Az idei a közösségépítés éve a nemzetpolitikában; a kormány kiemelt célja a külhoni magyar közösségek szülőföldön való boldogulásának segítése. Ezért folytatja a határon túli családok támogatását és a magyar közösségek gazdasági megerősítését – közölte a Miniszterelnökség vasárnap. A tájékoztatás szerint, a megvalósuló programok mindegyikében kiemelt figyelmet kap az ifjúság, a fiatal nemzedék. Folytatódik a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program is. Ennek köszönhetően, mintegy 110 új óvoda és bölcsőde épül és több mint 700 intézmény újul meg a Kárpát-medencében. Megduplázott keretösszeggel valósul meg A magyar kultúráért és oktatásért című pályázat. 2020-ban is jelentős anyagi támogatásban részesül a jelenleg legnehezebb helyzetben lévő nemzetrész, a kárpátaljai magyar közösség. Továbbra is kiemelt támogatásra számíthatnak a külhoni magyarság megmaradását szolgáló oktatási és kulturális intézmények.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Mert az itthonmaradtak le vannak sz@rva! Ezt tessék tudomásul venni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
a sajázjukból adjanak s ne a mi adónkat lopják! =))
RonaGyuri
igen bunkókám "kormány magyarok" vagytok és lopjátok a mi pénzünket! =))
CsipkeRózsa
Tudjuk, decemberben is jutott 14 milliárd a határon túliaknak stadionokra, itthon Orbánnak nincs elég pénze, hogy a Lánchíd felújításához nagyobb összeggel "járuljon" hozzá. Neki, egyedül, mert övé a kassza.
Nessy
Tessen mondani, ha a kegyencek jobbra, a határon túliak balra álljanak, a honi magyarok hova álljanak??? Vagy nekik csak egy a feladatuk, a költségvetés feltöltése???
Hazánk nagyjai, Orbánnal az élen úgy osztogatják a közpénzt, mintha a sajátjuk lenne. Ja! Tényleg! A múltnap mondta O.V., hogy az uniós pénz a "mi pénzünk", és ezt szó szerint értette!
namihami
A potyások, voksturisták, bérmagyarok sose esnek ki a pixisből.
Ha írni-olvasni, esetleg még beszélni se tud, az nem kizáró ok a pénzesőből. Egyetlen, ""határontúli igazmagyarságot"" kizáró jelenség létezhet Fidesz vonalin. Az x jel meg nem felelő helyére írása vagy ismeretének hiánya. A többi a ""Mi Istenünk"" saját (tehát a mienk) zsebéből fedezhető. Meg is tőrténik---számolatlanul.
Hiszen ide már nem kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.