Újabb, a járvány lassítását és az idősek védelmét szolgáló intézkedés lép életbe: keddtől ismét bevezetik az idősek vásárlási sávját – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Ezekben az üzletekben vásárolhatnak bármikor szabadon az idősek
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az élelmiszerüzletekben, a drogériákban és a gyógyszertárakban az idősek a védett vásárlási idősávon kívüli időszakban is szabadon vásárolhatnak

- emelték ki a közleményben.

Felidézték: a kormány elfogadta az Idősek Tanácsa javaslatát, így keddtől hétköznapokon (hétfőtől péntekig) 9.00 óra és 11.00 óra között, valamint hétvégén (szombaton és vasárnap) a 8.00 óra és 10.00 óra közötti időszakban vásárlási idősávot kapnak az idősek.

Ebben az időintervallumban csak a 65 év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, a drogériákba (illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzletekbe) és a gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletekbe (gyógyszertárakba).

Felhívták a figyelmet arra: az idősek védelme a járvány felfutásával kiemelten fontos, hiszen a vírus gyakorlatilag minden magyar településen jelen van, ráadásul az időseknél és a krónikus betegeknél nagyobb a kockázat a fertőzés súlyosabb lefolyására. Az időseket továbbra is arra kérik, hogy vigyázzanak magukra, kerüljék a zsúfolt, zárt tereket és a bevásárláshoz lehetőleg kérjék hozzátartozójuk, vagy akár az önkormányzat segítségét – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Az idősek vásárlási idősávjáról szóló részletszabályozás hétfőn délután megjelent a Magyar Közlönyben.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
voltmárjobbis
Mekkora baromság! Délelőtt úgyis csak a n yuggerek mentek bevásárolni, mert ugye a gyerek ovi/iskola, szülő munka.
Megint adtak a szarnak egy pofont.
voltmárjobbis
És a nem nyugdíjasok megint utálják majd a nyugdíjasokat! Köszönjük orbán, újabb szakadék a magyar emberek között, amit te idézel elő!
Pálinkás Pál
"Az élelmiszerüzletekben, a drogériákban és a gyógyszertárakban az idősek a védett vásárlási idősávon kívüli időszakban is szabadon vásárolhatnak"
ha ez nem elírás,akkor mi az értelme a rendeletnek...ez az a három hely ,ahová sűrűn járnak az idősek...nem hiszem hogy a barkácsboltban szedik össze a fertőzést a mindennapokban...végeredményben meghagyták azt a három helyet bármikori látogatásra,ahol nagyobb a fertőzés valószínűsége,mint egyéb üzletekben...tényleg mindenki hülye??? remélem ez csak elírás ,mert ha nem,akkor egy újabb rendelet a semminek!!!
Málna
@voltmárjobbis: Ha délelőtt úgyis csak a nyugdíjasok mentek vásárolni, akkor miért utálnánk őket ezért?
Pálinkás Pál
nos elolvastam a rendeletet... ismét bebizonyosodott hogy minden fideszes barom állat...
" 9/B. § Az élelmiszerüzletet, a drogériát és a gyógyszertárat a 65. életévét betöltött személy a védett vásárlási idősávon kívüli időszakban is szabadon látogathatja.”

Tehát...magyarul...nem izolálták az időseket...hanem a 65 év alattiakat zárták ki a boltból két órára...mert az időseket semmi nem kötelezi hogy akkor vásároljanak...akár jöhetnek velem kézen fogva délután is...de én abban a két órában nem mehetek...a nyugger meg mehet,ha éppen kedve van!!! tehát magyarul a járványra való tekintettel a fidesz hozott megint egy olyan rendeletet ami a védeni való embereket végeredményben semmire nem kötelezi, a többi embert szivatja...hát ekkora köcsög kormánya tényleg nem volt még egy országnak sem..kíváncsi vagyok nyomi fidesznyikek,ezt hogy magyarázzátok ki???
Málna
@Pálinkás Pál: Én már azon is kivagyok, hogy ezt egyáltalán magyarázni kell...Palikám, annyit magyaráztam, magyaráztunk már neked a vírussal kapcsolatban, de semmit nem értettél meg, újra és újra feltetted ugyanazokat a kérdéseket. És tényleg azt várod, hogy valaki megint belekezdjen?
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Ez mindenesetre sokkal jobb mint a tavaszi, mert itt az aggódósabbak kaptak egy sávot ahol csak ők mehetnek boltba. A kevésbé aggódósak meg akkor mennek amikor bírnak vagy akarnak.

Az rémes volt tavasszal, hogy nem mehettél be szinte egész nap a boltba. Most bemehetsz ha akarsz és ez így jó. A fiatalok meg csaknem egész nap vásárolhatnak amikor akarnak.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: ugye tudod hogy ez legkevésbé az öregeket fogja érdekelni...ezt most nagy összegbe lefogadom veled... mivel semmi nem kényszeríti...nem fogja törni magát az idősávhoz...mondjuk ki,ez egy újabb szivatása az embereknek...mintha a maszkvitánk során valami olyat mondtál volna hogy azért kell kötelezni,mert sokan nem vennék fel...nos ,akkor most az öregeket miért nem kötelezik a saját védelmükben??? /a kérdés költői ,mert egyetlen intézkedése sem a járványról szól a mangalicának!/
Pálinkás Pál
@Málna: felfogtad te hülye hogy mit írtam??? nem hiszem...ha egész nap mehet...akkor teljesen felesleges a sáv...nem idősávot csináltak nekik, hanem hoztak egy idősávot, amit ők igénybe vehetnek,..ha akarnak...a többi ember nem...magyarul a nyugger továbbra is akkor megy közértbe amikor akar...ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni,remélem így talán megérted...világos??? nem az idősávjában...hanem amikor kedve tartja!!!
voltmárjobbis
@Málna: 19:23 Mert azért van a gyeses, aki elmehetne 9-11 között a gyerekével vásárolni. Vagy a fiatal munkás, aki reggelit, ebédet vásátolna.
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Én jónak tartom a kezdeményezést, mint mondtam. Nem mindegy, hogy egy kétórás sávban nem mehetsz boltba vagy egész nap nem mehetsz (csak egy kétórás sávban).

Az időseknek is kell maszkot viselni, mindenkinek kell természetesen. Kell és kész, hátha segít valamennyire, szerintem hasznos, soha semmi sem fekete vagy fehér.

Azon lehetne finomítani, ha nagyon megterhelő a fiataloknak a kettő óra sávszélesség, de ez már csak részletkérdés.

Ez egy lehetőség a nyuggereknek és ez így jó. A maszk más, ott nem elég a lehetőség, ott kötelezni kell.
Málna
@Pálinkás Pál: Én felfogtam, amit írtál. Azt írtad, hogy nem fogtad fel, hogy mire jó ez a rendelet. Én meg felfogtam. Csak nem mondom meg, mert úgysem fognád fel - mivel nem akarod felfogni. Világos?:-)
jesz
@Pálinkás Pál: ..."Tehát...magyarul...nem izolálták az időseket...hanem a 65 év alattiakat zárták ki a boltból két órára"...

Szerintem te fogalmaztál a legpontosabban...aki ezt nem érti, az majd holnap de 9 és 11 között ott fog dühöngeni a kedvenc boltja előtt, mert érthetetlen okból nem mehet be...aztán az arra járó időseken vezeti le a dühét...

Így megy ez minálunk...
lampa laz
Ez az idősügyi tanács is elmehet katóka pcsájába sávosan, ahogy kérték. Már megint bekavart a sok valagvakaró otthon ülő vénség.
Peller Anikó
@jesz: ahogy elnézem nem holnap kedden hanem vaskedden kezdődikmá, egy hét múlva. Elég zavaros, de úgy tűnik december 1 -től lesz érvényben, az is kedd.
Málna
@voltmárjobbis: Akkor most mégsem csak a nyuggerek mentek délelőtt vásárolni? Döntsd már el...
kereső
Idősügyi Tanács:3. A Tanács

a) elnöke a miniszterelnök, akit akadályoztatása esetén a Tanács alelnöke helyettesít,

b) alelnöke az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára,

c) tagjait - tizenkét főt - a miniszterelnök kéri fel részben az idősügy területén működő civil szervezetek javaslata alapján, részben a tudományos élet, a demográfia, a szociálpolitika, a helyi önkormányzatok, a vallási közösségek és a civil szervezetek szakemberei közül.

Szóval az van, hogy ez a tanács javasolta a kormánynak ezt az idősávos marhaságot. A kormány meg, mert ",megbecsüli" az időseket- vállon veregeti mint az eü. dolgozókat(pénz nekik is az ablakban) teljesiti a kérést.
voltmárjobbis
@Málna:: 20:32 Jaj már ne legyél ennyire hülye: délelőtt leginkább a nyugdíjas megy vásárolni, meg a gyeses a gyerekkel..
Peller Anikó
@jesz: úgy tűnik mégsem, tehát már holnaptól érvényes, igazad lett valszeg.
simmering73
"...az idősek védelme a járvány felfutásával kiemelten fontos". Akkor miért mászkálhatnak egész nap az üzletekben? Nem szólt még senki az Aggok Tanácsának, hogy hülyeségeket beszélnek? Maradjunk inkább az igazságnál: ez nem más, mint a nép újabb szopatása és magas ívben tesznek az idősekre. Ha tényleg aggódnának értük, akkor nem engednék, hogy egész nap a boltokban csámborogjanak.
voltmárjobbis
@simmering73: nem lehetsz ennyire hülye, hogy szerinted az idősek miatt terjed a vírus.
"Ha tényleg aggódnának értük, akkor nem engednék, hogy egész nap a boltokban csámborogjanak. "
Te idióta: nem csámborognak. Vásárolnak. És nem egész nap. Neked van idős anyád, apád?
simmering73
@voltmárjobbis: Vegyél vissza az arcodból faszkalapkám. Bőven 60 felett vagyok és még van anyám és apám. Akinek bevásárolnak a családtagok.
legott
"Ezekben az üzletekben vásárolhatnak bármikor szabadon az idősek"

Az idősek minden üzletben bármikor vásárolhatnak szabadon (az MTI-sek sem egy MIT-sek).
A fiatalok (a 64 éves 11 hónapos és 29 naposak) nem vásárolhatnak bármikor szabadon az élelmiszerüzletekben, a drogériákban és a gyógyszertárakban - mert csak.

A nyájimmunitás nem jött be.
Nem mindenki nyájtag.
Több nyáj is van, de nyáj a nyájtól különbözik - hiába nyájaskodnak.
voltmárjobbis
@simmering73: faszkalap vagy te, semmit nem tudsz rólam.
legott
József Attila: Tiszta szívvel

Nincsen apám, se anyám,
se istenem, se hazám,
se bölcsőm, se szemfedőm,
se csókom, se szeretőm.

Harmadnapja nem eszek,
se sokat, se keveset.
Húsz esztendőm hatalom,
húsz esztendőm eladom.

Hogyha nem kell senkinek,
hát az ördög veszi meg.
Tiszta szívvel betörök,
ha kell, embert is ölök.

Elfognak és felkötnek,
áldott földdel elfödnek
s halált hozó fű terem
gyönyörűszép szívemen.

És akkor most hallgassunk death metalt: www.youtube.com/watch?v=VDke1Gvmr3s
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: megint vitát generálsz a maszkkal??? :) semmin nem változtat...ezt fényesen igazolja az utcai maszkhordás felesleges és haszontalan rendelkezése...
namihami
Idővel a temetkezési és sírkellék üzletek orbáni engedély mellett maholnap még kötelezővé is lehetnek.
voltmárjobbis
@Pálinkás Pál: ma 05:51 Akkor ne hordjad basz meg utcán a maszkot!!
voltmárjobbis
@Pálinkás Pál: 06:32 Magad ellensége vagy, te idióta! Nem én vagyok a nyomorult, hanem te, nem értesz semmit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.