Nagyon fontos, hogy a politikusok jól határozzák meg a helyüket, és ne alakuljanak át botcsinálta virológusokká és egészségügyi szakemberekké, mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban péntek reggel.

Orbán Viktor bejelentette az élet újraindítását

Hozzátette, hogy inkább lehetővé teszik a szakembereknek, hogy minél több információhoz jussanak. A védekezés első szakasza jövő hét végén lezárul – hangsúlyozta a kormányfő. A most hatályban lévő szabályok helyett ezért új szabályokat fognak létrehozni.

Orbán hangsúlyozta: a védekezés első szakaszában Magyarországot felkészítették a legrosszabb forgatókönyvre, most pedig a második szakasz kezdődik majd:

fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet hazánkban.

Ugyanakkor leszögezte, hogy mindezt úgy kell majd végrehajtani, hogy ekkor is meg tudjuk védeni a leginkább veszélyeztetetteket: ezek a nagyvárosokban élők, az idősek és a krónikus betegségekkel küzdők.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@Horizont: Egy vicc a halálozási felfutási görbénk is minden más ország trendjével ellentétben. Szeretném most már látni a KSH első negyed éves halálozási adatait, amit valamiért nem publikálnak... :) Pedig az megmutatná azt is , hogy időarányosan mennyivel többen haltak meg, mindegy mi volt a halottira írva...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Nessy: Természetesen egyenként megvizsgálta minden hazazavart beteg családi hátterét és kapcsolatait, így derült ki, hogy kiket is dobtak ki most a kórházból: a szemét kórházi dolgozók rokonait, hogy fordulnának föl! Persze ezek az adatok nem nyilvánosak, de @verőce21: nagyon befolyásos ember, így megkaphatta ezeket a fontos adatokat. Közben megszámolta, hányan maradtak a kórházban, így jött ki az a százból 2-5 hazaküldött, ami, lássuk be, szinte semmi. A koronavírusban meghaltak aránya a lakosság számához képesthez pláne nem számottevő, ha ezek az emberek ellátatlanság miatt esetleg meg is halnak. Arról már nem is beszélve, hogy az ilyen beteg emberek ráfizetés az eü kasszának, és a nyugdíjkasszának, tehát csak pusztuljanak. Szépen látszik 0rbánék célja és a velük egy követ fújó verőcék véleménye.
Yoda69
Orbán Viktor bejelentette az élet újraindítását és az elhunytak feleleszteset.
csipetke
Ha azt mondja a puhos,hogy a gazdaság újraindítása,az érthető,de hogy az élet újraindítása?!Mondott már oltári nagy baromságokat,ez is oda tartozik...Vagy tán már Jézusnak képzeli magát?
csipetke
@Gauntlet: 8:30 A virológusok,köztük Szlávik doki azt mondják,hogy nem május elején tetőzik a járvány,hanem elhúzódik.
Viktorovics azt mondta,hogy május 3.-án lesz,és punktum.Nehogymá' a vírus mondja meg a fényességesnek,hogy mikor lesz a tetőzés! És még orbán beszél botcsinálta virológusokról..Orbán,a virológus,és migráncsszakértő...
RonaGyuri
Sok semmi a hűháért

legalább is ha jól értettem a címként is kiemelt felvetést

A derék fizetős hvg a minap „Balázs Zoltán: Figyeljük, hogy a polgári vagy a cselédi normalitást kényszerítik-e ránk” címmel rittyentett irkodmányt adott közre. A cikk hosszú és nem is igazán átgondolt, sőt kifejezetten hibákkal. Mint pl. a szándékolt „A kormányok és főleg kormányfők támogatottsága kilőtt, a pillanat fölismerése a politikai tehetség biztos jele” mondandó, ami igencsak messze van a valóságtól.
A sok süketelés mellet csak igen kevés jutott a címben kiemelt kérdésre a közeljövő kapcsán. A gond persze ott van, hogy csak figyeljük, sőt csak nézzük, ahogy Orbán és műveletlen paraszt-suttyó bandája a polgári lét kicsiny morzsáit is kisöprik a mindennapokból! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.