennyiben egy értelmes ember lennél és nem egy alpári, trágár paraszt még el is mondanám, de az ilyen"dögöljön meg a szomszéd tehene is" típusú embernek semmi értelme nem lenne, mert te az vagy aki csak addig lát, hogy a másiknak jól megy, hogy miért megy jól az úgysem érdekelne, hiszen biztosan lopott meg csalt, egy szemét, stb. Tipikusan magyar felfogás, ha nekem nem sikerült az másnak a hibája, akinek meg igen az biztosan lopott, segget nyalt, stb. Szerinted ilyen értelmi szinten lévő, irigy emberrel lehetne érdemi beszélgetést folytatni? Ismeretlenül is emberek külföldön rácsodálkoznak egy-egy munkámra, de itt van nekünk Eladott Ország, aki megmondja a tutit. Annyira szánalmas vagy, hogy az már fáj.
Eladott Ország
@division:= @Pero: tegnap, 17:50; Mutatom milyen jól megy!
uploads.disquscdn.com/images/5d4cda07a930f1d12e116754b46b7ae9db72a3634fe9e687fc1db20fe51b1c84.jpg?w=600&h=467
Második legszegényebb Magyarország az EU-ban (neuronews) . Ez nem csak a szomszéd tehene, fideszes ökör! A tények makacs dolgok, a te munkádat meg a fidesz szabadegyetemen mutogasd, mert leszarom/leszarjuk!
hu.euronews.com/2018/12/14/masodik-legszegenyebb-magyarorszag-az-eu-ban
ómió
@Kookas: Ti "kivívtatok" egy államcsőd-helyzetet, amire valaki 14. havi nyugdíjat ígért? Akkor, amikor már a 13. havit is elloptátok? Cupákosabb hazugságod nincs? Kérjél tippet a "reggel, éjjel meg este" ezt "művelő" efftársadtól! Tudod: aki "elkúrta"!
ómió
@division:Lehet, hogy tényleg ez volt, bár én először OPNI- szökevénynek véltem.
Sziszifusz
:13
@ómió: 09:13
Még szerencse, hogy az elvett 13. nyugdíjat az Orbán kormány, ígéretét betartva, visszaadta. Igaz volt rá 10 év, ezért könnyen megtehette.
ómió
@Sziszifusz: Ezzel csak annyi a "gond", hogy ezt a "visszaadási ígéretet" még máig se sikerült maradéktalanul ráhazudnotok! Egyrész visszaadni bármit csak az tudna, aki ellopta. Itt speciel a bolsik. Másrészt "kivívtatok" egy államcsőd helyzetet, amikor egy normális kormány örül, ha azt elkerülheti, nemhogy ígérjen meg osztogasson! Szóval, valami hatékonyabb hazugsággal gyere!
Sziszifusz
@ómió: 10:19
Veletek ellentétben nem szokásom a hazudozás.
Egyébként pedig függetlenül attól, hogy ígérte vagy sem, Orbánnak a magyar gazdaság szárnyalását figyelembe véve módja lenne a 13. nyugdíj visszaadására. Nem teszi meg.
Egyes vélemények szerint "a nyugdíjasok felélik a jövőnket", ezért nem hogy nem érdemlik meg a plusz egy havi nyugdíjat, hanem még a tényleges infláció szerinti emelés sem járhat nekik.
ómió
@Sziszifusz:Nem szokásod? Hát, tükröt téve neki, nem ez jön le! Lehet, hogy megtehetné, hogy ad egy 13. havit, amit viszont alkalmasint egy új bolsi kormány megint lenyulhatna, ám ilyet nem ígért. A gazdaságot célozza meg felerősíteni egy magasabb szintre - az eddigi majd 10 év ezt mutatja.
Sziszifusz
@ómió: 11:27
Ja...ja...ja
Minden ku..va jól megy, ... már akiknek.
Csak azt nem értem, kikre gondolsz amikor "bolsi" kormányt említesz . Eddig "libsi" volt a jelző . Ez változott "bolsi"-ra.
Következő a libsi-bolsi lesz ?
Ez a változatosság eddig vezéretekre volt jellemző. Az ifjú liberális Orbán, vénségére, illibelárissá változott. A csuhások térdre felszólítás után, mélyen hívő kereszténynek mutatja magát.
Nem hiába távolodtak el tőle gerincesebb párttársai. (Pokorni Zoltán, Ángyán József, Illés Zoltán, Navracsics Tibor, Fodor Gábor, Csaba Iván, Lázár János ... stb.)
division
@Eladott Ország: Én is leszarom a magad fajtádat, ne aggódj.Buta vénember vagy, semmi egyéb.
ómió
@Sziszifusz: Bolsi kormányt emlegetve kire gondolok? Szóval, volt egy párt, MSZMP-nek hívták, tele bolsikkal. Ez 89-ben bement a kongresszusra, tüke bolsiként, majd kijött onnan "szociként" és azóta egyfolytában másokra próbálja hazudni. hogy bolsi! Legalábbis a spanjaitól ez jön le, függetlenül attól, hogy azóta már (látszólag) osztódással szaporodott is! Szóval, az ő kormányuk a bolsi kormány, bármennyire hazudnák is másra bolsiságukat! Ami meg Orbánt illeti, ő nem vénségére lett illiberális, hanem pár év után, amikor rájött, hogy ez a liberalizmus nem egyenlő Széchenyiével meg Kossuthéval, hanem ez az anarcholiberalizmus maga! Igen sokaknak - úgy tűnik neked is - ez máig nem esett le!
Sziszifusz
@ómió: 09:27
I. Az egykori MSZMP tagjai közül nemcsak a "szocik"hoz, hanem köpönyegforgató módon, a Fideszhez is beépültek.
Számos nevet lehetne sorolni.
II. Az MSZP-n belül és sok olyan politikus, akik már csak életkoruk okán sem lehettek MSZMP tagok.
III. Figyelemmel a MSZP szimpatizánsok látványos fogyására nincs esélye önálló kormányalakításra és ez nem baj.
IV. Ami pedig Orbán illeti, ő politikájának irányát úgy változtatja mint egy szélkakakas. Amilyen szél kedvez az EGYÉNI
ambícióinak úgy változtatja ideológiáját . Tehetsége lókupec, mert esetenként képes, megvásárolni, vagy átejteni
olyanokat is akik egyébként tisztességes magyarok.
V. Széchenyivel és Kossuthal példálódzni Orbán esetében nem éppen találó, mivel ők a magyar történelem nagyjai közé
tartoznak, Orbán pedig Magyarország szégyene. Szinte egész Európában vele példálódznak amikor a demokrácia
szétveréséről van szó.
ómió
@Sziszifusz: A "kongresszusiak" sehova nem épültek be! Azok máig is a bolsevizmus bástyái, már, aki még meg nem tért Leninhez. A Fideszhez azok közül az egykor volt "kényszerkomcsik" közül került, akik az első adandó alkalommal otthagyták a fekabandátokat. Ebben egyébként nem az életkor a meghatározó! Az "eszme" az efftársaknál "generációs örökség": régen a proletár internacionalizmust akartátok, mára már megelégednétek a migráncs-internacionalizmussal is. Újabb Orbánra-hazudnivaló még nincs? Szóval "bolsevikül" Magyarország "szégyene" az, aki kihúz bennünket az államcsőd-helyzetből (aki belevisz, az meg a "gerój trudá"), aki a 12% munkanélküliséget leviszi 3%-ra (aki felvitte, az a bolsi idol), aki befejezi a népzsebelést, az évi kétszeri gázáremelést és még folytathatnám. Az viszont, hogy az összes bolsi tetü kórusban hazudja rá a "demokrácia szétverését", különösen "bájos" a sortűzdemokraták szájából!
Sziszifusz
@ómió: 13:24
A Fideszhez a köpönyegforgató gerinctelenek kerültek. Az általam sem szimpatizált komcsik, akik kitartottak elveik mellett, azok még római jellemek, ezekhez az elvtelen politikai szélhámosokhoz képest.
A Fidesz a proletár internacionalizmust nem, de a nemzeti burzsoáziát építi, saját tehetségtelen rokonai és seggnyalói javára.
A 3 %-os munkanélküliség annak köszönhető, hogy elhagyta Magyarországot 500 ezernyi fiatal, jó képességű munkavállaló. Az ő migránsként végzett munkájuk által más európai országok gyarapodnak.
A gázárat hagyjuk, a gáz világpiaci árának csökkenését nem követi a magyar fogyasztói árcsökkenés. Ugyan kinek a zsebét tömi a haszon. A rezsicsökkentés, a nagy csalás.
Demokráciáról beszélünk akkor amikor az állami Tv-ben nem kapnak szót az ellenzéki képviselők, a civil szervezetek ?
Demokráciáról beszélünk akkor amikor a miniszterelnök és pribékjei, sajtótájékoztatókon csak a kiválasztott újságírók, előre írásban leadott kérdéseikre válaszolnak ?
Demokrácia az is amikor a parlamentben a kényes kérdésre "Boldog karácsonyt " cinikus válasszal felel .
Demokrácia az, amikor a Fideszes potentátokat érintő ügyeket sorral elsikálja a legfőbb ügyész ?
Demokrácia az, hogy az elsumákol közbeszerzések miatti 700 milliárd forint uniós elvonást, az adófizetők pénzéből egyenlítik ki ?
Demokrácia az amikor a miniszterelnök focimániája miatt bel és külföldön súlyos milliárdokat költenek, a semmit sem érő focira ?
Demokrácia az, hogy a törvényalkotásoknál nem vonják be egyeztetésre, konzultációra az érintett társadalmi rétegek képviselőit ?
Demokrácia az, hogy fontos törvényeket, izomból, önálló képviselői indítvánnyal, parlamenti vita nélkül nyomnak át a törvényhozásban, lehetetlen időpontokban ?
CsipkeRózsa
"A rezsiutalványok több mint háromnegyedét beváltották már a nyugdíjasok"

Szerintem nem már, hanem csak.
ómió
@Sziszifusz:A bolsi ráhazudó kampány szerint oda csak "gerinctelenek" kerültek? Milyen szerencse, hogy a "hazudtunk reggel, éjjel meg este" csapata, tudod, akik "elkúrták", szóval ők, csupa "gerinces"! Nyilván veled együtt! "Nemzeti burzsoáziát épít"? Nahát!! Szóval ettől dönt rekordforgalmakat évről évre a kiskereskedelem, mert csak a "burzsoáziát építi"!? Ettől vannak tele a wellness szállók ünnepekkor, az "tuti"! Mondd! Te a valósággal még soha nem talélkoztál? Mert úgy könnyű! Szóval a 3%-os munkanélküliség se azért van, mert most 850000-rel többen dolgoznak IDEHAZA, mint 2010-ben? És külföldön is kevesebb magyar dolgozik, mint 5 éve? Nem ezért? Ide jóval ütősebb hazugságra lenne szükséged! Az a "fránya gázár" meg "nyócévig" non-stop emelkedett, utána meg hirtelen 25%-kal csökkent (és csak "véletlen" nem bolsi kormány alatt), azóta meg ugyanaz? Európában az egyik legolcsóbb! Sztem erre is áthatóbb hazugságra lenne szükséged! A hazudozás-áradatodra meg annyit, hogy "demokrácia-deficitnél" senkit nem szoktak 3x 2/3-dal megválasztani! Még akkor se, ha a "deficitet" véres veritékkel próbálják ráhazudni! Ahogy most te! Talán nem kellett volna államcsődbe döntenetek az országot, nem kellett volna "elkúrnotok" és nem kellett volna "reggel, éjjel meg este" hazudoznotok, ahogy azt most is teszitek és akkor kevesebb lenne a sivalkátok is!
Sziszifusz
@ómió: 10:34
Jó neked, hogy elégedett vagy a mostani helyzettel . Teljes az életed, a lelki világod kiegyensúlyozott. Nem látsz hibát a jelenlegi magyar kormány működésében. Minden rendben van. Az egészségügy, az oktatás, a szociális ellátások színvonala, ennél jobb nem is lehetne. Hála Istennek a kormány közelében sok vállalkozó van, aki tehetségének köszönhetően, hiper gyorsasággal képes gyarapítani saját, illetve MÁSok vagyonát. Ebből is látszik a fejlődés.
Bezzeg a régiek, azok a magyarok ellensége voltak. Soros embereiként mindent megtettek Magyarország elsorvasztására, de hála Istennek és Orbán Viktornak ez nem sikerült nekik.

Egyébként most már csak egy hiba van. A foci színvonala. De sebaj, a megfelelő anyagi befektetésnek köszönhetően látványos emelkedésre van lehetőség.
ómió
@Sziszifusz: Tudod, minden relatív. Ezt már Einstein mester matematikailag is bizonyította. Az ember abszolut értelemben soha nem lehet elégedett, mert, ahogy abszolut kategória nem létezik, abszolut jó sem létezhet. Ellenben a korábbi, "elkúrtuk" és "hazudtunk reggel, éjjel meg este" kultuszhoz képest (relatíve!) tényleg elégedett vagyok! Még akkor is, ha most ironizálással jössz, meg akkor is, ha biztos lehetne ezt még jobban csinálni is! Viszont attól ilyet tuti nem várhatok, aki a "nem lesz gázáremelés"-től fogva az égvilágon mindenben hazudik és - ahogy már több ciklusban is bizonyította - egyfolytában a választó zsebére pályázik! Akárhány párttá tagolódik is!
Sziszifusz
@ómió: 13:44
Albert Einstein fizikus volt, nem matematikus. Nobel díjat is fizikai elméleteinek kidolgozásáért kapta.

Egyébként abban igazad van, hogy a világon sok minden relatív. Így az elődök "bűneinek" és a mostaniak apró "botlásainak" megítélése is .
" Máséban a szálkát is a sajátban a gerendát sem" kifogásoljátok.
A 2010 előttiek is követtek el disznóságokat, de kezdő "kisinasok" voltak a mostani " szakma nagymestereihez képest".
Akkor Nokiás dobozokban kapott milliókról volt szó, most pedig uniós támogatások elsinkófált 100 milliárdjairól.
ómió
@Sziszifusz: Akkor attól, hogy fizikus volt, matematikailag már nem bizonyíthatott semmit? Netán a relativitás-elméletétől is megfosztanád? Eez a szálka-gerenda párhuzam nálatok "legendás"! Az "elkúrtukbó2 meg a "hazudtunk reggel, éjjel meg este"-ből próbáltok szálkát hazudni, amire meg semmi bizonyíték nincs - a hazugságaitokból - meg gerendát. Hát, itt tartunk! Az uniós támogatásokkal az Unió felé mindig el kell számolni! Hallottál erről? De érdekes módon eddig az Unió csak a 4-es metró általatok ellopott 167 milliárdját tartja nyilván, mint ellopottat! A "szakma nagymestereihez" képest is! Gyanítom, amikor ilyesmiről hazudoztok, mindig magatokból indultok ki!
Sziszifusz
@ómió: 11:18
Igen ! Az unió felél mindig el kell számolni a kapott támogatásokkal .
Amikor nem megy az elszámolás akkor inkább a magyar költségvetésből, az adófizetők pénzéből fizetik ki a beruházások állítólagos költségeit.
Lásd : Tiborc vejkó és a Elios közvilágítás története, vagy az a 700 milliárd amit nem kap meg az ország sumákolásokkal terhelt beruházásokra.
kereső
@Sziszifusz: amiről bebizonyosodott, hogy hazugság. ( nokia doboz). De ha volt is- mert bizonyára volt a túlárazások formájában, akkor is azok a cégek voltak a "menők" benne- amelyek azért most sem jutottak koldus botra...csak most egy kicsit kevesebb jutott nekik. De meg kell nézni pl. a vasút épitéseket- hogy most is kik a favoritok.
fahrenheit451
Mérges vagyok Istenre.
Feltámasztja ómiót is... ("mert lesz feltámadásuk az igazaknak és a hamisaknak is")
Nagyon mérges vagyok Istenre! (igazából nem is, csak csinálom a drámát)

A drámaszakos Magyarországon élni milyen?
Isten tudja! Talán. De lehet, hogy Ő is csak sejti. Orbán útjai kifürkészhetetlenek.
Sziszifusz
@kereső: 13:48
Igazad van. Egyetértek veled.
Szerintem is, a legtöbb vád amivel a Fideszesek az ellenzékieket illetik , karakter gyilkolásra indított, alaptalan rágalmazás.
A Polt féle ügyészség, ha lett volna alapja, vádindítványok tömegeit terjeszthette volna elő. Nem tette. Abban a pár ügyben ami bíróságok elé került itt-ott akadt tényéleges elmarasztalás.
A Fidesz már régen elvesztette a korrekt becsületes politizálásnak, még a látszatát is. Egy jól szervezett banda vált belőle, amelyik gátlás nélkül lop, csal és hazudik.
Egy biztos, tanácsadóik a nép lélekhez nagyon értenek. Elérték azt is, hogy sokaknak még a sz...r is ízlik, ha azt valamelyik potentátjuk produkálta.
ómió
@Shikari:Ennél pontosabban magam se mondhatnám!
ómió
@Sziszifusz: Ezt terjeszti a bolsi hazugságlexikon? Csak nagyobb baj ne legyen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.