A jövő héten első európai országként Magyarországra érkezhet az orosz oltóanyagminta – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videóban.

Az oroszok megerősítették: jön a vakcina!
Fotó: Pixabay

Szijjártó Péter szerint lezajlott az egyeztetés vakcinaügyben az orosz kormány delegációjával.

Mivel az emberek életéről van szó, tilos átpolitizálni a vakcinabeszerzés kérdését

- mondta.

Úgy vélte, "aki politikát csinál a vakcinabeszerzésből, az a magyar emberek életével játszik".

A járvány ugyanis nem ismer sem földrajzi irányultságot, sem politikai ideológiát

- magyarázta. Hozzátette: ez a járvány emberek életét veszélyezteti, ezért egyértelműen az a kormány kötelessége, hogy a lehető legtöbb forrásból, a lehető leggyorsabban a lehető legtöbb oltóanyagot szerezze be.

Közölte: ennek jegyében tárgyaltak most az orosz kormánnyal, és előrehaladást értek el.

Már csak az utolsó orosz egészségügyi minisztériumi engedély hiányzik ahhoz, hogy a jövő héten tíz dózis vakcinamintát küldjön Oroszország, és az ígéretek szerint a jövő hét elején megkapják az engedélyt, így a jövő hét folyamán első európai országként Magyarországra érkezik az orosz oltóanyag – mondta.

Megjegyezte: ezt a mintát a magyar hatóságok laboratóriumi vizsgálat alá vetik, hogy a legbiztosabb döntést hozhassák az oltóanyag magyarországi használhatóságáról.

A külügyminiszter kitért rá: emellett folytatták a tárgyalásokat az oltóanyag esetleges magyarországi gyártásáról.

Az a magyar vállalat, amely képes erre, megkapta az összes orosz előkészítő dokumentációt, és a jövő héten már világos menetrenddel fognak rendelkezni arról, hogy milyen ütemben, milyen kapacitást tudnak e cél szolgálatába állítani

- mondta Szijjártó Péter.

Az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium pénteken kiadott közleménye szerint a tárcavezető, Gyenyisz Manturov megerősítette, hogy a vakcina első mintái már a jövő héten megérkeznek Magyarországra, ahol ezzel párhuzamosan előkészületek folynak a gyártási bázis előkészítésére. A minisztériumnak a TASZSZ hírügynökség által idézett dokumentuma szerint ilyen módon Magyarország lehet az első uniós ország, amelyben megszervezik az orosz vakcina gyártását.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Látom jobban van. Nagyon kinyilt a csipája.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
legott
Én megerősítem: ha kötelezővé teszed, és megpróbálod nekem beadatni ezt a szart az akaratom ellenére szétcseszve az immunrendszerem, nem egyszerűen megöllek, hanem kiírtalak a világból - és erre mérget vehetsz !!!
csak úgy....
@Pegero: kérdeztelek cece legyecske ? neked az a dolgod,hogy a viktor segge körül döngicsélj nagy áhitattal ! különben proszó is vagy nem csak piaci légy de itt az ösz és jön a tél...
Jozefina
Csak tesztelik vele remélhetőleg a fidesz-kdnp-!!!??
kereső
Mivel emberek életéről van szó- teljes transzparencia! Minden történés nyilvánosan! Vizsgálati eredmények- beszerzés, ár, európai bevizsgálás- sajnálom, de a tapasztaltak alapján nem csak az oroszokban nem bizok, hanem bennetek sem. Igy a magyar "laborvizsgálatokban" sem.Tudom, hogy rengeteg nagyon magas fokon képzett szakember van az országban, de mert mindenhova betettétek a mocskos lábatokat- ezért a bizalom az ő irányukba is inog.
ómió
30 éve még az efftársak üdvözölték volna elsőként! Mára meg csak ódzkodnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.