Szlávik János szerint pozitív hozadéka is lett a koronavírusnak a kórházakat tekintve, ugyanakkor azt is elmondta, hogy az orvosok többsége meg van ijedve.

Szlávik tévesen becsülte meg a második hullám erejét, és most nagyon meg van ijedve

A Dél-Pesti Centrumkórház infektológus-főorvosa elmondta:

"Tavasszal úgy gondoltam, hogy lesz majd második hullám, de az jóval enyhébb lesz, mint az első, de nagyot tévedtem. Ez a szakembereket is meglepte, nagyon meg is vagyunk ijedve, ezért az összes szakember a védőoltást várja. A vakcina a következő hónapokban, vagy évben talán véget vethet ennek a rémálomnak"

- idézte az atv-nek nyilatkozó Szlávikot a Blikk.

A tömegesen elérhető oltás dátumát nyár végére teszi, és mint azt már megjósolták előtte is többek, ő is úgy véli, hogy első körben a vírus szempontjából kritikus csoportok kaphatják meg a vakcinát. Utóbbival kapcsolatban a várakozás azért is nagy, és tekintenek rá fordulópontként a vírus elleni küzdelemben, mert jelen pillanatban ismert és hatékonyan működő gyógyszer, ellenszer nincs arra.

(Blikk)

Cikk- és címlapkép: MTI/Kovács Attila

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Az a baj, akinek nem megijedni, hanem felkészülni kellett volna, elvolt az állig felfegyverkezéssel, a járvány utáni hatalmas gazdasági sikerekkel, és az alkotmány módosítás furfangjának végrehajtásával. Megint elkezdett katonásdit játszani, Ilyen vezető kell nekünk! Csakhogy az őt hatalomba tartó híveit sem kerüli el a járvány, és majd az utolsó leheletükkel is hozzá fohászkodjanak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyar1
A kórházakat tisztán kellene tartani, sok régi, lepusztult kórházban nem is lehet steril körülményeket biztosítani olyan mocskosak a falak, berendezések.
Bizony ilyenkor látszik, hogy stadionok helyett kórházakat kellett volna építeni felújítani és most nem lenne akkora baj.
Pálinkás Pál
haknis szlávik mindig azt mondja amit a duce leír neki...ez a pali már rég elveszítette azt ,hogy bármit is komolyan vegyek tőle...
nezelodo
Az a baj, akinek nem megijedni, hanem felkészülni kellett volna, elvolt az állig felfegyverkezéssel, a járvány utáni hatalmas gazdasági sikerekkel, és az alkotmány módosítás furfangjának végrehajtásával. Megint elkezdett katonásdit játszani, Ilyen vezető kell nekünk! Csakhogy az őt hatalomba tartó híveit sem kerüli el a járvány, és majd az utolsó leheletükkel is hozzá fohászkodjanak.
tudode
Szlávik dr-nak nem kellene átvennie a felelősséget a könnyelmű nemzethy példaképektől!
.
---- Orbán: Több Balaton, kevesebb Adria, és akkor a járvány is féken tartható
hvg.hu/itthon/20200710_Orban_Tobb_Balaton_kevesebb_Adria_es_akkor_a_jarvany_is_feken_tarthato
----------------------------
.
Miközben:
---- Mégis Horvátországban nyaralt Orbán, egy nagyjából egymillió forintért bérelt vitorláson
.
egriugyek.hu/mindenki-ugye/megis-horvatorszagban-nyaralt-orban-egymillio-forintert-berelt-vitorlast
___________________
.
Ehhez nincs mit hozzátenni. ahelyett, aki az áldozatok számától tette függővé! a szükséges intézkedéseket!
kereső
@nezelodo: Láttam képeket -a tegnap esti Budapestről. TEK: golyóálló mellény, csőre töltött fegyver, páncélos. De miért?? lelövik a virust, amikor szembe jön, vagy mi??
tothjani
Mi az hogy nyár végére teszik a tömegesen elérhető oltás idejét??
Nekünk Szerető Apánk december végére januárra ígérte !!!
kereső
@Horizont: Majd meglátod- előbb utóbb kibújik a szög zsákból, hogy ezt tudatosan csinálták- a teljhatalom ismételt "törvényesitése" miatt. Mert a nélkül is az van- diszletekkel.
tothjani
@tothjani: Ja és a másik ha Orbán a vakcina megérkezéséig ígérte a 30 napos vendéglátóhely bezárást, de 30 nap múlva csak pár kiválasztott kap védőoltást, akkor a Zárás meddig is fog tartani?
karma1
Alapfogalmakkal nincsenek tisztaban. NINCS Masodik hullam - EGYETLEN fertozes, egyetlen jarvany van, amiben az elso szakaszban elmeletileg szinte teljesen vedtelenek vagyunk, es csak technikai vedelem van, - mert az ismeretlen virusra nincs gyogyszer. Ha ezek a technikai intezkedesek - maszk, tavolsagtartas, kezmosas, stb. - hoz egy kis enyhulest a jarvanyban, DE AZ TOVABB TART, akkor nem masodik hullamrol beszelunk, amikor novekszik az esetszam, hanem az orvossag, vakcina hianyaban BELOBBANO jarvanyrol. A masodik hullamrol akkor beszelhetnenek, ha a jarvanyt szinte nullara tudtak volna megallitani, megbetegedes nem tortent volna egy darabig, es szinte a semmibol ujra berobbant volna a virus. De ez sehol sem tortent meg, - minden fertozott orszagban folyamatosan betegszenek meg es halnak meg emberek, valtozo aranyokban, de sajnos nem a csokkenes, hanem az esetszamok nagysaga donti el, hogy mennyire? Magyarorszagon azert, mert a puhos kijelentette, hogy majus 3-an tetozik a jarvany, tehat 4-en lehet erettsegizni (ha TETOZIK, akkor ebben az esetben van a legtobb megbetegedes es legtobb halott, nem tudom, hogy ezt miert nem magyarazta el senki sem a dagadeknak, hogy mit jelent?), tehat nalunk csak az o elso 20 ezres meccse utan robbant be az altala masodik hullamnak nevezett tendencia, ami azonban megsem masodik, hanem a meglevo elso jarvany erosodese. Ez a szlavik is elmehet a busba, - ha egyszer szakember, akkor miert nem gondolkodik, miert nem nezi meg a sikeresen vedekezo orszagok modszeret, es miert nem azt koveti, miert engedi ennek a majomnak, hogy betegeket importaljon csak azert, hogy az o szotyikopkodos, zsebrebaszottkezu VIP paholyos szorakozasa meglegyen? MINDENERT KIZAROLAG EGYEDUL ORBAN A FELELOS - A TOBBIEK A BUNRESZESEK EBBEN, akik nem allitottak le idoben, akik minden agyament otletet, katonasdijat teljesitettek!
Eladott Ország
Nem azt kell kiböfögni Szlávik úr, amit a gazdád a szádba ad! Tegnap még doktor Szlávik magyarázta a párttévében, hogy a tömeges szűrés önmagában nem oldja meg a helyzetet, és arról győzködte a közvéleményt, hogy miért nem szerencsés tömeges koronavírus-antigén teszteket végezni. Gondolom, ha Magyarországon a sokat emlegetett WHO-ajánlásoknak megfelelően tesztelnének, akkor pont arról ömlengenének a beszélő fejek, hogy miért fontos ilyen meg olyan teszteket végezni minél nagyobb számban. Ezzel összefüggésben a felboncolásra ítélt hír így hangzik:
"Karácsony Gergely főpolgármester téved, az antigén gyorstesztek nem alkalmasak szűrésre – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap az MTI-vel. Az NNK emlékeztetett: a fővárosi önkormányzat antigéntesztek beszerzését jelentette be, és Karácsony Gergely kijelentette, hogy “az antigén gyorstesztek ugyanolyan megbízhatóak, mint a PCR-tesztek”. Ez azonban “óriási tévedés és szakmailag teljesen megalapozatlan”...
jesz
a hozzáértő orvosok szerint a kapkodva megszerzett, alapos teszt nélküli védőoltás is szedni fog néhány áldozatot.

Nem szabadna előre inni a maci bundájára
Gazella
Mi ven öcsém?? Szaros lett a gatyád?!!
Rockxy
van az a pénz amiért már megéri megijedni.
???szakember???
kissé felnőttem
eszköz pénz felszerelés emberhiány éveken át akkor most aki elkurta állja e a cehhet ? minimum ?
vagy csak a nagy igéretekre tellik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.