A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete kétórásra rövidítené a 65 év feletti lakosokra vonatkozó vásárlási idősávot.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének Indoklása szerint drasztikusan visszaesett az élelmiszer-forgalmazás, így félő, hogy a láncoktól emberek kerülnek utcára. Mivel már nem jellemző a pánikvásárlás, így délelőttönként sem lehet nagy tömegekre számítani az üzletekben.

Szűkítenék az idősek vásárlási idősávját

Újra kell induljon a gazdaság, hogy a fizetőképes vásárlóerő visszatérhessen, ehhez a kereskedelmi vállalatoknak is át kell térni a rendes működésre

– mondta a Magyar Nemzetnek Bubenkó Csaba elnök.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint minden a járványhelyzettől függ, a kormány óvatosságát érhetőnek tartja. Ugyanakkor a vásárlási hullámok lecsengése miatt indokoltnak látják és támogatják az időkorlát szűkítését.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(magyarnemzet.hu)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
@Pálinkás Pál: Szerintem meg a 9-12 óra közötti vásárlási lehetőség u.olyan, mint a 12-15 óra közötti. U.is, akik reggel munkába mennek, kb. 6-8 óráig, még munka előtt megveszik a reggelijüket, az esti vacsorához meg már időkorlát nélkül vásárolhatnak. Nekem erős a gyanum: a "felvásárlási láz" miatt annyi készlete van a családoknak (már aki megtehette), hogy ha teljesen feloldanák az időkorlátot, akkor sem nőne a kereskedelmi egységek forgalma. Az sem véletlen, hogy pl. a kis településeken a boltok 7-10 óra és 15-19 óráig vannak nyitva, mert napközben egyáltalán nincs forgalom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
surdilloFUJT
@peterkelemen: Mivel volt gyerekszobám,és már 74 éves nyugger vagyok,nem küldelek el a nagy büdös 3.14-csába!!!Akkor pofázz,ha ledolgoztál 40-50 évet,fizettél nem kevés járulékot,!!!
Qqberci
@peterkelemen: "A gazdaságot nem ők pörgetik "

Viszont amit ma Magyarországon még gazdaságnak lehet nevezni, azt ők építették fel!...
Sámannus
Van egy másik eszköz is a kórmánynál. A forint gyengítés. No ez igazán szűkíti a vásárlási keretet.
szegfue
@peterkelemen: tegnap 13:57 Szerinted azért olyan kedvező a nyugdijasok foglalkoztatása (csupán SZJA-t kell vonni, vagyis az összes 52,5 % adó+járulék helyett csak 15 %-ot), mert már nincs szükség rájuk, nem ők "pörgetik a gazdaságot"?! Azért egyet mindenképpen elért O.V. az intézkedéseivel: szembeállitotta a nyugdijasokat az aktiv emberekkel. Egyébként kiváncsi lennék, hogy ezt az "elméletedet" megértik a szüleid, esetleg a családod nyugdijas tagjai?
peterkelemen
@surdilloFUJT: Hiába dolgoztál te le 40-50 vagy akár 100 évet attól még te a dolgozó emberektől függsz életed végéig. Ezt vésd az agyacskádba. Magyarul amelyik nyugger Orbánra szavaz az dögöljön meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.