Kedden Karácsony Gergely felmentette dr. Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját – áll a főpolgármesteri hivatal közleményében.

Karácsony Gergely kedden felmentette dr. Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját, írja a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Közlésük szerint a főpolgármester megköszönte dr. Varga Ivett többéves munkáját, amelyet a főváros érdekében a Főpolgármesteri Hivatalban, majd a BKK stratégiai igazgatójaként, később vezérigazgatójaként végzett.

A közlemény szerint Karácsony Gergely sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel.

A főpolgármester május 5-i hatállyal megbízott vezérigazgatónak nevezte ki Fendrik Lászlót, a társaság jelenlegi vezérigazgató-helyettesét, akitől elsősorban azt várja, hogy a jelenlegi nehéz pénzügyi körülmények között is biztosítsa a BKK kiegyensúlyozott szervezeti működését, illetve folytassa a budapesti közlekedés fejlesztése érdekében megkezdett munkát.

Az Index hozzáteszi,

a koronavírus-járvány új helyzetet hozott a BKK számára, és Varga Ivett nem kezelte a legjobban az új szituációt. 

A csökkenő utasszám miatti járatcsökkentési tervét a főpolgármester utasítására vissza kellett vonnia, Karácsony Gergely még bocsánatot is kért az utasoktól. Ezután előkerült egy régebbi zaklatási ügy, amelyben

élettársát, Nagy Zsoltot, a BKK elektronikus jegyrendszer projektvezetőjét gyanúsították meg, és ő, mint vezető nem könnyítette meg az ügy kivizsgálását.

A lap szerint az i-re az tette fel a pontot, amikor az ügyben a főpolgármesteri hivatal hétvégén egy közös közleményt adott ki, amit előzetesen írásban jóváhagyott Varga Ivett és Draskovics Tibor, az igazgatóság elnöke is, majd néhány óra múlva a közleményt Varga Ivett visszavonta.

Forrás: Index, 24.hu

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
" Evetke " így járt. Én nagyon csippantom Karácsonyt,,,,pedig nem B.pesten élek..." Evetkén " meg látszik messziről,,hogy tudása alapján szinte mindenre alkalmas...Mondjuk ,,300,-ik államtitkárnak,,,izének,,,,,,,,bárminek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
" Evetke " így járt. Én nagyon csippantom Karácsonyt,,,,pedig nem B.pesten élek..." Evetkén " meg látszik messziről,,hogy tudása alapján szinte mindenre alkalmas...Mondjuk ,,300,-ik államtitkárnak,,,izének,,,,,,,,bárminek.
jesz
@Horizont: ez a kirúgta szó évtizedek óta töretlenül éli érthetetlen életét.

Mert ha egy nő kirúgja a pasiját, azt még értem, de munkásokat, igazgatókat, művészeket illetni "kirúgta" szóval...hát nem tudom..

Állítom, hogy erről csak a sajtó tehet, mert ennek munkatársai(néhány kivétellel) imádják ...sajnos a képernyőn vihorászó politikusok, műsorvezetők is asszisztálnak ehhez.

Szerintem.
division
@Clavigo: Azért csippantod Karácsonyt, mert erős Orbán fóbiában szenvedsz. Neked teljesen mindegy, okkal rúgták e ki vagy sem.
Yoda69
Ideje volt. Dilettans fideSS fanoknak nincs helye a varosvezetesben. Szakemberek kellenek, nem malemukok.
Jozefina
Karácsonynak igaza van. Türhetetlen és szakmailag nem megalapozott vezetése volt a bkk-nak!!!?? A többi főváros tulajdonú cégeket is ár kellene majd világítani és a politikai alapon kinevezett első számú vezetőket elküldeni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.