8000 forint bírság lehet belőle.

Ezentúl büntetést kaphatunk, ha nem viselünk maszkot – komoly szigorítás Budapesten

Közleményt adott ki Budapest önkormányzata:

Könyvtárba, színházba és múzeumba is csak eltakart arccal mehetünk.

A Fővárosi Operatív Törzs ülése után szigorító intézkedéseket hozott a Fővárosi Önkormányzat a járvány megfékezése érdekében. A szociális intézményekben elrendelt látogatási és kijárási tilalom mellett a kulturális intézmények védelmét is megerősítették, a közösségi közlekedés járatain pedig mostantól pénzbüntetéssel szankcionálható, ha valaki nem vagy szabálytalanul viseli a maszkot.

A Fővárosi Operatív Törzs tagjai keddi ülésükön konzultáltak Kincses Gyulával, a Magyar Orvosi Kamara elnökével arról, hogy milyen intézkedésekkel lassítható a járvány terjedése, mire kell kiemelt figyelmet fordítani a megelőzésnél, illetve tanulmányozták a kormány megrendelésére készült nyilvános elemzéseket. Ezek nyomán a következőkről született döntés.

- írják.

A teljes közleményt itt lehet elolvasni:

Kép: Pixabay

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
És akkor mostantól lehet megfigyelni Orbánt, a kormánytagokat, meg az összes moslék erkölcsileg nulla fideszes kiszolgáló személyzetet, strómant, hogy mennyire tartják be ezt az egyszerű szabályt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
A képen egy membrános maszk látható,ami szart sem ér!Nem erre való tudtommal,hanem munkavédelmi maszk!
Gazella
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: a sima maszk amit a műtétek alatt használunk is lószart sem ér!!
Gazella
@Pegero: lófaszt véd !! Semmilyen maszk nem véd!! Hacsak nem haználsz II.világháborús gázelleni maszkot. MONDOM! semmilyen szürös meg sima maszk plussz sál kendő se ér semmit se!!
Ronin2
Nem szeretnék újabb "lenyúlási tippet" adni,csak csendesen megkérdezném:- mi a fene a veszélyes hulladék,ha nem a használt vírusos,vagy nem vírusos,csak "telített" maszk?
Hány ezer landol már eddig is a kukában?
Ui:- ha a kukások bekapják / ne adj'Isten/ a vírust,belefullad a saját szemetébe minden település.
Namely
Most már tényleg kíváncsi vagyok, mikor fog végre ennek a sok idiótának leesni, hogy egy humbug az egész. Meddig lehet még ezt a hisztit folytatni? Hová lehet még fokozni? Hol fog kiderülni ezeknek is, hogy fel kellene nézni a mobil hazug híreiből és körülnézni, mi történik a valóságban, ahol a buta játékuk miatt tönkremegy minden, amiért eddig dolgoztak.

Remélem megéri majd!
legott
És akkor mostantól lehet megfigyelni Orbánt, a kormánytagokat, meg az összes moslék erkölcsileg nulla fideszes kiszolgáló személyzetet, strómant, hogy mennyire tartják be ezt az egyszerű szabályt.
Pálinkás Pál
@Namely: Sosem fog...a fideszesek akkor is azt nyomják amit a duce mond, ha egyértelműen nem igaz...nézd meg ...pegerót...sok mongolidióta...statisztikailag bizonyított, semmivel sem volt nagyobb a járvány Svcédországban, ahol nem csináltak maszkos droidot az emberekből...ezek tények,csak ezt a maszkosok nem szeretik hallani!!!
Pálinkás Pál
A dolog nem érint ,mert nem járok busszal...de...amíg a buszvezető nincs zárt fülkében, vagy nem kötelezik őt is a viselésére../mellesleg baromság,és veszélyes/..addig az egész csak parasztvakítás,és semmi értelme nincs.,...az egész csak a nyomi rettegők megnyugtatására szolgál!!!és sajna azokból jó néhány akad, még itt a propin is!!!
Gyütt Mönt
Az eddigi hozzászólásokat olvasva látom, hogy teljes a félreértés. A maszk nem a viselőjét védi, hanem azt akadályozza meg, hogy továbbadd a vírust, amennyiben te fertőzött vagy, még ha nincsenek is tüneteid.
Pálinkás Pál
@Gyütt Mönt: Nos...akkor felvilágosítalak...a maszk nem egy szelep,ami egy irányba működik...tehát ha valóban nem engedi ki a vírust, akkor be sem...ez tiszta fizika...most arról nem is beszélek hogy a vírus méreténél fogva akadálytalanul közlekedik a P3 alatti maszkok szűrőjén...ennek is utána lehet nézni... az meg csak kis adalék, ha megnézel egy maszkos embert...kb kisujjnyi rések vannak az arcbőr, meg a maszk között...a levegőnek meg édes mindegy hogy elől,vagy oldalt távozik a "vírussal" együtt..., most akkor vezesd le logikailag,miért is véd??? és nem érdekel a rettegős duma , az max légmentesen feltett minimum P3-as maszkra vonatkozik!!! tehát a fizikai tulajdonságok, a levegő "terjedése" alapján,vezesd le nekem ,hogy védi a másikat a maszkom!!!
Jozefina
Szerintem a maszk viselés szigorításával egy időben a tesztelések számát is növelni kellene és főleg ingyenessé tenni!!! Ha növelikk a teszteléseket és látványosan kiszűrik a fertőzötteket, akkor a maszk viselésen is lazíítani lehet, de addig határozottan kell fellépni a maszkot nemviselőkkel szemben!!!
Gazella
@Gyütt Mönt: ez nem egészen igy van. Érintéssel jobban elkapható. Tök mindegya maszk. Alapból ha igazgatod az orrodon a maszkot, már nem ér semmit se.
Namely
@Pálinkás Pál: Ennek semmi köze a pártálláshoz, hogy mást ne mondjak Karácsony is maszkban parádézik, és ő hozta ezt a barom szabályt is.
Pálinkás Pál
@Namely: Attól hogy ő hülye...másnak is annak kell lenni???/karácsony/
namihami
Ha valaki szinházba akar menni, annak ajánlom a Vidnyászky-féle Nemzetit vagy az Új Szinházat.
Ugyanis a 1,5 méteres távolság betartásához csak minden harmadik székre lehet ülni. És annyi üres hely csak a fenti, magyaros-népnemzeti-keresztény mentalitású szinházakban van. A többibe nézők is.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Peller Anikó
@Pegero: Mer krumpli az orrod és kajla a füled.
legott
@Peller Anikó: Bakker, eszembe juttattad a Kockásfülű nyúl c. mesét (nem direkt, indirekt).
Köszönöm !!!

www.youtube.com/watch?v=vTDrffg4TJU
legott
A beidézett mese témája: Hogy próbája megszivatnii a fehér keresztény hetero szociálisan érzéketlen illiberális fideszes gyökér, a szegény nőt.
De a liberális nem hangoskodó, "csak" a belső szobájában hitét megélő szociálisan érzékeny keresztény nő viccesre veszi a figurát és megbocsát végül (szerintem nem kellet volna, de ez egy másik mese pl.: John Wick)

Mindent összevetve... ma hallottam egy hatalmas dumát.
"Még előttünk van az egész hátralévő" - ez kész !!!
Ha most elmennék aludni, akkor tennék jót magammal és másokkal is.
De nem bírok még aludni, mert korán van.
Szóval jöjjön, aminek jönnie kell!
(a felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy a továbbiakért nem vállalok felelősséget !!!)
Lepényleső
- Egy nap mennyi az elegendő maszk ahhoz,hogy ne visszájára forduljon viselése?
- Nem de ártalmasabb ha már több napja forog ugyanaz a kézben,feltéve az aktuális helyeken?
- Mindezt figyelembe véve,cél az emberek védelme,vagy inkább az ellenkezője?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.