Elég sokan félreértették a kormány járványügyi szabályozását. A 444-hez érkezett mailek, chatüzenek és kommentek alapján aránylag sok olvasót zavart az meg, hogy a hétfőtől érvényes járványügyi szabályokat ismertetve miért azt emeltük ki már az erről szóló cikk címében is, hogy “Ez a szabály mától: csak maszkban diszkózhatsz, de ha van asztal az étteremben, ülve azt művelhetsz, amit nem szégyellsz”. Vagyis azt írtuk, hogy az új szabályok szerint a vendéglátóhelyek asztalánál ülve akkor sem kötelező maszkot viselni, ha a vendég nem eszik vagy iszik, hanem simán csak üldögél. A zavart leginkább az okozza, hogy a több paragrafusból álló friss kormányrendelet több helyen is azt az alapszabályt mondja ki, hogy a helyben fogyasztható ételt-italt is kínáló vendéglátóhelyeken mostantól mindenkinek, vagyis a személyzet mellett a vendégeknek is maszkot kell hordaniuk, kivéve amikor utóbbiak esznek vagy isznak. A minket érdeklő szabályozás az új kormányrendelet ötödik paragrafusában...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Ez a nagy dilettantizmus. Hoznak egy rendeletet, majd a megfogalmazásból pont az ellenkezője valósul meg.
Sámannus
@lusta: Sok rendeletet lehet hozni egy helyett, de már le késtünk róla. A valódi megoldást a szlovákok csinyáták, amikor letesztelték a lakosságot, elválasztották a szart a víztől, majd felszólították a fertőzötteket, hogy fokozottan védjék megf a környezetüket a fertőzéstől.
Az eljárás nem új dolog! Aki megérti az tanul belőle aki nem az hülye. Ennyike.
legott
Mert Orbán egy dilettáns geci? (O1DG?)
Pálinkás Pál
@Sámannus: nos jó hogy felemlíted Szlovákiát...100 emberből 1 aki fertőzött...10 fertőzöttből kb 1-2 szorul bármiféle kezelésre, akkor mire ez a nagy cirkusz??? ezrelékekről beszélünk...a kezeltekből sem hal meg mindenki...máris elérkeztünk a flu halálozási arányához...amivel évtizedek óta gond nélkül együtt élünk!!!
Sámannus
@Pálinkás Pál: Aki tudja hogyan terjed a fertőzés az képes azt megállítani,ha a kevés számú fertőző személyt szigorú karanténba helyezik. Ezt alkalmazzák Kínában , Tajvanon Koreában Japánban.Ezt jelenti a tömeges tesztelés. Megállítható a járvány. A pohos mai vergődése csak és kizárólag a hatalommal való visszaéléshez Sokkal költségesebb, és sokkal nagyobb pusztítást végez. Ez bizonyított tény, amit a propaganda el akar takarni, úgy is mint az áldozatok számát, Lásd még az M1 hírcsatornát.
Olyan ez, mint amikor nem jelzik a napi vízállást, hogy elhazudják a Pakson a kritikus helyzeteket
Pálinkás Pál
@Sámannus: március óta mondom, veszélyeztetetteket elzárni addig amíg a többin átfut a vírus ,és magától kimúlik...nagyon jól tudom hogy orbánnak jó ez a helyzet... el is fogja húzni ,ameddig csak tudja... , vagy ameddig hagyjuk...de látva az ellenzéki hozzáállást ,nem kell aggódnia!!!...jelen pillanatban úgy áll a helyzet ,hogy az ellenzék is arra gyúr rá.hogy "megmentse" az aggastyánokat,meg az amúgy is súlyos betegeket, akik tavaly ugyanúgy meghaltak, csak nem tették közzé!!! tudomásul kéne venni hogy az emberiség eddig sem volt halhatatlan...semmivel nem hal meg több ember idén,mint tavaly!!! tehát ,vagy tavaly is dúlt a "járvány"...vagy most nem...lehet választani!!!
nemkati
Értem. Tehát evés-ivás közben nem fertőz és nem fertőződik meg senki. Tehát csak annyit kell tenni, hogy az ember folyamatosan egyen és igyon, és akkor nem kell maszk. Világos!
Aki Én
@Shikari: Te aztán tele vagy újdonsággal. Balfasz...
lusta
@nemkati: A rendelet szerint igen, ha áll, ha a pultnál van. Amennyiben aztalnál ül, akkor még sem enni, sem inni, tehát fogyasztania sem kell, hogy maszk nélkül ülhessen.
Nessy
Az ilyen pongyola fogalmazás arra alkalmas, hogy az ellenőrzés úgy értelmezze, ahogy akarja! Aztán ha nem szimpi a vendéglátóhely, jöhetnek a szankciók.
lusta
@Nessy: Valahonnan a mi lábunkon saját lábukon állóknak elő kell teremteni a pénzt.
nemkati
@lusta: Igen. Ha valaki asztalnál ül, az nem fertőz maszk nélkül se, mert az asztal felér egy maszkkal! Háháhá :))))
Sámannus
@Pálinkás Pál: Ne reménykedj ilyesmiben, mert megjárhatod. Azt hiszem az USA-ban volt, hogy megteltek a hullaházak, és hűtőkocsikban tárolták a hullákat, vagy Olaszországban, katonai járművek vitték a kórházakból a hullákat. Az egy másik kérdés, hogy a járvány helyi gócpontokban tömeges halálozással járt, ez valóban az országos statisztikákban alig kimutatható volt. Azért jó hétköznapi embernek maradni, mert bármit mondhat következmények nélkül, legfeljebb ha nincs igaza és úgy is tesz ahogy beszél, hamar a farok rossz végén találja magát.
vacsi
@nemkati: Ha az asztalnál ül, a másik asztal, ahol szintén maszk nélkül ülnek, lehet, hogy jó messze van...
Szerintem ez a rendelet olyan, amire nagyanyám azt mondta: nesze semmi, fogd meg jól!
legott
Mindenki üljön át egy másik asztalhoz
Pálinkás Pál
@Sámannus: nem reménykedem én semmibe...a kórházakon,meg az idősotthonokon kívül te hol látod bármi jelét a járványnak??? azt sem látod, csak írják a sajtóban...
Sámannus
@Pálinkás Pál: Sajnálom, hogy nem tudlak megcáfolni, mert még itt fetrengek az élők között. Kérdezd meg talaán Szőcs Gézát.Azt hiszem ő is téged igazol.
Pálinkás Pál
@Sámannus: szőcs gézát magasról leszarom, veszélyeztetett korosztály,csúnyán elhízva...és gyanítom tele egyéb betegségekkel...jó emberrel példázódsz!!!
Sámannus
@Pálinkás Pál alias..,-ke: Teljes mértékben hiteltelen vagy.Az ilyen embernek még az árnyékát is kerülni kell, annyira veszélyes. Bunkó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.