Egy Facebook-poszt apropóján esett neki magyar névrokonának.

"Éhes disznó..." – Orbán Viktort alázta a román miniszterelnök
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Nagy Magyarországos földgömbbel kívánt sok sikert a történelemből érettségizőknek kedden Orbán Viktor.

A Maszol szúrta ki, hogy román kollégája ezt nem hagyta kommentár nélkül. Ludovic Orban tükörfordításban azt üzente:

„éhes veréb kukoricalisztről álmodik”

- közölte a román sajtó. Mi a mondást itthon disznóval és makkal ismerjük, de a jelentése ugyanaz.

Román lapok szerint Orbán Viktor földgömbös posztja „válasz” Klaus Iohannis román államfő múlt heti nyilatkozatára, amikor is a Szociáldemokrata Pártot (PSD) Erdély magyaroknak történő „kiárusításával”, az RMDSZ-szel és Orbán Viktorral kötött „titkos egyezséggel” vádolta meg.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Melléktermék kavarásban, és karaktergyilkolásban brilliáns országhatáron innen, és túl az, aki nemisminiszterelnök, csak egy szekta főnöke
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk
.
Az a fajta, akinek az ajtón adioszt kinálnak, és bemászik az ablakon kézzel, lábbal, könyökkel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Lesz ebből még cirkusz, tán EU szinten is!!!??
Nessy
Ha történelem órai emlékeim nem csalnak, Erdély, az Erdélyi fejedelemség általában önálló volt, és független Magyarországtól. Az osztrák - Magyar monarchia idején a monarchia része volt! Az, hogy Trianonnal kapcsolatban hibás politikát folytatott a magyar jobboldal, hogy a II. Világháborúban mi voltunk Hitler leghűségesebb csatlósai, annak lett a következménye a jelenlegi helyzet.
pécsi
Erdély valóban közel 4oo éven át, mint fejedelemség , korábban vajdaság működött. Pl.Dobó István is volt erdélyi vajda. De mindenkor a magyar király fennhatósága alatt is állt, persze olykor a török gyakorolta a " fennhatóságot", az erdélyi fejedelmek kis ajándékot/adót/ fizettek, néha ezt elfelejtették, pl.Rákóczi György alatt- akkor a tatárokat odaküldték, rendet rakni- azaz dorgálni! Erdélyben 1918 -ig!!!- HÁROM NEMZET magyar, székely és szász volt. Román nem volt! Őket oláhoknak hívták, Kossuth apánkat kérték, hogy románoknak nevezhessék magukat! Sajnos az osztrák politika érdeke azt kívánta, hogy ténylegesen ne egyesüljön Magyarországgal, mert túl nagy lett volna Magyarország súlya a monarchián belül. Trianon minden magyarnak/ nem magyar állampolgárnak!/ örök trauma ! Aki ezt nem érzi át, az gyáva, vagy nemzetellenes. Jobb hiján európai polgár. Irány Brüsszel!!
Aki Én
@ómidióta: ...es a rabló roma gazdád?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.