Bár Orbán Viktor állandóan azt hangsúlyozza, hogy nem szabad a 2008-as válságban követett baloldali utat járni, azaz hiteleket felvenni az IMF-től, úgy látszik, mégis rákényszerül arra a kormány, hogy – büszke és hangzatos szavai ellenére – mégis külföldről finanszírozza „soha nem látott méretű” gazdaságvédelmi csomagját. Kerülve ugyanis a hitelfelvétel kifejezést, azért a kabinet a napokban megnégyszerezte azt a célösszeget, amit korábban a nemzetközi pénzpiacokról akart bevonni. A gazdaságélénkítő csomag bejelentése után egy nappal, ugyanis már kétmilliárd euró értékben bocsátott ki 6 és 12 éves futamidejű államkötvényeket, amelyeket le is jegyeztek a befektetők. Összességében pedig akár négymilliárd euró értékben is kibocsáthat majd kötvényt az idén – ami a legmagasabb érték 2013 óta. Arról persze hallgat a kabinet, hogy a 2010-es hatalomra kerülését követő „gazdasági szabadságharc” egyik fontos eleme éppen a külföldi hitelezők kiszorítása volt, és az elmúlt tíz évben a magyar...

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ennyit Orbán hangzatos szövege és a valós tények közti differenciáról!
De aki csak a szózatot hallgatja, az majd csak akkor szembesül a valósággal, amikor a költségvetés jó része törlesztésre kell. Lásd: Letelepedési kötvények évenkénti több milliárdos visszafizetése,a nem épp alacsony kamatokkal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.