Interjút adott a Pesti Srácoknak Maróth Miklós - augusztus óta ő vezeti az újonnan létrehozott Eötvös Loránd Kutatási Hálózatot (ELKH), ami alá a kormány beterelte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatóintézeteit. Úgy véli, a fiatalok álomvilágban élnek, és elképzelésük sincs például a szocializmusról, vagy a 2006-os eseményekről. De ez nem is csoda, hiszen sem a családban, sem az iskolában nem kapnak hazafias nevelést, vonja le a következtetést Maróth, majd a Harry Potterről is elmondja a véleményét.„Mi gyerekkorunkban a hetvenhét magyar népmesét olvastuk, ami erkölcsi kiállást sugall. De a Harry Potterből mit tanul?" - teszi fel a költői kérdést az interjúalany, aki szerint a katonadalok hasznosabbak, mert azokkal a fiatalokba ivódik a hazafiasság.„Minek kell elolvastatni egy magyar és egy európai mesét az alsó tagozatban? Miért nem két magyart? A magyaros szókincs a magyar népmesén fog fejlődni. Miért stréberkedünk, miért próbálunk megfelelni az úgynevezett európai nevelési...

Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
" Miért stréberkedünk, miért próbálunk megfelelni az úgynevezett európai nevelési elvárásnak? - tudakolja az interjúban Maróth Mikós."
Az én válaszom:
- Csak azért, hogy idős korukra ne legyenek olyan vén marhák, mint a kérdés feltevője!
Nessy
Talán ha a riportalany elolvasta volna a Harry Pottert., nem kérdezne ekkora szamárságot!
fahrenheit451
"Mi gyerekkorunkban a hetvenhét magyar népmesét olvastuk, ami erkölcsi kiállást sugall."
Erkölcsi kiállás, meg a fideszesek? Ez komoly? Ezek szerint tti nem tanultatok emmit a 77 magyar népmeséből semmit.
De hát minnek is, hisz 77 szűz vár rátok úgyis a túlvilágon, kipcsakok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.