Szlávik János szerint pozitív hozadéka is lett a koronavírusnak a kórházakat tekintve, ugyanakkor azt is elmondta, hogy az orvosok többsége meg van ijedve.

Szlávik tévesen becsülte meg a második hullám erejét, és most nagyon meg van ijedve

A Dél-Pesti Centrumkórház infektológus-főorvosa elmondta:

"Tavasszal úgy gondoltam, hogy lesz majd második hullám, de az jóval enyhébb lesz, mint az első, de nagyot tévedtem. Ez a szakembereket is meglepte, nagyon meg is vagyunk ijedve, ezért az összes szakember a védőoltást várja. A vakcina a következő hónapokban, vagy évben talán véget vethet ennek a rémálomnak"

- idézte az atv-nek nyilatkozó Szlávikot a Blikk.

A tömegesen elérhető oltás dátumát nyár végére teszi, és mint azt már megjósolták előtte is többek, ő is úgy véli, hogy első körben a vírus szempontjából kritikus csoportok kaphatják meg a vakcinát. Utóbbival kapcsolatban a várakozás azért is nagy, és tekintenek rá fordulópontként a vírus elleni küzdelemben, mert jelen pillanatban ismert és hatékonyan működő gyógyszer, ellenszer nincs arra.

(Blikk)

Cikk- és címlapkép: MTI/Kovács Attila

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Az a baj, akinek nem megijedni, hanem felkészülni kellett volna, elvolt az állig felfegyverkezéssel, a járvány utáni hatalmas gazdasági sikerekkel, és az alkotmány módosítás furfangjának végrehajtásával. Megint elkezdett katonásdit játszani, Ilyen vezető kell nekünk! Csakhogy az őt hatalomba tartó híveit sem kerüli el a járvány, és majd az utolsó leheletükkel is hozzá fohászkodjanak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Nem azt kell kiböfögni Szlávik úr, amit a gazdád a szádba ad! Tegnap még doktor Szlávik magyarázta a párttévében, hogy a tömeges szűrés önmagában nem oldja meg a helyzetet, és arról győzködte a közvéleményt, hogy miért nem szerencsés tömeges koronavírus-antigén teszteket végezni. Gondolom, ha Magyarországon a sokat emlegetett WHO-ajánlásoknak megfelelően tesztelnének, akkor pont arról ömlengenének a beszélő fejek, hogy miért fontos ilyen meg olyan teszteket végezni minél nagyobb számban. Ezzel összefüggésben a felboncolásra ítélt hír így hangzik:
"Karácsony Gergely főpolgármester téved, az antigén gyorstesztek nem alkalmasak szűrésre – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap az MTI-vel. Az NNK emlékeztetett: a fővárosi önkormányzat antigéntesztek beszerzését jelentette be, és Karácsony Gergely kijelentette, hogy “az antigén gyorstesztek ugyanolyan megbízhatóak, mint a PCR-tesztek”. Ez azonban “óriási tévedés és szakmailag teljesen megalapozatlan”...
jesz
a hozzáértő orvosok szerint a kapkodva megszerzett, alapos teszt nélküli védőoltás is szedni fog néhány áldozatot.

Nem szabadna előre inni a maci bundájára
Gazella
Mi ven öcsém?? Szaros lett a gatyád?!!
Rockxy
van az a pénz amiért már megéri megijedni.
???szakember???
kissé felnőttem
eszköz pénz felszerelés emberhiány éveken át akkor most aki elkurta állja e a cehhet ? minimum ?
vagy csak a nagy igéretekre tellik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.