A Fidesz határozottan elítéli Klaus Iohannis román államelnök magyarellenes nyilatkozatát; és azt kéri, hogy Románia elnöke kérjen bocsánatot a magyaroktól – közölte a párt szerdán az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt Klaus Iohannis szerda déli televíziós beszédére reagált. Az államfő azzal kapcsolatban fejtette ki véleményét, hogy a román parlament alsóháza a közelmúltban hallgatólagosan elfogadta Székelyföld területi autonómiájának a törvénytervezetét. Klaus Iohannis kijelentette: a parlamentben a legnagyobb erőt képviselő Szociáldemokrata Párt (PSD) "azért harcol, hogy Erdélyt odaadja a magyaroknak". Magyarul köszöntve a PSD elnökét, feltette a kérdést: vajon mit ígért Orbán Viktor magyar miniszterelnök cserébe a megegyezésért?

A Fidesz közleményében azt írta: az elmúlt napokban a román állam képviselői több kirohanást intéztek a magyarok ellen, szerdán pedig "Románia első embere a veszélyhelyzet idején kiáll, és a magyarok, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), Magyarország és Orbán Viktor ellen uszít".

Úgy fogalmaztak:

Szomorú látni, hogy miközben Magyarország segélyt küld Romániába az erdélyi magyaroknak, a román elnök belpolitikai csatározások miatt, a legsötétebb időket idézve, etnikai feszültséget szít.

Kiemelték: a Fidesz abban érdekelt, hogy Romániával jó kapcsolatok alakuljanak ki és nyitottak az együttműködésre, "ebben a nehéz helyzetben különösen egymásra vagyunk utalva".

A Fidesz Románia elnökétől azt kéri: "kérjen bocsánatot a magyaroktól, vonja vissza felelőtlen nyilatkozatát és tanúsítson több tiszteletet a magyarok iránt".

"Minden magyar felelős minden magyarért!" – hangsúlyozta a Fidesz.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

babp1982
Talàn o1gnek nem kene román belügyekbe avatkozni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Nem a magyarokról van szó, hanem azokról, akik ha nem magasztalják fel őket a csillagos égig, amerre járnak keverik a mellékterméket!
.
Pl. Megköszönték a szlovákok is azt, hogy sertepertéltek egy kis tengeri kikötőért, aztán adioszt mutattak a DICSŐSÉGES ELFŰRÉSZELT NEMZETHY TÖRPÉNEK:
.
------ Macedónia után újabb jugoszláv utódállamban vitáznak az Orbán-kormányról
.
24.hu/kozelet/2018/11/22/adriai-kijarat-koper-kikoto-orban/
.
""""" Szijjártó Péter Ljubljanában tárgyalt, így még nem csúsztunk le egy nagy adriai fejlesztésről, de már elértük, hogy a szlovén miniszterek egymással hadakozzanak emiatt. Orbán Viktor szerint a magyar részvétellel tervezett koperi fejlesztésből „nem lesz semmi”, ráadásul egy másik ottani „magyar érdekeltség” is inog: bár a jobboldali SDS jól szerepelt a vasárnapi helyi választáson, a szlovén sajtó Orbán barátjának, Jansa pártelnöknek az utódlásáról spekulál."""
------------------------------------
.
---- Szlovéniában is unják már Orbán kavarását
.
hirklikk.hu/kozelet/szloveniaban-is-unjak-mar-orban-kavarasat/359910
--------------------------------------------
.
----- Orbán Trianon miatt szívathatja Ukrajnát
.
index.hu/kulfold/2019/11/08/george_kent_donald_trump_orban_viktor_ukrajna_vlagyimir_putyin_usa/
----------------------------------------
.
Így keverik a mellékterméket a HUNGARY NYÍLÁSZÁRÓ VIRTUÓZOK (ajtón ki, ablakon be) miután a bennszülöttek karaktergyilkolását szüneteltetik!!!
Csizmás Kond
@fideszes gyökér: ...és ki nem szarja le hogy te mit szarsz le...ez egy cikk amit lehet kommentelni, lehet hozzászólás helyett baromságokat írni...és úgy látszik te az utóbbit választottad.
Pálinkafőző Rézüst
Iohannis csak a hazáját védi, a sok lefizetett gyökér szekus román meg csak az orbáni baksist akarja megszolgálni...ennyi...
Nessy
Tehát, ha jól értelmezem, Orbán és a kormány nyugodtan beleavatkozhat már országok belügyeibe, miközben a mi belügyeinkbe senki nem szólhat bele. Sőt mindezért még "tiszteletet" is követelünk az adott országoktól!
Hogy esetenként mit érnek el ezzel a "magyar védelemmel", már nem kevés példa bizonyítja! Apropó! Ha a székely területek autonómiát kapnának, akkor a már sok évtizede ott élő románokat, vegyes házasságban élőket kitelepítik?? Hiszen a kormányunk csak a magyarokért harcol, milliárdos "támogatásokkal" a levélszavazatokért.
Clavigo
Tőlem nem kell bocsánatot kérnie Iohannisnak...Ez teljesen román belügy. ..
Clavigo
Ja,,,Én meg határozottan leszarom a fideszt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.