Kiskunhalason készült el az intézmény, most a nyilvánosság is bekukkanthat.

Így néz ki az ország legújabb, két és fél hét alatt épített kórháza – fotók, videó

Rekord gyorsasággal, mindössze két és fél hét alatt elkészült a 150 fő befogadására alkalmas mobil járványügyi kórház. A komplexum a legmodernebb berendezésekkel és orvostechnikai eszközökkel felszerelve készen áll az ellátásra – derült ki a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának közleményéből.

Magyarország Kormánya március 14-én a koronavírus-járvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében a büntetés-végrehajtási szervezetet jelölte ki egy mobil járványkórház építésére. A beruházásért felelős akciócsoport vezetésével dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagyot, a büntetés-végrehajtási szervezet országos parancsnokát bízta meg.

Az egészségügyi és a járványügyi szakmai tevékenységet kiszolgáló és támogató 3100 négyzetméteres alapterületű konténerkórház 36 kórterméből 16 az alacsony kockázatú, 16 a közepes kockázatú és 4 a súlyosabb állapotban lévő betegeknek nyújt majd ellátást.

Így néz ki az ország legújabb, két és fél hét alatt épített kórháza – fotók, videó

A legszigorúbb infektológiai szabályoknak is megfelelő, 225 konténerből álló épületegyüttes gyógyító-megfigyelő egységgel, három utas zsiliprendszerű öltözőkkel, befogadó és vizsgáló részleggel, külön laboratóriummal, röntgen-, ultrahang- és CT-készülékkel, továbbá lélegeztető gépekkel rendelkezik. A kórházban 3 féle orvosi tisztaságú gáz vételezésére van lehetőség, a 6000 liter tartályos és 2400 liter palackos cseppfolyós orvosigáz felhasználásra 444 db vételi hely szolgál.

Az építkezésen 24 órában több száz szakipari munkás és szakember dolgozott reggel 7-től este 20 óráig, majd este 20 órától reggel 7 óráig. A munkások 150 km erősáramú kábelt, 6000 m2 légtechnikai eszközt, 24 000 m2 gipszkartont, 4 km élvédőt és 5 és fél tonna orvos-technológiai festéket használtak fel. A Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén felépült, de a börtöntől elkülönített mobil konténerkórház folyamatos működését és a kulcsfontosságú berendezések használatát egy 1,6 megawattos transzformátor, két aggregátor és egy szünetmentes táp biztosítja.

Így néz ki az ország legújabb, két és fél hét alatt épített kórháza – fotók, videó

A beruházás befejezésével az akciócsoport elvégezte a Kormány által meghatározott feladatok végrehajtását, így támogatva az új koronavírus elleni hatékony védekezést.

Forrás: Blikk

Képek: BvOP

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Na ugye!
.
Koronavírus kellett ahhoz, hogy az egészségügyre is "áldozzon" őfélesége a betonteknőkhöz hasonló. gyorsasággal, dicsérve az építőket.
.
Végre egy bungi, ahol a koronavírussal küzdök nem kapnak még egyéb más bacikat is!
.
Olyan vicces ez az elkésett igyekezet, mint
.
A férj megy haza, és a feleségét egy idegen férfival találja! A férj mérgében ráüvölt:
- Tudtam!
Mire a feleség:
- Ő viszont még mindig tud!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
kamu.
kamú!
különbenis, ami jó, az sosejó mer fidesszes!
SystemError
@Pegero: Figyelj onnantól, hoyg tegnap 5 kérdésből nem voltál képes válaszolni így maradnak a számodra érthető kis idóta képek és videók.. Maradjunk ezen a szinten Anulu..:)
human
150 fős kirakatkórház. Lehet nézegetni, fényképezni, vágó képet rögzíteni.
verőce21
A lipsik tudják, ha sikeres lesz a vírus elleni küzdelem, akkor hiteltelenné fog válni az állandó “stadionozásuk”, az egészségügy és az oktatásügy összeomlásáról szőtt vágyálmuk…

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.