Mindenkit befogtak dolgozni.

Szabolcsban olyan rossz a járványhelyzet, hogy kórházi munkára kötelezik az idős, krónikus beteg orvosokat is

A 444 több forrásból megerősített információja szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kormányhivatal elkezdte 24 órás határidővel kórházi munkára rendelni a megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvosokat a nyíregyházi Jósa András kórházba. Korra való tekintet nélkül. Az ok: a nyíregyházi Jósa András oktatókórházban – ami úgynevezett “elsődleges járványügyi ellátóként” felel a megye koronavírusos betegeiért – egyszerűen nem maradt elegendő beosztható orvos az intenzív osztályokra, illetve a koronás betegek kezeléséhez.

A megye háziorvosai úgy tudják, hogy a berendeléskor az egyetlen szempont, hogy van-e megfelelő szakvizsgájuk. Pedig az érintettek között igen sok a veszélyeztetett: a megye háziorvosainak több, mint a fele 60 évesnél idősebb és közülük többen küszködnek krónikus betegségekkel.

Forrás: 444

Kép: Pixabay

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Felkészült a kormány a második hullámra a kormány propaganda szerint.
Mi lenne itt, ha nem "készült" volna fel? Ez mind szép, de mi lesz az alapellátással, mikor amúgy is sok az üres praxis, és helyettesítéssel működik csak a rendszer?
Tényleg, az operett törzs és O.V. szerint minden rendben van! Rendben is lenne, ha végre a kormány kiiktatná törvényileg az egyetlen zavaró tényezőt, a BETEGET!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@ómió: Sötét vagy ,,mint a néger segge az alagútban.. Az nem tűnt fel még,,hogy a Zsírvajda uralkodik 2010 óta ? 2\3-dal...??? Te még fitymaszosnak is barom vagy,,ner-társ...
kereső
@ómió: Mondani is akarsz valamit hülye kis náci, vagy csak jár a lepénylesőd?
Málna
@Nessy: Igen, a körülményekhez képest minden rendben van. Könyörgöm, fogjátok már fel, hogy vészhelyzet van, semmi nem úgy működik most, mint békeidőben. Sehol a világon nem tartanak talonban orvosokat, csak hogy bevethetőek legyenek egy esetleges járvány esetén. Abból kell gazdálkodni, ami van.
Még szerencse, hogy az eü dolgozók nem picsognak, hanem teszik a dolgukat.
Nessy
@Málna: Épp ez a gond! A háziorvosok átlag életkora erősen 60 felett van. Eddig is sok betöltetlen praxis volt. Amennyiben "átirányítják" őket, még több lakos marad alapellátás nélkül, annak is komoly következményei lesznek.
ómió
@kereső: Fennakadt a tű a veres csellagos lemezeden, fajbolsi!? Mind ilyen?
ómió
@Clavigo: A Lenin szobor nyomta meg az agyad helyét, vagy de genere lettél gondolkodásképtelen, bolsiék fajkreténje?! De akkor meg miért hozzám fordulsz? Nyittasd ki Böszme vezíreddel az általa bezáratott OPNI-t és feküdj be!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.