Kormányzati fellépést követel a Facebook ellen a Mi Hazánk.

Kormányzati fellépést követel a digitális cenzúra ellen a Mi Hazánk Mozgalom azt követően, hogy a Facebook letiltotta a párt profilját – jelentette ki a Mi Hazánk elnökhelyettese szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Dúró Dóra szerint az Igazságügyi Minisztérium által létrehozott digitális munkacsoportnak kellene kidolgoznia a magyar állampolgárok védelmét szolgáló szabályozást.

A tiltás annál is inkább elfogadhatatlan, mert a Facebook egy bejegyzett, törvényesen működő párt oldalát tiltotta le egy bejelentett, az október 23-i rendezvényüket hirdető plakát miatt – mondta.

Megjegyezte, jellemző, hogy a tiltás éppen akkor történt, amikor országszerte megnőtt a párt iránti érdeklődés, és szeptemberhez képest 101 százalékkal emelkedett az oldal kedvelőinek száma.

Dúró Dóra hozzátette, a Facebook már az európai parlamenti választások alkalmával is beavatkozott a magyar közéletbe azzal, hogy indoklás nélkül törölték Toroczkai Lászlónak, a párt elnökének közösségi oldalát.

Egy lakossági fórum meghívójáért is tiltást kaptak már, de a "Magyarország a magyaroké" mondatért is tiltást járt – fűzte hozzá.

A politikus szerint a jogállamiságot szisztematikusan semmibe vevő cenzúra világszerte tiltja a jobboldali, keresztény tartalmakat.

Nem lehet véleményt nyilvánítani a Facebookon a Mi Hazánk olyan, markáns programpontjait érintő témákról, mint a cigányság népességrobbanása, a szegregáció, a "cigánybűnözés", a szibériai bérrabtartás, a halálbüntetés, az LMBTQ-propaganda tiltása, a genderlobbi vagy a fehérellenes rasszizmus

- sorolta.

Dúró Dóra kijelentette: ebben a helyzetben a magyar jogszabályoknak kell gátat vetniük "a Facebook balliberális véleménydiktatúrájának", a kormány nem halogathatja tovább a szembeszállást a multinacionális techcégek túlhatalmával.

Forrás: MTI, HVG

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@SystemError: Köszi az "érdeklődést"! Továbbra is hitelesen teregeti a bolsi mocskaitokat!
kereső
Hogyan tud a kormény fellépni egy az USA-ban bejegyzett magánvállalkozás ellen Dórika?? Belegondoltál már ebbe? Talán a kis törpét kérdezd meg, ott az agyad helyén.
ómió
@Aki Én:Nem én tagadok, bolsi fajgyökér! Te hazudod rá a történtekre az "efftársi narratívát" (hazugságot), miközben - nyilván a mai Internacionálé kvótád eléneklése után - még a tetves bolsiságodat is rám próbálod hazudni!
ómió
@Clavigo: De, ha ilyet mindig tükörbe nézve "konstatálsz", miért tőlem kérded?
SystemError
Pudvás retkes Orbán szopó nácikat letiltják mindenhol..jaj jaj :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.