Törvényben kötelezné Magyarországi képviselet működtetésére a Facebookot a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be a párt elnöke szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.

Azt is kötelezővé tennék a közösségi hálót működtető társaság számára, hogy a 6 millió magyar felhasználó adatait Magyarországon tárolja – közölte Toroczkai László.

100 millióra perli a Facebookot a Mi Hazánk elnöke, de ők nem olvasták el a keresetet, mert magyarul volt

Erről azt követően döntöttek, hogy az elnök személyiségi jogai, illetve jó hírnevének megsértése, valamint a véleményszabadság korlátozása miatt pert indított a Facebook ellen, ám a cég dublini központjában nem voltak hajlandóak átvenni a periratokat – tette hozzá.

A Facebook világszerte cenzúrázza a jobboldali, nemzeti, keresztény tartalmakat, és ez a cenzúra Magyarországon leginkább a Mi Hazánkat érinti – állította.

Elmondása szerint megszüntették és letörölték a személyes Facebook-oldalát is, illetve a nevét sem lehet leírni, a képét megosztani a weboldalon.

Sőt – folytatta –, a Mi Hazánkat veszélyes szervezetként, őt magát pedig veszélyes személyként tartják nyilván.

Vagyis, miközben egy törvényesen működő politikai párt elnöke és többszörösen megválasztott polgármester, terroristákkal, sorozatgyilkosokkal és emberkereskedőkkel sorolja egy kategóriába a Facebook – emelte ki Toroczkai László. Hozzátette: ebben a helyzetben indított pert a cég ellen, amelyben a korlátozások megszüntetését és 100 millió forintos kártérítést kér a társaságtól.

A szegedi törvényszék megküldte a keresetet a Facebook dublini központjába, ám a cég arra hivatkozva tagadta meg a dokumentumok átvételét, hogy azok magyar nyelven íródtak – ismertette.

Szerinte felháborító, hogy a Facebook arra kényszeríti a magyar igazságszolgáltatást, hogy angol nyelven folyjon egy olyan eljárás, ami magyar bíróságon, Magyarországon történt jogsértésről szól.

Vagyis a Facebook azt gondolja, hogy a magyar állam, a magyar törvények felett áll; ebben a helyzetben kívánják benyújtani az Országgyűlésben a képviseleti kötelezettséget előíró törvényjavaslatukat – mondta Toroczkai László.

(MTI)

(Fotó: Mark Zuckerberg/Facebook)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Kérjétek fel tolmácsnak Vida Ildikót...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Kérjétek fel tolmácsnak Vida Ildikót...
advocat
A Facebook nem kötelező. Az lép be aki akar! Én nem. És akkor mi van? Ki kíváncsi, hogy reggel mit kakáltam, meg ilyesmire. Magánügy! Annyira magánügy, hogy az Alaptörvény meg sem említi, mint alapjogot. (Jó! Hülye vicc.)
csipetke
Azért egy pártelnöktől elvárható,hogy tudjon legalább angolul.Legalább annyira,mint orbán.Igaz,Rigó utcai tájszólással,de nyomja
solidedge
Addig fikáztam Orbánékat hogy három napra letiltottak. Akkor én is 100 millióra perlem A Facebookot. Jogom van gyalázkodni főleg ha Orbánról van szó.
csak úgy....
minden vizbe mártott test,kis angyalom
a súlyából annyit veszt,kis angyalom...
ennek a torockainak is csak a pénz az istene?
Nessy
@advocat: Én is el vagyok nélküle. :-)))
csak úgy....
3 napos néma gyász ha kiröpül a "mi hazák",kis angyalom...
a genya facebook,korlátozza a korlátoltakat! :)
jesz
Azt nem ártana tudni, hogy csak itthon tudja néhány ember, ki is az a Toroczkai...namost keresetet benyújtani magyarul úgy, hogy a fészbúkot perli a versenyző, az bizony nagy szegénységi bizonyítvány...
Azt is tudomásul kellene venni, hogy ha tetszik, ha nem mindent hibátlan angolsággal kell benyújtani...az angolt talán elolvassák, de a magyart? Ugyanmá...szóljon valaki az elnöknek, hogy vegyen vissza az értelmetlen, röhejes gőgjéből...ha ez sikerült, akkor fogadjon fel az unió peres ügyeiben jártas, angolban kiváló, szakmailag zseni ügyvédet, aki talán ...mert mégis száz milláról van szó...ha ez nem megy, akkor tessék kihúzni a biliből a kezecskéjét.
lampa laz
"Elmondása szerint megszüntették és letörölték a személyes Facebook-oldalát is, illetve a nevét sem lehet leírni, a képét megosztani a weboldalon."
..ezen én nem is csodálkozom, ilyen ábrázattal és névvel...

"Sőt – folytatta –, a Mi Hazánkat veszélyes szervezetként, őt magát pedig veszélyes személyként tartják nyilván."...
2006-os dzsembori után még jó hogy.
Gazella
Hát de jót röhögtem :D majd pont a mi hazank faszságaival lesz elfoglalva az Amerikai Zuckberger
csak úgy....
@lampa laz: gondóta a facebook,hogy a seggit egyedül is ki bírja törölni torockai...,azt nem törlik neki.
namihami
Ő Hazájuk kötelezné (sic!) a Facebookot.
És ha Facebook dacolni merne, akkor majd tönkreteszi a nemzetközi tőzsdén.
Gyütt Mönt
Nekem sincs facebookom. Ha valaki saját magáról megoszt, közzétesz dolgokat, ne csodálkozzon, ha erről az egész világ értesül.
Clavigo
Esetleg regisztrálhatna Tucsek néven..,
csak úgy....
@Clavigo: mint tutsek guszti vérbíró pereputty? a rákosi jobb keze?
csak úgy....
@Clavigo: még a shikari is a "követöje" lenne mert neki nagyon bejön ez a gestapós, avh. stílus...
Gazella
@Gyütt Mönt: nekem már két éve nincs faszbukom.. igen ellenőrizte a narancs nyomadék. Amúgy meg csakis kizárólag az ismerőseim látták az oldalamat, kérdem én akkor a narancs geci, hogy látta s blokkolt állandóan? Úgy hogy a politikai oldalakat figyeltette a kormány.
kokopelli
A Zuckerberg már biztos foschik! Még soha nem hallott a magyarok nyilairól!...csak a nyilasairól?!)
csak úgy....
@Gazella: a fidesznek nincs uralma a facebook fölött és nem is lesz,max. jelentgetett valaki valamiért .
legott
Én simán elmegyek tanúnak, hogy a Facebook teljesen jogosan korlátozza Toroczkait és a Mi Hazánk (meg a kis f@szom a ti hazátok, mocskos nácik!) mozgalmat.
kokopelli
@csak úgy...: és mit mond erre Kovács néni "Jászkiskunkarafarká"-ról ?
"Igaza van a mi fiainknak,meg a Viktorunknak,mer ők maj megmutassák,annak a Cukrosnak és bandájának!
Oszt akkó aszok csak nészhetnek!
csak úgy....
@kokopelli: mert ö a fideszes kemény mag..., csak e ne vigye szerencsétlent ez a koronás kórság, persza ha úgy állnak a számok,akkor ö még a hanvasztás után is szavazhat,mint a külhoni halottak különben az mán diszkriminatív lenne..
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Gazella
@csak úgy...: De van sajna... Mivel lebuktak előttem!
advocat
És ne feledjük, valaki hibázott. Mert a keresetet is olyan nyelven kell közölni, amit a másik fél beszél. Mert nyelvét mindenki használhatja. A magyar bíróságon is. Ennyire egyszerű. A fordítás meg nem a bíróság dolga. Okos ember ilyenkor az idegen nyelvű mellé csatolja a magyar nyelvűt is. Hátha mégis ellenőrzik. És fogják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.