Az infektológus szerint az esetszámok emelkedhetnek az iskolakezdés és a hideg időjárás miatt, akkor intézkedéseket kell majd hozni, de nem biztos, hogy ez bekövetkezik.

Alacsonynak számít az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, az esetszámok ugyanis tízes nagyságrendben mozognak, míg más országokban százával, ezrével betegednek meg

- közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa szerdán az M1 aktuális csatornán.

Szlávik János azt mondta, hogy

az esetszámok emelkedhetnek az iskolakezdés és a hideg időjárás miatt; akkor intézkedéseket kell majd hozni, de nem biztos, hogy ez bekövetkezik.

Angliában az elmúlt időszakban már egymillió gyerek járt iskolába, és úgy tűnik, hogy az iskolákban nem magasabb a járványveszély, mint más helyeken – jelezte az infektológus. Ez szerinte jó hír, és azt jelenti, hogy még mindig jobb járványügyi szabályok betartása mellett oktatni, mint nem iskolába járatni a gyerekeket.

Szlávik János kiemelte: az a legfontosabb, hogy a beteg gyereket ne engedjék iskolába, de az is segíthet megelőzni a fertőzést, ha csak az egyik szülő viszi a gyereket az intézménybe, ha a más osztályokba járók nem keverednek egymással, és ha a tanárok távolságot tartanak vagy maszkot hordanak.

A főorvos a határok ellenőrzésével kapcsolatban azt mondta, hogy szigorítani kell az olyan országból érkezők belépését, ahol folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma.

A magyarországi új fertőzöttek egy része is olyan külföldi állampolgár, aki a járvány szempontjából veszélyesebb országból érkezett – tette hozzá.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@jesz: Nem,mert Szlávik szakember,és nem azt mondaná,amit orbán hallani akar. Arra való a nyunyó néni,hogy ő meg azt mondja,amit egy papíron a kezébe nyomnak.Ügyesen,kicsit hebegve-habogva felolvasta,oszt még valami díjat is kapott érte
Cicamama55
Tanév végéig senki sehova nem mehetett, akkor egyik napról a másikra beindították a turizmust, mindenki mindenhová mehetett, jöhetett. Hiába hallottuk a hírekben, hogy a környező egyes államokban tombol a vírus, ki- be szabadon utazhattak. Most, évnyitókor egyik napról másikra a fertőzöttek száma felszaporodott, s mostantól nem lehet nyaralni menni. Ősszel! Elb.szták ezt nem kicsit, nagyon! Jelen van a vírus, de ezt az egész helyzetet a világ gazdasági válságának kezelésére hasznosítja minden állam...Ki így, ki úgy...
division
@Cicamama55: Mi is minden évben elmentünk több hétre eddig nyaralni, de most tudtunk józanul gondolkozni, az emberek zöme miért nem? Ki lehetett volna hagyni ezt a nyarat, nem létkérdés azért a nyaralás. Majd most jönnek a bajok csőstül, iskolabezárás megint, digitális oktatás, stb.
Cicamama55
@division: Maximálisan egyet értek Veled!
SystemError
"Alacsonynak számít az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, az esetszámok ugyanis tízes nagyságrendben mozognak, míg más országokban százával, ezrével betegednek meg"

Ott ahol ezrével betegednek meg, ott bizony tízezrével tesztelnek.. Napi 2-5e tesztből van 30-150 esetszám itthon. Nézzük csak meg ugyanezt a számot 10x szorzóval, tehát 20e-50e teszt naponta az 300-1500 eset lenne.. Kijön Szlávik, csak amikor nem az orvosi, tudós éned nyilatkozik, akkor mintha a mintavételezésről megfeledkeznél... Biztos te is műtét előtt így kéred be a laboradatokat...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.