A jövő héten első európai országként Magyarországra érkezhet az orosz oltóanyagminta – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videóban.

Az oroszok megerősítették: jön a vakcina!
Fotó: Pixabay

Szijjártó Péter szerint lezajlott az egyeztetés vakcinaügyben az orosz kormány delegációjával.

Mivel az emberek életéről van szó, tilos átpolitizálni a vakcinabeszerzés kérdését

- mondta.

Úgy vélte, "aki politikát csinál a vakcinabeszerzésből, az a magyar emberek életével játszik".

A járvány ugyanis nem ismer sem földrajzi irányultságot, sem politikai ideológiát

- magyarázta. Hozzátette: ez a járvány emberek életét veszélyezteti, ezért egyértelműen az a kormány kötelessége, hogy a lehető legtöbb forrásból, a lehető leggyorsabban a lehető legtöbb oltóanyagot szerezze be.

Közölte: ennek jegyében tárgyaltak most az orosz kormánnyal, és előrehaladást értek el.

Már csak az utolsó orosz egészségügyi minisztériumi engedély hiányzik ahhoz, hogy a jövő héten tíz dózis vakcinamintát küldjön Oroszország, és az ígéretek szerint a jövő hét elején megkapják az engedélyt, így a jövő hét folyamán első európai országként Magyarországra érkezik az orosz oltóanyag – mondta.

Megjegyezte: ezt a mintát a magyar hatóságok laboratóriumi vizsgálat alá vetik, hogy a legbiztosabb döntést hozhassák az oltóanyag magyarországi használhatóságáról.

A külügyminiszter kitért rá: emellett folytatták a tárgyalásokat az oltóanyag esetleges magyarországi gyártásáról.

Az a magyar vállalat, amely képes erre, megkapta az összes orosz előkészítő dokumentációt, és a jövő héten már világos menetrenddel fognak rendelkezni arról, hogy milyen ütemben, milyen kapacitást tudnak e cél szolgálatába állítani

- mondta Szijjártó Péter.

Az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium pénteken kiadott közleménye szerint a tárcavezető, Gyenyisz Manturov megerősítette, hogy a vakcina első mintái már a jövő héten megérkeznek Magyarországra, ahol ezzel párhuzamosan előkészületek folynak a gyártási bázis előkészítésére. A minisztériumnak a TASZSZ hírügynökség által idézett dokumentuma szerint ilyen módon Magyarország lehet az első uniós ország, amelyben megszervezik az orosz vakcina gyártását.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Látom jobban van. Nagyon kinyilt a csipája.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Látom jobban van. Nagyon kinyilt a csipája.
Clavigo
Kösz Pötyi... Én megvárom az EU- kompatibilis vakcinát,,,,, Ezzel a szarral meg kisérletezzél a családodon,,a külhoni szarháziakon,,a csuti Sertésen...Oszt jó napot.
jesz
mint már néhányszor említettem, 54-55-ös tanévben kaptuk a gyermekbénulás elleni szovjet gyártmányú csodaszert...sorbaálltunk a folyosón, és egy kiskanál teába csepegtetett oltóanyagot kellett lenyelni...(ugyanazon kanállal három osztály)

A rendszerváltáskor tudtuk meg, hogy az a szer már hónapok óta hatástalan volt(a hűtés hiánya miatt)...

Tehát csak a szerencsének köszönhetjük, hogy később nem kellett sem vastüdő, sem kerekesszék...

Igaz, most orosz cucc jön, és nem szovjet, de...

...nem tudom...
graycivil1
Szerintem mindenkinek kell adni egy második esélyt. Az első kísérlet nem sikerült. De sokat tanultak belőle az oroszok.

Ha mi, magyarok, beadatjuk magunknak, akkor ebből is sokat lehet majd tanulni, és az utánunk következő széria már jobb lehet. Ennyit megér, nem?
namihami
Ide érkezik először...és utoljára. Másik európai ország be se fogja engedni.
A Fideszvezetőkön kell tesztelni és a többi fideszbuzival folytatni.
Legalább a fidesszel és híveikkel kapcsolatos gondjaink oldódjanak meg véglegesen. Aztán már csak jobb jöhet...
csak úgy....
1848 ban és 1956 ban is ök segítettek a magyar problémát megoldani, orbán óta issoráz ,ök a nagy tesók ..., én bíz nem engedném,hogy belém döfjék azt a zizét,-nem vagyok én kísérleti nyufi.
emerencia
@jesz: '56-ban születtem és nem tudom hány éves lehettem, mikor anyu egy papírszalvétába csomagolt egy kiskanalat és azt mondta, ebbe fogom kapni az oltást. Így is lett. Minden anyukánál volt kiskanál. Később elmesélték, hogy azok a gyerekek akik járógépben járnak, nem kaptak ilyet, azért betegedtek meg.
legott
Én megerősítem: ha kötelezővé teszed, és megpróbálod nekem beadatni ezt a szart az akaratom ellenére szétcseszve az immunrendszerem, nem egyszerűen megöllek, hanem kiírtalak a világból - és erre mérget vehetsz !!!
csak úgy....
@Pegero: kérdeztelek cece legyecske ? neked az a dolgod,hogy a viktor segge körül döngicsélj nagy áhitattal ! különben proszó is vagy nem csak piaci légy de itt az ösz és jön a tél...
Jozefina
Csak tesztelik vele remélhetőleg a fidesz-kdnp-!!!??
kereső
Mivel emberek életéről van szó- teljes transzparencia! Minden történés nyilvánosan! Vizsgálati eredmények- beszerzés, ár, európai bevizsgálás- sajnálom, de a tapasztaltak alapján nem csak az oroszokban nem bizok, hanem bennetek sem. Igy a magyar "laborvizsgálatokban" sem.Tudom, hogy rengeteg nagyon magas fokon képzett szakember van az országban, de mert mindenhova betettétek a mocskos lábatokat- ezért a bizalom az ő irányukba is inog.
ómió
30 éve még az efftársak üdvözölték volna elsőként! Mára meg csak ódzkodnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.