Úgy tűnik, szükség lehet rájuk.

Már félezer iskola üzent: Szükségük van az iskolaőrségre!

A tankerületi fenntartású iskolák közül 288, míg az Innovációs és Technológiai Minisztérium által felügyelt szakképző iskolák közül 204 intézmény kérte eddig az iskolaőrök kirendelését, holott a vonatkozó törvényről majd csak várhatóan pénteken szavaz az Országgyűlés – számolt be a Magyar Nemzet.

A lap azt írja, hogy Budapesten 23 iskola szeretne iskolaőrt, Győr-Moson-Sopron megyében 19, Szabolcsban 18, Hajdú-Biharban pedig 16. A legkevesebb igény Heves és Vas megyéből érkezett, innen csak három-három iskolaigazgató kérte az iskolaőrök segítségét.

Az iskolaőröknek augusztus folyamán többhetes pedagógiai-pszichológiai, valamint rendészeti képzésen kell részt venniük, majd le is kell vizsgázniuk. Ezt követően a rendőrség megállapodást köt minden érintett intézménnyel a megállapodás részleteiről, az iskolaőr konkrét feladatait pedig utasításban pontosítják a helyi igényeknek megfelelően. Az őrök munkáltatója a rendőrség lesz, de egész nap az iskolában fognak dolgozni.

A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy az iskolaőrök lőfegyvert nem, de gumibotot, bilincset és gázspray-t használhat, a szükségesség és az arányosság elvének megfelelően. A tervek szerint a későbbiekben készül majd egy mobilapplikáció, amellyel a pedagógusok egy pánikgombbal azonnal riasztani tudják az iskolaőrt.

Forrás: 24.hu/Magyar Nemzet

Kép: Pixabay

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
Ez a "félezer" jobban hangzik, pedig ez akkor is csak 500! Az iskolák számához képest én erre nem lennék olyan büszke, hiszen ez még a 9 %-ot sem éri el... bár a Fidesz olvasatában lehet, hogy már tul van a 100 %-on:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@szegfue: ...hárman voltunk fiúk,egy-egy év különbséggel! Amennyibe az intőt vagy a jegyeinket el akartuk ma-
gyarázni,akkor az "öregünk" egyet mozdult a széken,...és csend lett! Később tudtuk meg,hogy ismerte az ált.is-
kolai tanárainkat (osztályfőnököket)! (;-))
justhpeter
Már aggódtam. De most, hogy már megvan a minimálisan szükséges 500 bátor iskolaigazgató én sem félek és bizony már néha el is mosolyodom, de hangosan röhögni még nem merek rajtuk.
szegfue
@kokopelli: 15:43 Bizony a tekintélyt ki kell érdemelni... az csak ugy magától nem jön.
szegfue
@Nyírfa: 15:11 Nem én találtam ki... de nagyon igaz szerintem is.
ómió
Akkor van "túlliberalizált" bőven!
Qqberci
Megmondták nekik, hogy üzenni kell...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.