Rétvári államtitkár szerint aki nem fizet, ne is kapjon ellátást. A törvényt tavaly év végén fogadta el az országgyűlés, akkor részletesen írtunk arról, milyen változtatások lépnek érvénybe, illetve hogy valójában a szabályozással a kormány az eleve nehéz helyzetben lévőkre rak újabb terhet, ahelyett, hogy a probléma gyökerét kezelné, ugyanis aki valamilyen okból nem tudja fizetni a havi 7710 forintos összeget, azt gyakorlatilag kizárják az egészségügyi ellátásból.

Forrás: merce.hu
Feltöltő: Szeparepa2
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@division: Nem lenne ördögtől való, ha valóban "kiszűrnék", és nem fűnyíró elvként működne! Hányan szembesültek a nyugdíjigénylésüknél, hogy nincsenek éveik, nem fizetett utánuk a munkáltatójuk, aki azóta már a harmadik vállalkozását dönti be, és remekül él az elsikkasztott pénzből.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
@Szeparepa2: Miért is? Akkor ezentúl én sem fogok fizetni, nem megyek magánklinikára sem, de lássanak el az orvosok. Tényleg ez lenne a helyes? Komoly bajok vannak itt a fejekben. Most nem azért, de én nem fogom mások helyett is fizetni az egészségügyi ellátást, ez mindenkinek a maga dolga. Fizetem közel 30 éve folyamatosan, másokat meg ingyen lássanak el? Ez nem így működik. És most jöhetsz a sajátos alpári stílusoddal válasz gyanánt.
LauraEM99
Pгóbáltál máг valаhа а сybeгsex-еt?
Adjuк egуmásnак örömеt mа еstе!
----
www.lovexx.club
division
@Szeparepa2: Nem egészen, csak te és még sokak szerint kizárólag olyan emberek nem fizetnek, akik eleve nem is tudnak. Amennyiben elég idős vagy már, akkor tudhatnád, hogy ez nem így van. Szűrni kellene, kik azok, akik valóban önhibájukon kívül képtelenek az orvosi ellátásért fizetni, és kik azok, akik inkább a kiskapukat választották. Ez volna sátáni?
division
@Szeparepa2: Álljunk meg egy percre: Akik tudták volna fizetni, sokszor pont azért nem fizették, mert ellátták őket, semmi szigor nem volt, tehát csaltak. Dehogy voltak azok beteg emberek meg hülyék. Gondolj csak vissza, hány vállalkozó dolgozott minimálbérre bejelentve, közben meg vették a Merciket, sőt még segélyért is sorba álltak. Most meg jajgatnak, hogy kicsi a nyugdíj. Ja kérem, be kellett volna vallani a több százezres, milliós keresetet, és akkor nem lenne probléma.
Nessy
Csak jó szokás szerint, ez is fűnyíró elvként fog működni!
Aki bizonyítottan itthon, vagy átjár a határon, és feketén dolgozik, tehát ki tudná fizetni a járulékot, azt igenis szankcionálni kell! A többi esetben talán meglehetne vizsgálni, mi az oka a nem fizetésnek. Jó, tudom ez fárasztó dolog!
Málna
@Szeparepa2: Nem kell hagyni, hogy kizárják őket, te magad is segíthetsz, fizetheted egy- vagy több ember helyett a járulékot.
Bírom ezt az állandó nyavajgást a nyomorult emberekért, de persze mindenkinek csak a szája jár, tenni már senki sem akar értük.
Nessy
@division: Nem lenne ördögtől való, ha valóban "kiszűrnék", és nem fűnyíró elvként működne! Hányan szembesültek a nyugdíjigénylésüknél, hogy nincsenek éveik, nem fizetett utánuk a munkáltatójuk, aki azóta már a harmadik vállalkozását dönti be, és remekül él az elsikkasztott pénzből.
Málna
@Szeparepa2: Nem akarok senki helyett fizetni, mert nem érdekelnek, te sajnálod őket, nem én. Én abban mutatok példát, abban segítek. ami nekem fontos, amiért én állok ki.
Egyébként meg nem kell gazdagnak lenni, csak havi 7710 Ft-ról van szó...
verőce21
Aki nem fizeti a TB-t, fizesse az ellátást! Ilyen pofon egyszerű a dolog...

Kiderül, hogy nem is a kormány teszi tönkre az eü. -t, hanem a potyautasok...!
Málna
@Szeparepa2: Sürgősségi, életmentő beavatkozás mindenkinek jár, akár fizet, akár nem.
Málna
@Szeparepa2: Igazságosság? Hol igazságos az, hogy én fizetek, más meg nem?
Akinek van jövedelme, annak nem kell belőle kicentizni a járulékot, mert azt fizeti a munkáltató.
kereső
Ez is úgy lesz "igazságos", mint a rokkantak felülvizsgálata, és a járadékok megvonása.
division
@Szeparepa2: A személyes sérelem meg a sértődöttség beszél belőled, megspékelve egy nagy adag irigységgel. Érezni lehet rajtad minden hozzászólásodnál. Amennyit én már adtam a közösbe, te sosem kerestél annyit életedben, szóval ilyenekkel nekem ne gyere, és azzal sem, hogy mindenki csak lopott, aki jól él. Magyaros felfogás, nincs vele mit kezdeni, ez van, de legalább a mellplasztikát nem kevered ide:-)))) Amúgy meg ebbe a körbe tartoznának a bagósok meg a narkósok, alkoholisták is, értük sem adnék egy fillért sem.
Aki Én
@verőce21: @division: @Málna: Értem én ezt a nagy ,,közösből", meg ,,senki helyett nem fizetek", meg ,,nem ezért fizetek adót" szöveget, de szerintetek a fideszes milliárdosoknak ajándékozott sokmilliárdos támogatásokat kik fizetik? Nem kéne néha azon is hőbörögni?
Megint kettős a csőlátásotok.
Aki Én
@Shikari: A fideszed ennek sokszorosát költi propagandára, haverokra... Nem szeretnél néha ott is reklamálni? Vagy azt nem érzed közös pénznek? Azért szívesen fizetsz adót, hogy a milliárdosok megkapják vissza nem térítendő támogatásnak? Értem a felháborodást, de ki szart eddig bele, miért lehetett potyázni, ki a felelős? És miért csak ez zavar?
Aki Én
@Shikari: ...ja, értem. Egyszerűen eltagadjuk a tényeket, homokba dugjuk a fejünket, és mehet tovább. Ha neked így könnyebb.
Clavigo
@Shikari: 14.58. Te ,,mint betelepült román retekfejű wc-kefe, madzsarigazolvánnyal... Mesélj,kik azok a potyautasok,,,te bérszavazó ,bocskoros hegyi móc,,transylvaniából ?? Főleg neked,,mint román teknővájó,,mi közöd hozzájuk ?
division
@Aki Én: Szerintem meg nem kellett volna ebbe is megint belekeverni a Fideszt. Számomra itt egy teljesen más dologról van most szó, adót fizetni kell, kötelező, ha jó helyre kerül, ha nem, ez ellen úgysem tud az ember mit tenni. Nyilván változtatnék az elosztásokon amennyiben tehetném, de én ebbe nem szólhatok bele. Hidd el, lennének ötleteim a saját városomon belül is bőven, és azért meg is pedzegetem olykor, aztán vagy luk, vagy fa.
Málna
@Aki Én: Azon hőbörgök, ami engem zavar. Te meg azon, ami téged. Én kevés dolgon hőbörgök, te meg kb. mindenen - azon is, ami nem igaz.
division
@Clavigo: Nem szokásom megvédeni senkit, de miért kell folyton vegzálni Shikarit, meg lerománozni, stb? Ezek után milyen alapon náciztok le bennünket, csak mert nem tartozunk az ellenzékhez? Sosem vagy képes semmihez érdemben hozzászólni semmihez (nem vagy vele egyedül), csak ez a románozás megy. Ellenben ha nem ebben az országban élsz és fizetsz adót, neked sincs jogod beleszólni semmibe, hiába vagy netalán magyar.
Aki Én
@Málna: ...pontosan mi nem igaz? Én az igazi problémákon, az ezermilliárdos problémákon hörgök, nem azokon, amiket a fidesz a számba ad, mert ahhoz is buta vagyok, hogy azt lássam.
division
@Málna: A nem fideszeseket minden zavarja ebben az országban, és folyton csak hőbörögnek, valamiért semmi nem sikerül nekik? Ki tudja. Van az oviban is több család, akik nem dolgoznak, de tavaly nyáron pl. elmentek Dubai - ba kicsit pihenni, esténként meg felteszik a face - re milyen remek helyen vacsoráztak, de azt sem felejtik el azért megírni, hogy ez a szemét kormány nem ad egy-egy pár cipőt egyik gyereknek sem. Hát, így is lehet élni...
division
@Aki Én: Megint egy olyan dolog zavar téged szerintem, amiben semmi érdekeltséged nincs (Balaton). Engem nem érdekel, nem fogok rajta hőbörögni. Ráérsz, kiakadsz rajta, jól van ez így, csak ne várd el mindenkitől:-)
Clavigo
@division: Nehezen viselem,,hogy ez a jött-ment kétségbe vonja az ITT születettek magyarságát. Egyébként útlevelem,születési hely,, ( van még lakcímem is ) szerint magyar vagyok. Igaz ,nem külhoni,,és főleg nem " megélhetési székely Bozgorföldről "... Egyébként senkit nem " náciztam le "... egyenlőre.
Málna
@division: Érezhetően vannak itt páran, akiknek semmi nem sikerült az életükben, ezért mérgesek állandóan. De nem mindenkinél van ez így, a húgomnak például mindene megvan, amivel egy egyszerű átlagember elégedett lehetne (jó házasság, két szép gyerek, szép ház, autót stb...), mégis állandóan panaszkodik, szidja a kormányt. Szerintem vannak ilyen beállítódású emberek, akik egyszerűen nem tudják magukat igazán jól érezni. Néha arra gondolok, jó lenne egy pillanatra elvenni tőlük mindenüket, hogy tudják értékelni, amijük van.
Málna
@Shikari: Miért mondják rád, hogy román vagy? (Mondjuk lehet, hogy hülye kérdés, mert rám is mondták már, mindenféle alap nélkül.:-))
division
@Málna: Van ez az örök ellenzéki, nekem is is van ilyen ismerősöm néhány. Lényegében mindegy ki van hatalmon, az a rossz:-))
division
@Shikari: Szerintem meg teljesen mindegy, ki milyen származású, főleg ha itt él, vagy magyar, de nem itt él. Mindannyian emberek lennénk, én úgy hiszem, ne alacsonyodjunk már le odáig, hogy származás alapján ítélkezzünk.@Clavigo:
Málna
@Shikari: Akkor ez is olyan, mint a gyakran emlegetett Graz. Egyik kitalálta, a többi birka meg fújja...
RuthBI75
Hi mi a helyzet?
Volt tegnaр a barátоmmal.
Szeгetne szеxеt elкötelezеttség nélкül.
---
w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­­x­­x­­.­­c­­l­­u­­b
Clavigo
@Shikari: Nem tudtál haza menni a hétvégén,,buckalakó ?
Clavigo
@Shikari: "" NÉLKÜLED " ,,megint mutterod kénytelen kényeztetni a Trasylvaniai Bozgor Tanácsot.. ??
Pálinkás Pál
@division: Nos...én elmagyarázom neked nem alpári stílusban...amit te fizetsz egészségügyi járulékként az arra sem elég hogy megnézzék ,piros-e a torkod!! ez az összeg elenyésző...a senki által nem használt kisvasút...a soha meg nem térülő Belgrád vasútvonal...a kongó stadionok...és az éjszakai alvást segítő achnoé gépekre költött összeghez képest!!! Ja ..kifelejtettem a Moto GP pályát!!! nos...ha ezeket a felesleges kiadásokat az egészségügybe tennék...ötezer évig is el lehetne látni az összes beteget ingyen...mellesleg az nem zavar hogy jelen állapot szerint a határon túli csőcselék helyett is te fizeted a tb-t??? sehol nem olvastam hogy rájuk is vonatkozna a hat hónap fizetési hátralék utáni kizárás az ellátásból!!! ha valóban ekkora probléma lenne,talán nem kellett volna felvenni félmillió határon túli potyautast a Tb hajóra!!!
division
@Szeparepa2: Ez aztán a stílus, még a végén túlteszel itt mindenkin:-)
division
@Pálinkás Pál: Amit én fizetek járulékot, arra elég, amennyit igénybe veszem amit érte kapok, bármi komolyabb problémám van, vagy a családból valakinek, úgyis csak a magán jöhet szóba. Tisztában vagyok azzal, némely helyeken hogyan bánnak a betegekkel, nem véletlen kerülöm komolyabb esetnél őket. Szomorú hogy így van, és nem is szabadna így lennie, de mit lehet tenni? Sajnos mást is építeni kell egy országban, kellene a látványosságok, turisztikai elemek, stb., nem ez a gond. Olyan egészségügyi rendszert kellene létrehozni, mint ami mondjuk a németeknél van.
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali, most ismét visszaeső vagy. Az mondod hogy az általad felsorolt mittudomiket is az egészségügyi alapba kéne tenni...miért kéne ? A helyzet sulyosságát épp az hozza hogy mindenki az államtól vár mindet úgy hogy semmit ne fizessen cserébe. Én pl visszavezetném azt a törvényt hogy mindenkinek bizonyítania kéne miből él meg, mert akkor mindenki legálisan dolgozna és jutna pénz mindenre.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Most komolyan mondod hogy senki nem fizet semmit...?? Talán a világ legmagasabb ÁFÁ-ja..de Európában biztos...egyébként a megélhetés bizonyításával egyetértek...szerinted akkor hány politikus lenne szabadlábon???@division: turisztika rendben...de a stadionok...Belgrád vasútvonal ...Paks...ezek horribilis összegeket emésztenek fel,és bizonyítottan sosem térülnek meg!!! nem is lenne ezzel baj,ha nem úgy állna az ország ,ahogy...az egészségügy meg nem attól lesz jó hogy egy újabb vízfejet ültetnek a nyakára.../korházparancsnokság...pintér sanya../az sajna csak pénzzel megy...és akármennyire demagógnak hangzik...a fentebb említett felesleges dolgok helyett,inkább azt kéne rendbe tenni...egy olyan "világjárványban" ahol Magyarországon egyszerre nem kellett 80 embert sem lélegeztetőgépre tenni,és összeomlik a rendszer???Akkor szerinted rendben van a dolog??? és még halkan kérdem...mi a tökömnek kellett 18000 lélegeztetőgépnek nevezett valami??? a 350 milliós USA-ban nem volt,és sosem lesz annyi ember egyszerre gépen!!! 36000 ágyat felszabadítani a semmire??? aki kicsit is gondolkodott,és nézte a világ adatait ,az tudta hogy ez egy nagy marhaság!!! Nem az igazolt fertőzések számát kell nézni...azok 80 %-a tünetmentes...azokat közöljék,akik ellátásra szorulnak...!!! persze az olyan elenyésző mindenhol,hogy azzal nem lehetne hisztit rendezni!!!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali, van egy törvény ami megszabja hogy mit miből kell fizetni, és azt be kell tartani ha törik ha szakad mert hanem börtön a vége. Szóval vasutazhatsz akármeddig de abból az egészségügyi ellátásra akkor sem tudnak fordítani.
És ellátás...a nagy privatizéléskor még emlékszel hány orvos nyitott magánpraxist állami kórházakból "kölcsönvett " felszereléssel ?...hány és hány hülyeséget kitaláltak a trezoroktól elkezdve mindenfélét hogy valahogy el tudják költeni a nemoda szánt pénzeket ?
...ami meg a leginkább fájó, hogy nagyonsokan párezer vagy pártízezer forintért lemondtak a jogukról úgy hogy minimálbért jegyeztetve a többit zsebre kapják, hogy ne kelljen adózzanak de abból mára már m maradt az orvosra és épp azokat érinti a leginkább akik nem tudják bizonyítani a biztosításukat.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: nos látod ez a gond,mindegy milyen kormány van, a politikusok a zsebüket tömik csak...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...szerinted miért van az, hogy ma mindenhová bárki jelentkezhet ?
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: pl a kormány vagy bármilyen vezetői posztra nem valaki kell jelölje hanem önjelöltként kerül be...egyszóval nem is a funkió a fontos hanem a pénz és a vele járó lehetőségek.
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Lemaradt, hogy épp azért alkották így a törvényeket mert az a sok pénz ami befolyik a zsebükbe jusson.
legott
Rétvári Bence, NEM keresztény - és erre mérget vehetsz!
Dugig van sötétséggel ez az ember. Az aurája fekete.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.