Az ötös számú vágóhíd újfent bizonyítani óhajtotta, hogy mennyire kifinomultan művelt, s micsoda olvasottság tombol benne. Így aztán leírta, hogy „A viktoriánus Dickens pedig nem szégyelli többé, hogy Robinson szolgát csinált Péntekből.”

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Kiről szól a cikk? Tuskó Hopkinsról?
RonaGyuri
@Béla333: ott a cikk az előző hozzászólásomban!
RonaGyuri
@RonaGyuri: ezt is „javították”

Albert Camus örökérvényű igazsága
2020. FEBRUÁR 1. SZOMBAT 08:00
címmel rittyentett (ebben a témában). Tudta közölni, hogy Camus a Lázadó ember című művében mit mondott volna. Ez egy dolog, nagy kár, hogy a műben – de tartok tőle, hogy másutt se – Camus ilyet nem írt, egy gagyi idézeteket írogató site-on szerepel, de ott is csak Camus-nak adja. Nagyobb gond hozzátette: „Albert Camus a világ önmagából kifordulásának kezdetén, a múlt század hatvanas éveiben írta ”!!! Nagy kár, hogy 1960 jan. 4-én elhunyt. Ez persze a portált nem zavarta, mikor páran körberöhögtük javították: „ötvenes éveinek elején írta” –ta. nagyon nagy kár, hogy sajnos a L'Homme révolté 1951-ben jelent meg és akik ismerjük tudjuk, hogy esszé gyűjtemény, ami 1944-48 között íródtak! =))
Nessy
Úgy látszik, már megelőzte a NAT diákjait "műveltségben, irodalom ismeretben!" Lehet, hogy ő volt az etalon az az irodalom anyagának összeállításánál? A történelem tananyagnál meg Schmidt Mária!
RonaGyuri
@RonaGyuri: sőt!!!
A világ kifordulásának kezdetén, avagy egy újabb méretes öngól

pontosabban mikor is lett volna, ha nemzet 5számú lovagjától érdeklődünk

Mint ismert – legalább is akik engem olvasnak tudhatják – a derék Zsóti egy kamu Camus idézettel égette magát hozzátéve „A világ, úgy tűnik, végképp kifordult önmagából. Albert Camus a világ önmagából kifordulásának kezdetén, a hatvanas években írta le ezeket a sorokat”!
Nos erről már bőven volt szó, hogy ez miért marhaság, de ma fedeztem fel, hogy a derék Magyar Nemzet javította a maguk műveletlen bunkó módján. Egyszerűen átírták (most így olvasható): „Albert Camus a világ önmagából kifordulásának kezdetén, a múlt század ötvenes éveinek elején írta le”.
Persze ezzel is gond van, de hagyjuk, mert már megírtam. Azonban belegondoltam, hogy ezek szerint Zsóti Camus-hoz köti „a világ önmagából kifordulásának kezdetét”. Ha a 60-as években ne élt akkor legyen 50-esek eleje. No de mi is történt az 50-es évek elején Camus-al? Igen ebben van szerepe „L'Homme révolté”-nek, pontosabban annak, ahogy régi barátja Sartre és a Temps modernes köre fogadta. S ha lehet hinni Satre-nak Sztálin megítélése volt az igazi ellentétük forrása; hogy Satre-k szakítottak a Szovjetunióval!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.