A Tisza is megkapta a magáét.

Megszentelték a Dunát Budapestnél

Január 6-án, vízkereszt alkalmából Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi görögkatolikus főegyházmegye érsek metropolitája megszentelte a Duna vizét Batthyány téri Duna-parton.

Megszentelték a Dunát Budapestnél
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Tisza még vasárnap, szent liturgia keretében kapta meg az egyházi áldást. Ősi keresztény szokás szerint, a szegedi Huszár Mátyás rakpartnál.

Megszentelték a Dunát Budapestnél
Fotó: MTI/Rosta Tibor

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@Shikari: Mondanál valamit Jézus tanításairól is? Valami érthetőt és értelmeset. Szerinted tetszene neki a hivalkodó, mihaszna pompa az Ő egyházának vezetői körül? Nem a feszületet kellene aranyozni, hanem a szűkölködőkön segíteni, nem? Te nem így látod? És amúgy mire is jó a pogány hagyományok továbbélése? Vízszentelés, XXI. század, atomkorszak, űrkutatás ... nem fura kicsit eközben a babonaság és bálványimádás?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@Shikari: Én a nálad felvetett hanukázással kapcsolatban, kérdésemmel nem a keresztényi hitéletet kérdőjeleztem meg.
CsipkeRózsa
@Shikari: Leírtam neked, hogy miért nem reagáltam a hozzászólásokra, szerintem pedig azok sem voltak keresztényellenesek, nem vetették el a szokást sem, inkább szokatlannak találták, eddig erről nem nagyon lehetett cikkekben olvasni. A Vízkereszttel kapcsolatban általában a karácsonyfa leszedése volt a téma.
csak úgy....
@Shikari: látom,ma megint föállásban nevetséges vagy...
CsipkeRózsa
@Shikari: Azért, mert nem a Hanuka ünnepe volt, nem azzal kapcsolatban történtek a hozzászólások. Nálad viszont mindig az a hozzáállás, hogy akinek más a véleménye, az csak ilyen-olyan libsi féle lehet, itt már egyértelmű volt, hogy kikre gondolsz.
Viszont még sosem fordult elő, hogy a zsidóellenes témákat elítélted volna, kizárólag még tettél is hozzá.
csak úgy....
@CsipkeRózsa: ez a @Shikari: egy pogány,vallás és hitnélküli okoskodó fajankó,aki csak fölsöbb utasításra próbál gondolkodni,kevés sikerrel...
Nessy
@CsipkeRózsa: Eddig nem is volt "divat" ez a mindent megszentelés!
Remélem, február 2.-án a karmelita kolostor bejárata fölé is felírják: G.M.B.,aztán létráról megszentelik! Esetleg hazánk nagyjai sorban megkapják a Balázs áldást a torokfájás elkerülése végett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.