A miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a településen egy „etnikailag meghatározó népcsoport tagjai egy nagy jelentőségű összeget fognak kapni mindenfajta munkavégzés nélkül”.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Gyurcsány Ferenc regnálása idején felvetette, hogy ezeket az elhanyagolt cigány gyerekeket kollégiumszerű ellátásban kéne részesíteni, megfelelő ellátással, megfelelő oktatással.
Országos botrány kerekedett belőle, a cigány társadalom ellenállása miatt. Holott mára már felnőttként képzett munkaerőnek számítanának.
Ma meg kártérítés jár nekik?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Igaza van, de ő is munka nélkül gazdagodik, és talán nem is meglepő, de neki ez nem megalázó, csak mást aláz vele
kereső
Nem tudom, hogy a miniszterelnök érti-e azt a fogalmat, hogy "kártérités". Ez a jövedelem általában/és mindig munka nélkül jár. Márpedig a magyar biróság kártéritést itélt meg a szegregáció miatt a romáknak- mondjuk az is összeegyeztethetlen egy jogállamban, hogy az ország miniszterelnöke megkérdőjelezi a független !!(ma még) biróság itéletét-és ő maga óhajt itélkezni. Persze meg tette ezt már a magyar parlament is anno a Czeglédy ügy kapcsán. Jogállam? Hol?
namihami
Ez a ""mindenfajta munkavégzés nélkül"" kitétel teszi bájossá az ezzel kapcsolatosan elmondottakat. Ugyanis évek óta tudtak az ügyről, számos esetben felhívták a jogvédők úgy az állami, mint a helyi hivatalok figyelmét a jogsértésre. Nulla eredménnyel. Most, hogy ""Beb@szott a geb@sz"" nemhogy még sunyi módon, orvul uszítani kellene a Füstösnek, hanem csendben kussolni és fizetni.
A baj az, hogy megint nem azokkal fizettetnek, akik erről évek óta tudnak és folytatják, hanem a mi adóforintjainkból adják ki a büntetést. Egyszer kellene példát statuálni és az ilyennel, sajátzsebből fizettetni. Nem a hibáról beszélek, az előfordulhat. Csakhogy ez az eset (is) már évek óta húzódó ""hiba"" volt.
solidedge
@rewax: Megtaláltam anyádat. Mit csináljak vele?
Eriksson
Belegondolni is szörnyű, hogy ez az ítélet utat nyithat egy gyakorlatnak, hogy amelyik purgyé nem megfelelően jár iskolába, az anyagi kártérítést kap. Innentől a magyar dolgozó embereknek más dolguk se lesz, csak azért dolgozni, hogy nekik megfelelő életszínvonalat lehessen biztosítani.
Továbbá felvetődik meg egy igen fontos kérdés: Ki fogja ezeket a pénzeket elosztani?
Eriksson
Gyurcsány Ferenc regnálása idején felvetette, hogy ezeket az elhanyagolt cigány gyerekeket kollégiumszerű ellátásban kéne részesíteni, megfelelő ellátással, megfelelő oktatással.
Országos botrány kerekedett belőle, a cigány társadalom ellenállása miatt. Holott mára már felnőttként képzett munkaerőnek számítanának.
Ma meg kártérítés jár nekik?
CsipkeRózsa
Azért Orbán hű marad önmagához, ahol tud, ellenségeskedést szít. Egy példamutató minielnök!

A bíróság ítéletét pedig fogadja el, hiszen a törvényt be kell tartania neki is.
kereső
@rewax: "Btk. 201. § Prostitúció elősegítése
201. § (1) Aki

a) mást prostitúcióra rábír,

b) épületet vagy egyéb helyet prostitúció céljára másnak a rendelkezésére bocsát,

c) tizennyolcadik életévét be nem töltött személy prostitúciójához segítséget nyújt,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személyt bír rá prostitúcióra."...
Eriksson
@CsipkeRózsa: Figyu drágám. A megítélt összeget Gyöngyöspata önkormányzatának kell kifizetni. Tekintet nélkül arra, hogy tudja-e, bírja-e. A jövője a tét.
Ilyen alapon minden cigánypurgyénak járna a kártérítés, ha sikerül nekik kiüldözni a magyar gyerekeket az iskolából.
Eriksson
@Eriksson: A kártérítés kifizetését attól tenném függővé, hogy a továbbiakban hajlandók lesznek-e kulturált módon részt venni az oktatásban.
CsipkeRózsa
@Eriksson: Az önkormányzat bűne volt, hogy így oldották meg az elkülönítést. Orbán segítsen az önkormányzatnak, kénytelen megtenni, ha az önkormányzat nem tud fizetni.
Ne adjál feltételeke, hiszen a bíróság döntése a mérvadó. Ki mondja meg, mi a kulturált, az elkülönítés megtörtént.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Légyszi nézz utána, hogy miért alakult így a helyzet.
A roma gyerekek terrorizálták fehér társaikat, vécére pénzért engedték őket, verekedtek, kötelet raktak a tanár nyakára, meg ilyesmi. A szülők átíratták gyerekeiket más iskolákba, így maradtak a cigányok elkülönítve.
CsipkeRózsa
@Eriksson: A szülők tiltakozása miatt vizsgálat nélkül is megtörtént az elkülönítés, minden cigány gyereket oda irányítottak. A gyerekeket meg kell nevelni, nem csak leszidni és csúfolni, maguktól nem tudnak "megnevelődni".
Eriksson
@CsipkeRózsa: Értem! Valszeg amiért nem sikerült nekik "megnevelődni", azért kapnak most több százezer forintot fejenként.
Közben a város csődbe megy.
CsipkeRózsa
@Eriksson: Orbán fizessen a szükséges területeken, hiszen mi is fizetünk minden EU büntetést az érintettek helyett.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Ma valahogy nem vagy formában. De nem baj.
CsipkeRózsa
@Pegero: Hiszen hat éves koráig sem voltak meg a feltételek ahhoz, hogy a többi gyerekhez képest fejlődjenek.
CsipkeRózsa
@Pegero: Nem tud megoldani? Nem is akar megoldani.
CsipkeRózsa
@Pegero: Akármelyik kormány csak elkezdeni tudja, egy kormányzati idő alatt nem oldódik meg. Gyurcsány viszont nem ócsárolta őket, hogy még nagyobb ellentét alakuljon a cigány és nem cigány emberek között.
Gyurcsánynak nem volt kitüntető bizalmat élvező cigánya sem, aki milliárdokat lophatott, amit mi fizettünk ki helyette kétszer is.
advocat
És a félcigány Orbán cigányozik! A félcigányt még talán a CIA is leírta!
tudode
Ha fel lehetne tenni a kérdést, hogy van az, hogy az EMELI FEL A SZAVÁT aki már zsibizett a Tanácstól kapott lakással
.
---- FÉSZEKRAKÁS ORBÁN MÓDRA
.
www.hocipo.hu/content/view/128_feszekrakas_orban_modra
.
--- 25 éve lett vége az ártatlan srácok korszakának
.
index.hu/belfold/2018/01/10/fidesz_szekhaz_botrany_mdf_tiszti_kaszino_1993_orban_viktor_simicska_lajos_varga_tamas/
.
A többi zsibizése csak hab a tortán!!!
Sámannus
Az akadémián igen pontosan fogalmaztak ebben a témában. A sok nyomorgón sokan hasznot húznak. Itt például a visszafogottságra intő képviselő. Pontosan az ellenkezője volt a fidesz, amikor rárontott futballmaffiákkal az országra.
CsipkeRózsa
@Pegero: Nem Gyurcsány a téma, ha már Gyurcsányozol, nagy a különbség közte és Orbán között.

Gyurcsány nem gyűlölködik, nem uszít, nem megoszt embereket, hanem együttérző, jóindulatú vezető volt. Egy minielnök nem lehet a gyűlöletkeltés fővédnöke.

Gyurcsány nem kampányolt a cigányok melletti kiállásával, azt csak a jobboldal figurázta ki, mert ő a patás ördög szemükben. A nagy Gyurcsány ellenes őrületet is Orbán fokozta fel, amit az Orbánhívek el is végeztek szorgalmasan.

A kárpótlási börtön-pénzek a törvények szerint járnak, azért kellett megítélni a raboknak.
Biztosan tesznek ellene törvénymódosítással.
division
@Eriksson: Akkor nem vagy tisztában a tényekkel: Nálunk szegény romákat bántják, csak azért mert romák, ők soha nem csinálnak semmit, merő jó szándékból rendetlenkednek az órákon, tartják félelemben diáktársaikat, veszik el telefonjukat, uzsonnájukat, rabolnak ki idős embereket, agyonverik Szögi Lajost, meggyilkolják Kozmát, ők szegények csak a társadalom áldozatai, hiszen mint írtam, azért vannak rossz helyzetben, és azért utálja őket mindenki mert romák. Még ennyit sem tudsz? Még több pénzt nekik, mert megérdemlik!!! Adnék én nekik olyat hogy a fal adná a másikat. Külön óvodákat, iskolákat, a közelébe nem engedném a normális magyar gyerekeknek, kérdés, ki vállalná ennyi pénzért hogy tanítsa őket? Kirekesztés? Nem, józan ítélőképesség.
verőce21
Aki sajnálkozik a szegregáció miatt, kívánom neki, hogy költözzön mellé egy cigány család!

Nem kell, hogy egy osztályba, boltba, klubba, stb. járjanak, csak költözzön melléjük. És ha valamikor szólni mer ez ellen az illető, hatalmas büntetést köteles fizetni kirekesztő magatartás miatt!
Eriksson
@verőce21: S ha már szomszédok, akkor nagyon vigyázzon, hogy még a szemetesvödrét se hagyja elől, még véletlenül se.
division
@Horizont: Nehéz nem általánosítani náluk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.