Csányi Sándor vágóhídja komoly veszteségeket termelt.

Az OTP vezérigazgatója 10 milliárd forintot bukott a disznóival

Csányi Sándorról távolról nézve úgy tűnhet, hogy minden arannyá válik, amihez csak hozzáér, de a sertéspiac a 24.hu értesülései szerint egyelőre kifogott rajta. 23,5 milliárd forintból épített mohácsi sertésvágóhídja, az MCS Vágóhíd Zrt. 2017-es indítása óta csak halmozza a veszteségeket. Tavaly volt eddig a legrosszabb évük, ötmilliárd forintot buktak, 2017 óta összesen már több mint tízmilliárdos veszteséget termeltek.

Ez már a cég saját tőkéjét is felemésztette, a könyv szerint az tavaly év végén mínusz 3,3 milliárd forint volt. Azóta 800 millió forinttal megemelték az alaptőkét, írja a 24, amely szerint Csányi a többi agrárcégébe is "tölcsérrel tölti" a pénzt, a Bonafarm Zrt.-be például az mfor értesülései szerint hétmilliárd forintot pumpált.

A 24.hu azt is megjegyzi, hogy papíron az MCS Zrt. amúgy a terveken felül teljesített, legalábbis a bevételei egy év alatt 15 milliárddal nőttek, a cég telje sforgalma pedig az üzleti tervben belőtt 55 milliárdhoz képest 63 milliárd lett. De ez se volt elég a legalább nullszaldós működéshez, és az adatok alapján a vágóhíd csak félgőzzel termelt, a tavaly levágott összesen 960 ezer sertés egy műszak teljes kapacitásának felel meg.

Éder Tamás, az MCS Vágóhíd Zrt. igazgatósági tagja, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a 24-nek levezette, hogy mi tett be a cégnek: akár hiszik, akár nem, az, hogy a Kínában pusztító sertéspestis miatt nagyon megugrott a kereslet! Éder levezetése szerint azért, mert Kínában le kellett vágni az állományt, 80 százalékkal nőtt az unió sertésexportja Kínába, ennek eredményeként nőtt az élősertés ára, ezért volt olyan időszak, amikor a vágóhideknak a forint gyengülése és az árnövekedés miatt 50 százalékkal kellett többet fizetniük az élőállatért.

Forrás: 444/24.hu

Kép: Pixabay

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Nem nagy ügy!
.
Van aki veszít, van aki nyer, mert van mibü!
.
TABU ország orbitális vesztesei a társadalom, amúgy KÖZJOGILAG, -- szinte minden szinten ---!!!
Sámannus
Marad még köztük is pont elég disznó nem kéne visítozni helyettük is.
Az érdekes gazdasági haszna is lehet ennek a játéknak, amit lehetetlen kihagyni. Senki nem tudja megmondani mikortól hogyan változnak itt az árak. kinek éri meg az élő állatott eladni jobban. Ezt talán azok tudják legjobban, akik minden üzletágban jelen vannak.
Én óvatos vagyok, és nem tudom siratni aki egy bohócligában is kontárkodik.
ómió
@nezelodo: Vagy nem! Mindenesetre a libások ettől még továbbra is "néznek a lukon"! Már, amelyik nem kötötte fel magát!
nezelodo
@ómió: Biztos akadt ott is aki felkötötte magát, akárcsak a pápai elkerülő út alvállalkozó ki nem fizetett építői között is volt akinek ez volt a "megoldás". Bár a korábbi témára annyit, nem érdemes összemosni a tulajdonosokat Pápai húsüzem esetében, a libás cég felszámolóbiztosával. Persze a naaagy német propagandista iskolát teremtett ezzel a módszerrel, és remekül működnek a tanai.
ómió
@nezelodo: Apropó, alvállalkozó! Olyan Botka efftársnak is, bocsi, pontosabban Szeviépéknek is volt bőven - összemosás nélkül, ha már itt tartunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.