Újabb védőeszköz-szállítmányokkal segíti az operatív törzs az idősotthonokat, szociális intézményeket az állami egészségügyi készletekből – olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra szerdán késő délután feltett tájékoztatásban.

Jó hírt hozott a kormány az idősotthonok lakóinak
Fotó: MTI/Sóki Tamás

E szerint a kéz- és felületfertőtlenítőket, valamint védőkesztyűket tartalmazó szállítmányok a kormányhivatalokon keresztül jutnak el az állami, önkormányzati, egyházi és civil fenntartású intézményekbe.

A koronavírus leginkább az idősekre veszélyes, így a védelmük különösen fontos a járvány idején. Az eddigi 430 elhunytból 376-an 61 év felettiek – írták. Emlékeztettek arra, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos elrendelte az idősotthonok ellenőrzését és fertőtlenítését, a 200-nál nagyobb befogadóképességű idősotthonokban pedig intézményparancsnokok segítik a járvány elleni védekezést és a felelős készletgazdálkodást.

A koronavírus eddig 32 idősotthonban jelent meg, 20 vidéki és 12 budapesti intézményben. Minden negyedik elhunyt az idősotthonokból kerül ki, eddig 102 koronavírussal-fertőzött gondozott halt meg, 782 gondozott és 128 dolgozó lett fertőzött.

A legtöbb fertőzés a fővárosi Pesti út idősotthonban történt, ahol 44-en haltak meg, 305 idős ember és 26 dolgozó fertőződött meg. Az operatív törzs segítségének köszönhetően oda is már több védőeszköz-szállítmány érkezett, legutóbb több mint 11 ezer sebészeti maszk és 1600 gumikesztyű – áll a közleményben. Kedden 37 helyszínre – 26 kórházba és a védekezésben résztvevő 11 szervezethez – szállítottak ki egyéni védőeszközöket.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Horizont: Nem véletlenül tűntek el a vizsgálati eredmények ebből az időszakból, még kiderülne a kormány bűnös mulasztása.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Józsipapa
1,5 hónappal ezelőtt kellett volna ezeket
biztosítani !!!
Nessy
@Józsipapa: A járványügyiek nem értek rá ilyen aprósággal foglalkozni! A fő feladatuk naponta kamerák előtt fölmondani az aznapi leckét! Bár a számokon kívül sok újat nem kell nekik tanulni.
emerencia
"Az eddigi 430 elhunytból 376-an 61 év felettiek – írták." Ehhez képest kegyetlenül munkára vagy 0 szolgálati idő és 0 fizetésre ítélik azokat a 60 éven felülieket akiknek nem jár a rugalmas nyugdíjba menetel és olyan munkakörben dolgoznak, ahol lehetetlenség távolságot tartani a kollégák és az oda betérő idegenektől.
csipetke
Ezt nem akkor kellett volna,mikor Karácsony kérte?Avagy eső után köpönyeg.Még azt tudom elképzelni,hogy a sz@r minőségű cuccokat,amiket a kínaiak rájuk sóztak,most nagylelkűen odaadják.Másodsorban ezeknek is van szavatossági idejük, járjon le máshol,ne az állami raktárakban.Igaz,az idősek otthonában már annyira nincs rá szükség,hiszen Karácsony beszerezte a védőcuccokat az állam helyett,(merthogy járvány idején az állam dolga a védekezés),de csak így tudták cseszegetni Karácsonyt. Ilyen gané banda sehol a világon nem fordul elő,ahol a miniszterelnök a saját gyerekes,kicsinyes bosszúját az emberek,a lakosság elé helyezné.
csipetke
@csipetke: Ja,és az operatív törzs elnevezés vajon kinek a kitalációja lehetett? 2 katonát,és a Cecilt operatív törzsnek nevezni? Miután a kezükbe nyomott papírból olvasták fel a fidesz aznapi agymenéseit.Talán,ha a 2 katona helyett 2 hozzáértő mondja el a saját szakvéleményét Cecil mellett,akkor talán helytálló lenne a dolog

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.