A Szabad Európa Fekete-Győr Andrással készített podcast-interjút, amelyben a Momentum elnöke még azt sem zárta ki, hogy egy nagyarányú ellenzéki választási győzelemnél, ha 2022-ben a Fidesz bedőlne, Orbán Viktor elutazik örökre keletre.

A Momentum a bizonytalan szavazók között a legnépszerűbb ellenzéki párt

 - mondta a lapnak Fekete-Győr András, amit nem tart pusztán praktikus kérdésekre technokrata válaszokat adó formációnak.

A Momentum elnök nem zárja ki, hogy a Fidesz bedől egy nagyarányú választási vereség nyomán, és „Orbán Viktor elutazik örökre keletre”. Fekete-Győr András a Szabad Európának adott podcast-interjújában kijelentette, hogy az ellenzéknek

meglesznek azok az eszközei, melyekkel fideszteleníteni tudja a magyar gazdaságot és a magyar államot

Nem egyszerű kormányváltásról lesz szó, rendszert, korszakot fogunk váltani – mondta. Erről részleteket csak az előválasztások idején árulna el, egyelőre annyit mondott, ha egyszerű többséggel kerülnek hatalomra, akkor sem fognak malmozni.

Közölte: a legfőbb ügyész ellen „alkotmányellenes tevékenysége” miatt eljárások indulnak, ha pedig Polt Péter mégis bírná ezt a nyomást, létrehozzák párhuzamos intézményként a korrupcióellenes ügyészséget.

Szerinte ilyenkor „ritka, hogy a funkcionáriusok hosszú távon kitartanak a bukott oldal mellett”. Átállnak, „de ez nem jelenti azt, hogy mondjuk Polt Péter maradhat, hanem valamilyen alku keretében ő el tud távozni szabadon, de cserében feladott embereket a jogállam számára, akiket különben nem tudtunk volna megszorongatni”. Fekete-Győr kijelentette:

köztársasági elnököt is nyilvánvalóan cserélni kell

A kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenccel vagy Dobrev Klárával lenne szívesebben egy listán, így válaszolt: „én a személyes frusztrációimat, ellenszenveimet már rég félretettem”. A szövetségi rendszerben vannak olyan pártok, melyeknek több százezer szavazójuk van, és „én tisztelem őket, ezért az általuk tisztelt vezetőket is el kell fogadjam” – mondta a Momentum elnöke.

A közös ellenzéki programról azt mondta, tart a munka.

Forrás: Szabad Európa

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Orbán Viktor elutazik örökre keletre"

Inkább azon gondolkozzatok, hogy hogyan csukjátok le és hogyan tudtok minél több lopott pénzt visszaszerezni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@kokopelli: Amit orbán az ország-és lakói ellen elkövetett, és elkövet-a lopáson kivül- az emberiség elleni bűntett, el nem évól, és a hágai biróság előtt a helye.( gondolj csak egyetlen dologra- az egészségügyben történtekre, és jelenlegi történésekre.)
Aki Én
@ómió: Úgy érted orbán már álmodozik a keleti útjáról? Lehet.
ómió
@Aki Én: Hát, efftársi "értelmi képességeid" vetekszenek az éticsigáéval! Csak ezt még a csigafalók is kiköpnék!
human
@sgl: Az mszp-nek valóban nagy szerepe volt abban, hogy Orbán már a 2010-es választások előtt jóval hozzáláthatott építeni a Nemzeti Együttlopás Rendszerét. Eszükbe sem jutott soha az mszp korrupt tagjainak, hogy esetleg Orbán felrúghatja az addig működő alkukat és mindent a fidesznek akar majd. Pontosan ezért az mszp megérdemelné, hogy örökre eltűnjön a politikából.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.