December közepe óta duplájára emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma, míg addig 37-en hűltek ki végzetesen, január 5-ig már hetvennégyen fagytak meg az országban – jelentette a Magyar Szociális Fórum (MSZF) pénteken. A korábbinál többen fagytak meg a szabad ég alatt, de a legtöbben fűtetlen lakásokban hűltek ki végzetesen, illetve kórházba szállításuk közben, és beszállításuk után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni az MSZF beszámolója szerint. A halálesetek számának növekedését az MSZF többek között annak tulajdonítja, hogy a hajléktalan szállók megteltek, és csak "pénzes helyek" maradtak üresen, de a rászorulók ezeket nem tudják megfizetni. Az aluljárókból kitiltott hajléktalanok közül sokan a főváros körüli erdőkben vertek sátrat, de vannak akik hálózsákban, pokrócba burkolózva, vagy egyszerűen ruhában igyekeznek átvészelni a fagyos éjszakákat.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
olvastad már viktor ? 74-en a jólét az oka tán vagy a nem törödöm hozzáállás. Ez megérne egy parlamenti vitát ám
Nessy
@kissé felnőttem: majd megállapítja hazánk valamelyik nagyja, hogy azért fagytak meg, hűltek ki a fűtetlen lakásban, mert edzettek akartak lenni, vagy mert lusták voltak befűteni, pedig biztos volt elég el nem szállított szemét a környéken,a kukaholdingnak hála!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.