Semmivel nem kapott több pénzt az Európai Uniótól Magyarország a koronavírus-járvány idején – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1-en.

Államtitkár a köztévében: nem kapott több pénzt az uniótól Magyarország
Fotó: Pixabay

Perényi Zsigmond kifejtette, az uniós költségvetést egy és hét évre rögzítik, ezek a számok nem változtak, vagyis Magyarország egyetlen eurócenttel sem kapott több vagy kevesebb pénzt.

A sajtóban felbukkant, az ellenzék által is hangoztatott plusz 2000 milliárd forintos uniós támogatás nem igaz – jelentette ki az államtitkár. 

Az uniós támogatásoknál van egyfajta előleg, amelynek a fel nem használt részét vissza kell utalni. Erről döntöttek úgy – és ez más országoknak biztosan segít –, hogy az előleget nem kell visszaadni, ami kamatmentes hitelnek felel meg. Ugyanakkor a hétéves költségvetési ciklus végén ezzel is el kell számolni

- hívta fel a figyelmet.

Mivel Magyarország már kimerítette ezt a keretet, rajta ez nem segít – tette hozzá Perényi Zsigmond.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
A kettőezer milliárdból mennyit loptatok el???Bizonyára azt is tudod!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
A kettőezer milliárdból mennyit loptatok el???Bizonyára azt is tudod!!!
Nyírfa
Kevesebb kastély, palota , foci- és filmakadémia határin innen és határon túl, és máris van mozgósítható pénz.
Ebben a témában minimum 2 ügyet verhet le rajtatok Lúdas Matyi. Az egyik, hogy az EU-forrásokat nem itthon, és nem a hazátok épülésére költitek. A másik, hogy a szátokon nem a tényeknek megfelelő tájékoztatás, hanem hazugságcunami ömlik. Remélem, elsöpör titeket, hacsak előbb nem lép közbe a mi jó öreg Ludas Matyink. Nekem mindkét megoldás jó.
Macskaszem
Egy része itt van: www.korrupcioinfo.hu/marha-jo-uzlet/?fbclid=IwAR0yK9BkHMfy_bydAqkYaV1NnNuMadg9VbgDFoBJeYXV4dn062WgxfWvkMM
Gondolom, a többi is hasonló módon le lett osztva, és nyilván nem fogja orbán visszakérni.
Nyírfa
@fideszes gyökér: Mozgás van a birodalomban, Mészáros is, a vő is üzletekből szállnak ki, részvényeket adnak el. Jó lenne tudni, mi készül, mert , mire észbe kap a jónép, mindent kihordanak az országból, mint annak idején a német-nyilas vezetés.
Hogy semmi más nem foglalkoztatja őket mint a közeledő választások, annak a felhatalmazási törvény az abszolút bizonyossága. Nagyon rossz hír, hogy az Index kiadóvállalatának az 50 %-os tulajdonostársa lett a fideszmédia egyik prominens képviselője által a kormányzat. Fel fogják zabálni az Indexet mint a Népszabadságot.
Nyírfa
Jut eszembe: újból elővették Sorost, azt kérem a sorstól, hogy ez a bumeráng minél hamarabb repüljön vissza hozzájuk, és csak őket terítse le. De őket, nagyon.
justhpeter
Az összes megszólaló azt mondta "az Unió nem adott több pénzt, csak amennyi nekünk jár". Kéretik ehhez tartani magunkat.
A kérdés csak az, hogy sikerül-e ezt is magánpénzzé átváltaniuk vagy sem. Szerintem igen, hiszen abban, hogy a közpénz mennyi idő alatt veszíti el közpénz jellegét és válik magánpénzzé mi az egész Unióban magasan elsők vagyunk, a többiek kilométerekről nézhetik csak a hátunkat.
tudode
Nagyobb a feneketlen hokizseb, mint a tehetség
.
hvg.hu/gazdasag/20191105_EU_tagsag_elonyok_nyereseg
.
Többet profitálunk az EU-tagságból, mint hinnénk, és ez így maradhat a következő évtized nagy részében is.

""""Közzétette az Európai Bizottság, hogy az egyes tagállamok mennyit profitálnak az uniós tagságból. A testület úgy számolt: Magyarország 2014 és 2018 között éves átlagban 4,64 milliárd euró, azaz 1527 milliárd forint nyereséget köszönhet könyvelhetett el emiatt – ez az ebben az időszakban mért átlagos bruttó nemzeti jövedelmünk 4,02 százaléka.

Ha a bruttó nemzeti jövedelemhez (GNI) viszonyítjuk a nyereséget, akkor azt kapjuk: a 27 bentmaradó tagállam közül Magyarország járt a legjobban.""""
.
Tehát pofa be, roló le!
Nyírfa
@fideszes gyökér: Nem akarok sorok között olvasni, bár, ha szatirikusan van megírva a valóság, azt nagyon élvezem.
De a tiszta beszédet, az igazságosságot mindennél jobban.
Neki kéne futni egy új rendszer alapjainak a letételéhez. Amiről Petőfi is álmodott: a jog és a bőség asztaláról - annak.
Nyírfa
@fideszes gyökér: Nem az a baj, hogy cigány, hanem az, hogy rongyember. Nézd meg Setét Lajost vagy a cserdi polgármestert, Bogdán Lászlót.
Ráadásul, Orbánnak sok-sok nem cigány követője van, üzletemberek, "politikusok", hívek. Ennyire nem számít , ki minek született. Csak az, amivé válik.
És az, hogy ezen a népen mindig uralkodik valaki, valami, az , sajnos, ennek a népnek a bizonyítványa.
Nyírfa
@Jozefina: Na képzeld! :)))
Hát nem itt van a világ vége? :))
csak úgy....
a zannyukról is letagadnák a bugyeszt csak,hogy a viktornak örömet tudjanak szerezni...
kissé felnőttem
én erre ugy fogalmaznák minrdet elköltöttük ,,
nem kell semmit visszautalni el nem költés okán. vagy ez igy nem érthető?ismerjük a pénzkőltési metódust. Amennyi van egy cent se maradjon
Borsodi
@Jozefina: De igen ezek után egymástól és még amit lehet tőlünk.Mindezt titokban.
olivetti
"Az uniós támogatásoknál van egyfajta előleg, amelynek a fel nem használt részét vissza kell utalni. Erről döntöttek úgy – és ez más országoknak biztosan segít –, hogy az előleget nem kell visszaadni, ami kamatmentes hitelnek felel meg. Ugyanakkor a hétéves költségvetési ciklus végén ezzel is el kell számolni."

Na, ez a legnagyobb gond, hogy ezzel is el kell számolni!
Ne aggódj, egy kicsit később fogod lecserélni a luxus terepjáródat, de meg lesz az, ahogy eddig is megvolt!
Legfeljebb nem Lexus lesz, hanem Lada Niva!
surdilloFUJT
@dr. prédikátor: 520 milliárdot amit vissza kellet volna májusban fizetni letagadták és volt-nincs!!!
Yoda69
Ne azt nézzük amit mond, hiszen az mind hazugság. Orbanek a járvány alatt sem állnak le a lopassal és az alhir gyartassal. Sőt, most jaratjak csúcsra.
csetere
@Macskaszem: Ez csak a jégyhegy csúcsa!
csetere
@olivetti: Jelen pillanatban 581 milliárd, ezt bevallották kb. 1 hónapja, mert néztem a TV-t, utána simán letagadták!
csetere
@Nyírfa: Legfeljebb azt sem fogjuk olvasni.
legott
Az összes fideszes hazudik !!!
Mindig !!!
Sátán a hazugság atyja.
Minden fideszes sátánista,
Orbán, maga az Ördög !!!

Milyen elpusztítani az ördögöt?
Majd mesélek róla, miután elpusztítottam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.