A baloldali politikusoknak nem számítanak az egyházi iskolába járó diákok – fogalmazott Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Tordai Bencének, a Párbeszéd parlamenti képviselőjének írásbeli kérdésére adott válaszában, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.

Ellenzék: az egyházi iskolák négyszer annyi pénzt kapnak, mint az államiak – reagált a kormány
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Tordai Bence

"Mikor fog úgy érvényesülni az állampolgári jogegyenlőség, hogy minden gyerek megfelelő minőségű oktatáshoz fér hozzá?"

című írásbeli kérdésében a kormány és a Hit Gyülekezete között júliusban megkötött szerződéssel kapcsolatban a többi között azt írta, hogy az egyházi intézmények működési támogatása csaknem négyszerese az állami fenntartású iskolákénak.

Az államtitkár válaszában közölte: a baloldali politikusok "egymásra licitálva hergelik az embereket" azzal a valótlan állítással, hogy az egyházi intézmények többszörös támogatást kapnak, holott az állami és az egyházi fenntartású iskolák finanszírozásának mértéke "végeredményben azonos". Nem a finanszírozás nagyságában, hanem annak szabályozásában van eltérés.

"Önök az egyházi intézményekbe járó gyerekek után kisebb támogatást akarnak fizetni, mert az egyházak nem hajlandóak az Önök gender gondolkodása előtt meghajolni. Önöknek nem számítanak az egyházi iskolákba járó diákok, ezért másodrendű állampolgárként kezelik őket, akiknek csak másodrendű csökkentett normatíva jár. Tették ezt 2010 előtt, és tennék ezt újra"

- fogalmazott Rétvári Bence.

Kiemelte, a kormány tiszteletben tartja, ha valaki egyházi iskolában szeretné oktatni, nevelni gyerekét, ami meggyőződésük szerint elidegeníthetetlen emberi jog. "Hazánkban nem fordulhat elő, hogy az egyházi iskola választása pluszterhet jelentsen a szülők számára" – írta.

Hozzátette: az elmúlt harminc évben nem volt Magyarországon olyan volumenű iskolafejlesztés, mint napjainkban, amikor uniós és költségvetési forrásból összesen több mint 900 helyszínen 290 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások, fejlesztések.

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Rétvári Bence vagy a hülyét játsza, vagy a kérdés egyszerűen meghaladja képességeit. A kérdés az volt hogy miért kapnak négyszer annyit az egyházi iskolák, nem az hogy miért nem kapnak kevesebbet mint az államiak.Rétvári hülyének akarta nézni az embereket, de ő maradt hülye.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Rétvári Bence vagy a hülyét játsza, vagy a kérdés egyszerűen meghaladja képességeit. A kérdés az volt hogy miért kapnak négyszer annyit az egyházi iskolák, nem az hogy miért nem kapnak kevesebbet mint az államiak.Rétvári hülyének akarta nézni az embereket, de ő maradt hülye.
Qqberci
Benőke, még mindig olyan hülye vagy, mint voltál...
Nessy
Drága álomtitkár! Nem arról van szó, hogy ne járjanak a gyerekek egyházi iskolába, hanem a diszkriminatív támogatásról és finanszírozásról!
Tudja, ha gyerekek tanulnak a matriarchátusról, majd a későbbi patriarchátusról, kialakulásuk és működésük okairól, máris a társadalmi nemek szerepéről, azok megtanulásáról, és az adott társadalom velük szemben támasztott elvárásairól tanulnak, ami egyenlő a gender elmélettel. Itt férfi és női szerepekről, elvárásokról, lehetőségekről van szó. Nem lehet letagadni, hogy a nőknek évszázadokat kellett várniuk, hogy pl. egyetemre mehessenek, orvosok, mérnökök lehessenek.
Nessy
@Horizont: Állította valaki? Ha az lenne, nem lenne ott, ahol van!
namihami
Vajon hiszi is vagy csak felmondja?
Ha csak a papírt olvassa fel, akkor cseléd. Akkor van nagyobb baj, ha már hiszi is, mert akkor orvosi eset.
Persze, egy 10 tagú párt tagjának nagyon kell teljesíteni, mert ennyi embert könnyű lecserélni. Jelentkező pedig bőven akad. Ennyi még a kiugrott ""szilik"" között is akad, nem kell a renegát KDNP-sek között kutatni. És a ""sziliket"" még könnyebb is lenne pórázon tartani.
RonaGyuri
@solidedge: sőt lényegében töredelmesen bevallotta, hogy még többet!!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Bencus már megint elszólta magát

a szokásos érdemi válasz helyett a kérdező mocskolása módszer ismét méretes öngólra sikeredett

„A baloldali politikusoknak nem számítanak az egyházi iskolába járó diákok” – fogalmazott Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Tordai Bencének, a Párbeszéd parlamenti képviselőjének írásbeli kérdésére adott válaszában, melyben arról érdeklődött, hogy „ az egyházi intézmények működési támogatása csaknem négyszerese az állami fenntartású iskolákénak.”
A meglehetősen sete-suta válaszban olyanokat mondott, hogy „Hazánkban nem fordulhat elő, hogy az egyházi iskola választása pluszterhet jelentsen a szülők számára”, és „Önök az egyházi intézményekbe járó gyerekek után kisebb támogatást akarnak fizetni”, majd „Önöknek nem számítanak az egyházi iskolákba járó diákok, ezért másodrendű állampolgárként kezelik őket, akiknek csak másodrendű csökkentett normatíva jár. Tették ezt 2010 előtt, és tennék ezt újra"”!
Nos a helyzet az, hogy 2010 előtt is már több pénzt kaptak – Bencusék ezt növelték annyira, hogy mostanra már többszöröse lett - , mert a normatíva mellett megkapták mindenütt az helyhatósági támogatásokat is az állami forrásokból, sőt egyedi kiemelteket is. Egyébként számos egyházi intézményben szednek tandíj jellegű támogatásokat!
Ja és a legnagyobb pofátlanság, hogy ezt „egyházi fenntartásnak” nevezik!!! =))
Gazella
Ezek a papok jól tudnak segget nyalni!!
Jozefina
Rétveri egy hazudozó, félrebeszélő ...(idézném Bangónét).
Mindenki örül az egyházi iskoláknak (kivéve Hitgyüli, mert az nem egyház, hanem pénzmosoda).
Csak mindenütt egyforma anyagi és állami támogatást kellene érvényesíteni!
Gyütt Mönt
Az állam és az egyház szétválasztásának újabb példáját láthatjuk.
Eladott Ország
Aki esetleg aggódott volna amiatt, hogy az egyházi intézmények támogatása kérdéses lehet, az ne aggódjon tovább. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára bejelentette, hogy ezen intézmények támogatása biztosított. Pedig már úgy izgultunk, hogy a több milliárd forintos állami támogatásokból vajon futja-e az egyházaknak arra, hogy fenntartsák az állam által sokszor ingyen a rendelkezésükre bocsájtott épületeket. Soltész szerint egy tavalyi felmérés azt bizonyította, hogy a társadalom több mint 80 százaléka pozitívan értékeli, és fontosnak tartja az egyházak, a keresztény felekezetek munkáját, társadalmi jelenlétét. Ez egy igen érdekes adat ott, ahol a hívők száma meg sem közelíti a 80 százalékot. De Soltésznak biztosan igaza van, hisz van felmérésük is, akkor pedig minden megoldva. Tehát örüljünk együtt annak, hogy az egyházi intézmények ellátása megoldódott, most már csak azért imádkozhatunk, hogy az állami fenntartású intézményekben is ugyanez legyen a helyzet. Talán az is megtörténik egyszer.
Az lemaradt, hogy a felmérést a templom kapuja és a szélfogó ajtó között készítették. Sajnos Műkeresztény Bence a NER mesemondó, aki nem a kérdésre válaszolt, de az is lehet , hogy agyilag fel sem fogta, mert nem erre a kérdésre programozták be.
Eladott Ország
@Gazella: ma, 07:36 ♦ Erdő Péter igét hirdet..
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2494/3246/original.jpg?w=600&h
Orbán Magyarországán létrejött a trón és az oltár szövetsége. A történelmi egyházak vezetői - tisztelet a kivételnek- Orbán tenyeréből esznek. Dől a pénz az egyházakról, cserébe mint a középkorban a "túlvilági boldogságot" hirdetik, legalábbis kussolnak minden olyan kérdésben amely hazánk sorskérdései közé tartoznak: nyomor, szegénység, gyermekéhezés, uszítás, gyűlöletkeltés és így tovább. Megvette őket Orbán kilóra. És ezek akarnak erkölcsi útmutatást adni. Erdő Péter bíboros például hiányolta a rendszerváltás utáni bosszút, amellyel megtisztíthatták volna az egykori kommunistáktól a vezetői pozíciókat. Igen szép ilyet hallani egy bíborostól, mi tagadás. Ha valóra vált volna Erdő Péter biboros vágya a bosszút illetően, akkor a mostani kormány tagjai is élen Orbán, Kövér úrak is kénytelenek lennének a tanult szakmájukból élni, a felhalmozott milliárdok nélkül. A saját lábukon és nem a miénken állva. Erdős Péter aki részese annak a Bulányi Györgynek az elintézésének -aki papság tagjai közül a legkövetkezetesebb keresztény életet éli és aki nem prímás pincét épít 100 milliókból és nem borrendet alapít mint Erdő - na ez az Erdő Péter, ma már könnyen beszél bosszúról, hiszen bízhat benne, hogy senki nem baszta olyan mélyen zsebre az ügynök akták kulcsát mint a fidesz. Így persze lehet hőbörögni lehet játszani az eszét, pedig ha valakinek kínos lett volna a múlt feltárása a papságnak az lett volna.
ómió
Tízszer annyit kellett volna hazudni, efftársak! Ha már bolsi hazugság, "legyen kövér"!
Sámannus
A valóságban a politizáló papok teszik zsebre, nem a sulik. Van pofájuk mindenre rátenni a ragacsos kezüket
tudode
Átláthatatlan, hogy az egyházi iskolák miért kapnak több állami normatívát, mint az államiak, mert a 2011-ben a Szentszékkel kötött Megállapodást, módosították a fariezuSOKK, és abban csak az 1%-kal lehetne többletük
.
----- 2013. évi CCIX. törvény
.
az egyfelől Magyarország, másfelől az Apostoli Szentszék között a Katolikus Egyház magyarországi közszolgálati és hitéleti tevékenységének finanszírozásáról, valamint néhány vagyoni természetű kérdésről szóló 1997. június 20-án aláírt Megállapodás módosításáról szóló Megállapodás kihirdetéséről *
.
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1300209.TV
.
Oszt' kiderült, hogy
.
------TÉNYLEG TÖBB PÉNZT KAPNAK AZ EGYHÁZI ISKOLÁK, MINT AZ ÁLLAMIAK?
.
szemlelek.net/2020/05/13/egyhazi_iskolak_finanszirozasa_829
----------------------------
.
Benzus átment rigolyás öregasszony módba, mert
.
------ Korda Gyorgy Sotet az utca
.
www.youtube.com/watch?v=4mtUuuBInGo
.
!!!
ómió
@csak úgy...:Az efftársaidat - másra hazudás helyett - a magad sorában keresd! És puszild direktben!
kereső
Két dolog lehetséges. Rétvári tudatosan hazudik!, ami egy magát vallásos kereszténynek tartótól gusztustalan, és hányingert keltő, vagy szövegértési nehézségei vannak. Mindkettő ok lehet arra, hogy alkalmatlan a posztjára. Ha az első, azért mert hazudik, ha a második, akkor nem a kormányban van a helye- hanem az általános iskola 3.-4. osztályában, ahol el lehet sajátitani az értő olvasást- kérem, hogy lehetőleg a világnézetileg semleges állami oktatást válassza. Talán akkor sikerül elsajátitania.
Egyébként hiányolom az oktatás szabadságát garantáló "Alapizé" betartását- hiszen az, hogy mindenkinek joga, és lehetősége van a világnézetileg semleges oktatásra ma Magyarországon, az egyszerűen nem igaz- azaz ez is hazugság.
ómió
@csak úgy...: Olyan jól álcáznak, hogy fel se ismered őket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.