Mint arról ma beszámoltunk, szinte teljesen a fideszes önkormányzat kezébe kerül az NBI-ből botrányos körülmények között kieső DVSC labdarúgócsapatának működtetése.

Kósa Lajos: A stadionépítést bírálni olyan, mintha felvetnék, minek nekünk Csokonai Színház

Ezzel egy 19 éves, többnyire sikeres korszak zárul le, és Szima Gábor eladja részesedését a városvezetésnek.

A sajtótájékoztatón szóba került az is, hogy a sport a magyar kultúra része, és itt átadjuk a szót Kósa Lajos, egykori debreceni polgármesternek: 

A Loki ugyanúgy a város szimbóluma, mint a Nagytemplom, Szabó Magda, vagy a Csokonai Színház. Szabó Magda akkor is a debreceni identitás része, ha nem olvasta valaki, a Csokonai Színház akkor is az identitás része, ha valaki nem jár a színházba. Igaz ez a Lokira is.

Nem lehet más célunk, mint visszajutni az első osztályba. Ez egy közös ügy. Együtt vagyunk Debrecen, együtt vagyunk a Loki. A mi felfogásunk – a mi azt jelenti, hogy a kormányzó erők – azon alapul, hogy a sport a magyar kultúra része, ahogy a színművészet, a filmgyártás, az irodalom, a költészet. Ép testben ép lélek, mondták a görögök (szerk.: igazából a rómaiak – köszönjük az észrevételt szemfüles olvasóinknak). Az a meggyőződésünk, hogy a civilizáció, a magyar civilizáció teljesítménye nem érthető, ha a sportot nem tekintjük a kultúra részének. Szemmel látható, hogy van egy nagyon erős meggyőződés, aki nem tekinti így a sportot, ezért támadja a baloldal rendszeresen az intézkedéseket. Nem akarom vitatni, hogy elképzelhető egy vita arról, hogy a sport a kultúra része vagy sem. Nekünk meggyőződésünk, nem lehet a sportot úgy tárgyalni, hogy az nem a kultúra része. A mi nézőpontunkból felvetni, minek stadiont építeni, mintha felvetnék, minek nekünk színház. A lakosság nagy része nem jár színházba. Márpedig ha a sport a kultúra része, akkor érdemes építeni uszodát, tornatermet, stadiont. Számunkra éppen ezért kézenfekvő, miért fontos, hogy a város beszálljon a DVSC mögé. Ha a Csokonai Színházat támogatjuk, hogy nem tud megélni a piacról, mindenki szerint rendben van. Természetesen ez csak akkor igaz, ha sikeres. Egy bűn rossz színházat nem szabad finanszírozni. Egy bűn rossz sportcsapatot sem szabad. Az egész arról szól, hogy a legjobbak közé verekedjük magunkat. Azt szeretnénk, ha az új finanszírozási modell ugyanolyan sikerekkel lenne képes, mint Szima úrral a megelőző 19 évben.”

- idézte Kósa Lajos szavaut a Debreceni Nap.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Hülye beszéd hülye Fidesz imádóknak. Nem kell ezzel foglalkozni. Nem a normális többségnek szól hanem az egysejtű szintre lebutított Fidesz választóknak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Stadiont és disznóólat építeni azt lehet és kötelesség!!!???
advocat
@KarenAZ83: Háááááát? Ha lehet nem! Mert azért van egy ingerküszöb...
Borsodi
Annak volt igaza aki azt mondta,Orbánnak gyerekkorában orvosi táskát vettek volna foci helyett,ma a kórházak országa lennénk nem a stadionok hazája.Kósa csak hozza a tőle megszokott formáját amivel örömet okoz vezérének.
https://www.youtube.com/watch?v=xeEW9GPD3h8...
Józsipapa
kupak lali !!!
mire és hová basszátok el az adôfizetők
pénzét ???!!!
nem sül le a pofátokról az a vastag bőr ??!!
Gyütt Mönt
@durbincs: koma, kihúztad a gyufát. Eddig csak te támadtál, de fordult a kocka. Azt olvastam, hogy bedegeci vagy, később meg hogy nem a bede. Akkor csak a geci?
durbincs
@Aki Én: ne sértődjön maga !olyan mint Gyuribá szárnyas-betétje ! szárnya ugyan van,de repülni sose tudott ?
@Aki Én: a maga eszivel a bányába - már csótány rangig vitte ? pedig agyába a diletácios hézag meg csak-- KONG ?
@Aki Én: virítson már ? még ha nehéz is a repedt agyával ?Azt még jó hogy udvari-budin született,de+oxigényhiányosan ?
@SystemError: maga Ballonkabátos Pedofil ? kigyúrt kopaszok szoptatója ? szülei szomorítója ? gyermekek megrontoja ?
@SystemError: ezekkel a tagokkal szívatták a sitten ?@csak húgyós...: @Nessy: @Pálinkás Pál: @human: ,?
@Eladott Ország: na befutott az Echo-Tv- s is, ki csak hajnalig nézi ? azt most reggel + dől belőle az 50 IQ-s hülyeség ?
persze 1 bánya I-P-rül - az előző fent nevezett 50IQ-s hulladékokkal ? @simmering73: @Mirabilis: a 2in klónók ?
mint @Aki Én: maga ma, rettenet cudarul buta ? na meg a társai Klónbányáról ?...
@solidedge: amaga szerencséje meg ? az igen repedt agya ? látványosan ? mint csak a lent soroltak ?
@Eladott Ország: na befutott az Echo-Tv- s is, ki csak hajnalig nézi ? azt most reggel + dől belőle az 50 IQ-s hülyeség ?
persze 1 bánya I-P-rül az előző fent nevezett 50IQ-s hulladékokkal ? @simmering73: @Mirabilis: @nezelodo: 3in klónók ?
@nezelodo: ha maga a bányába A "Sarki - Fény" ? akkor milyenek lehetnek a többiek ? +@luiz: @Clavigo: @ila51: @Eladott Ország: @nusika: @Szeparepa2: @simmering73: @Peller Anikó: @Sámannus: ?@kishonda: @cikicakk55: @Borsodi: @Eladott Ország: @I Duddits.: @papa.49: ?@Józsipapa.: @Jozefina: ?@kula: ? ++ ez @Pági: nevű selejt ?
@silber13: @karma1: @volvós: @maci0427: @szép új világ: @laja70: @Cicamama55: @bencemacska: @Jozefina: ? @SystemError: @kokopelli: @colibri: @jesz: @dissamy.: @namihami: @tulpan.: @teuton: @nemkati: @Nessy.: ? +

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.