Az október 25-i ukrajnai önkormányzati választásokon való részvételre kérte a kárpátaljai magyarokat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Beregszászon, azon a sajtótájékoztatón, amelyet Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökével megbeszélésüket követően közösen tartottak.

Szijjártó Kárpátalján agitált, és vagdosott nemzeti színű szalagot
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k), Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke (j) és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár (b) átvágja a nemzeti színű szalagot a magyar kormány támogatásából felújított Perényi Kultúrkúria ünnepélyes átadásán a kárpátaljai Beregardón 2020. szeptember 23-án. MTI/Nemes János

Mint fogalmazott, az ukrán belügyekbe való beavatkozási szándék nélkül kéri a Kárpátalján élő magyarokat erre,

mert ha ezt nem teszik, akkor elveszítik a lehetőségét annak, hogy befolyásuk legyen jövőjükre, közösségükre és lakóhelyük jövőjére.

Arra is kérte a kárpátajai magyarokat, hogy megyei szinten az egyetlen magyar listára, a KMKSZ listájára szavazzanak, és "teremtsék meg a lehetőségét annak, hogy a mostani ciklushoz hasonlóan erős képviselete legyen a kárpátaljai magyarságnak a megyei tanácsban". A többi helyi önkormányzat vonatkozásában is arra kérte a magyar kisebbséghez tartozókat, "tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a magyar jelöltek, vezetők és képviselők a következő időszakban az eddigiekhez hasonlóan dolgozhassanak a saját közösségeik jövője és fejlesztése érdekében".

Hangsúlyozta ugyanakkor: a magyar fél abban érdekelt, hogy Ukrajna és Magyarország között jószomszédi viszony alakuljon ki.

"Mi a kárpátaljai magyarokra úgy tekintünk, mint olyan közösségre, amely összeköti Ukrajnát és Magyarországot, a magyar és az ukrán nemzetet. Minél erősebb a kárpátaljai magyar közösség, minél erősebb a kárpátaljai magyarok érdekképviselete, annál erősebb ez az összekötő kapocs a két nemzet és a két ország között"

- hangsúlyozta.

Szijjártó Péter elmondta: Brenzovics László a KMKSZ nevében arra kérte a magyar kormányt, hogy a kárpátaljai magyar iskoláknak nyújtson segítséget a koronavírus-járvány közepette az egészségügyi védekezésben, ezért hamarosan félmillió maszkot, érintés nélküli testhőmérséklet-mérőket, kézfertőtlenítő szereket és egyéb eszközöket fognak küldeni Magyarországról. Hozzátette: megkérte Dmitro Kuleba ukrán külügyminisztert, járjon közben, hogy mielőbb kapja meg a magyar fél erre a beszállítási engedélyt.

Szijjártó Péter tájékoztatott továbbá arról, hogy a magyar kormány gazdaságfejlesztési programja a jövőben is folytatódik Kárpátalján, ezután is írnak ki pályázatokat kis- és középvállalkozások számára.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Látom a maszk használata ellen agitálnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Hogy is van ez? A mi belügyeinkbe senki ne avatkozzon be! Különösen nem az unió, aki pénzeli a kormányt! Kormányunk viszont mindenkiébe, és pénzeli "hű levélszavazóikat" az amúgy is elszállt költségvetésből. A hatalomért mindent! Hogy itthon mi van? Az oligarchák, focisták politikusok jól vannak, a bigott híveiknek meg ez így tökéletes! Némi könyöradományért még a világot is narancs színben látják!
Shikari
A liberálfasiszta firkászok pedig a külügyminiszterről seppegtek, jobb dolguk és eszük nem lévén!
tudode
Sok(k)ba kerül az országnak, hogy azok kereskednek, akiknek enyves a tapogatójuk, sőt még raktár is van a körletükben:
.
-----Nézze meg Szijjártó luxusvilláját belülről
.
index.hu/belfold/2014/09/26/szijjarto_peter_kulugyminiszter_haz_belso_kepek/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index&fbclid=IwAR2H4sQl8_vkIgyLzGbJ_Fo-2xF7KOryzxszLmfMKewUDgqZsGVWjKTf_04
--------------------------------------
.
Ez aztán csúcs
,
----- Csoki & Hipo: Egy rém enyves család (Mézga szerepében Orbán)
.
www.youtube.com/watch?v=Aai7DYWuTqE
-------------------------------------
.
----- És a satöbbiek:
.
www.google.com/search?q=ner-tagok+lop%C3%A1sai&oq=N&aqs=chrome.0.69i59l2j35i39j69i57j46j0l3.355321j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
------------------------------
.
Egy találat is sokk lenne, miközben "harcolnak", vagy mit csinálnak a korrupció ellen!
.
Mi lenne ha nem, már fü, fa nem teremne!
ómió
Mert, ugye, még, ha vöröset "vagdosott" volna...!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.