Országjáró körútra indul a szakképzésért felelős helyettes államtitkár, hogy a szakképzési törvény végrehajtási rendeletéről tartson értekezleteket iskolaigazgatóknak, vállalkozóknak, kamaráknak.

Országjáró körútra indul a szakképzésért felelős helyettes államtitkár
Fotó: Youtube

Pölöskei Gáborné az M1 aktuális csatornán csütörtökön elmondta: az igazgatók feltehetik kérdéseiket, amelyekre most már gyakorlati, a végrehajtási rendeletben foglalt válaszokat kapnak.

A szakképzést ki kellett emelni a magyar közoktatási rendszerből, mivel szakmai képzést ad, és ennek megfelelően kellett szabályozni is. A duális képzéshez olyan szabályozás szükséges, amely lehetőséget teremt a tanórák és a gyakorlat rugalmas elosztására, ennek megfelelően az új rendszerben az óraszám elszámolása éves keretben történik – fűzte hozzá.

Kiemelte: a kancellár, az igazgató és az igazgató-helyettesek feladatait sikerült nagyon jól elválasztani.

Az igazgatók nagyobb szakmai szabadságot kapnak, amelybe azonban nem tartozik bele a képzés szerkezetének meghatározása, ami a kancellárok feladata. Ők azt a területi igényeknek megfelelően alakítják majd – tette hozzá.

A cél az, hogy a szakképzés vonzóbb legyen, a gyerekek minőségi oktatást kapjanak megújult tartalommal és módszertannal – fogalmazott Pölöskei Gáborné.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ne fáradozzon!
.
Inkább szóljon a pártkatona tesóKÁJÁNAK, hogy kezdje el a NEMZET EGYSÉGÉT összebarkácsolni, mert a "keresztény" szesztestvéKÁI szétbarmolták/ják nemlétező félelemkeltéssel az egész országon túl még a határon túliakat is, ill. amerre repkednek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
A minden miniszter alatt megbízható elvtársnő igazán ne fáradjon, az ő szájából bizony nem fog a szellem napvilága besütni az iskolák ablakán. Azt viszont hiányolom, hogy a Palkovics és Parragh urakat nem viszi magával, úgy teljes lenne a Sötétség 3.0 projekt teljes személyi állománya.
jesz
@Eladott Ország: pont leves volt a számban, amikor a cikked olvasása közben a Német Szilárd vezette Magyar Nemzeti Baletthez értem...
...mint a filmekben szokott lenni, az én pofámból is porlasztva jött ki a finom leveske...
Eladott Ország
@jesz: ma, 12:09; Sugárzik az értelem ebből a gyönyörű államférfiből. A gyerekeket azzal riogatják, ha rosszul viselkednek előmászik Németh Szilárd az ágy alól: -videó
www.youtube.com/watch?v=FZ1-C1O8WJU&feature=youtu.be
namihami
Annyira jogszerű és világos az a rendelet, hogy külön magyarázóember kell hozzá?
Nem egyszerűbb lenne egyből közérthetően megszerkeszteni?
SystemError
@Nessy: Igen, már akkor is megkapta ezt a kollégáitól. Meg azt is, hogy a testvére ezen nem gondolkodott ennyit, hogy biológia vagy politika. Ugyanis Ádernél sem véletlen az indíttatás, csak egy percig nem helyezte természetet a politika felé, ahogy most is csak a szája jár...:) Pölöskei amúgy elég sokat marcangolta magát akkor is és ahogy ismerem a gesztusait most is...
nezelodo
Minek ez a felhajtás? A KLIKK pártkatonái és a fideszes politikusuk az oktatásban dolgozó családtagjai és vazallusai az új Nemzeti Tantervet a bibliájuknak mondták már akkor, amikor még nem is olvashatták, a nem elkötelezett szakmájukat tudó, és szakszerűen művelők meg az ördög bibliájának látják. Ők az a maradék, akinek most törték meg a hitét, és veszik el az önzetlen odaadását. Tényleg sikeres a mindenhez értő dakota-kipcsák vezetőnk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.