A két világháború között 12 ezer fő volt a rendőrség és ugyanennyi a csendőrség létszáma, 1945-ben 34 ezer főben állapították meg a rendőrség létszámát, míg 1951-ben 22 ezer rendőr szolgált az országban. Ma 45 ezer hely van, de csak 43 ezren szolgálnak a rendőrségben. De közülük is csak 25 ezren teljesítenek tényleges rendfenntartó szolgálatot.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Alexandrosz
Szerintem elsősorban a törvény a legfontosabb,ezt követi annak maradéktalan betartása MINDENKI részéről és akkor a rendőri létszám másodlagos kérdés.Tény,hogy az irodákban sokkal több a civil ruhás rendőr mint az utcán az egyenruhás.Ez szerintem a túlzott bürökrációnak is köszönhető.Én nagyon nem kedvelem az ottani szóvivőket olyanról beszélnek amit jó esetben csak a főiskolán tanultak semmi szakmai tapasztalatuk nincs és nézd meg mindegyik milyen rendfokozatban van tudod mi pénz az?
furfang
Az lehet, hogy több rendőr nem volt, de bűnöző sokkal kevesebb volt. A törvények szigora sokkal erélyesebben hatott.
eberti
Jelenleg ha a rendőr megfogja az elkövetőt, gyakran olvashatjuk,hogy másnap szabadlábon van.Ha kétszer ennyi rendőr lenne akkor is ez lesz.Sajnos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.