A vakcinakérdést nem szabad átpolitizálni, aki ezt teszi, felelőtlen és ostoba – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn az M1 csatornán.

Szijjártó államtitkára szerint Orbán kigúnyolása is a migrációról szól

Menczer Tamás azt mondta: a betegek arra vágynak, hogy meggyógyuljanak, az egészségesek pedig arra, hogy megőrizhessék az egészségüket. Ez nem politika.

Hangsúlyozta: Magyarország minden közös uniós európai projektben részt vesz, és 12 millió adag vakcinát lefoglalt. "Bár látszik már a fény az alagút végén", biztosan most még senki nem tudja, mikorra lesz vakcina és abból tömeggyártás – tette hozzá.

Az államtitkár szerint ezért is fontos, hogy

"keletre is tekintsünk" és együttműködjünk Kínával és Oroszországgal.

Kiemelte, hogy Magyarország elsőként kapott vakcinamintát az orosz féltől, és ezt magyar szakemberek, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet és a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai elemzik, a hozzá tartozó dokumentációval együtt.

Kínában három gyártóval áll Magyarország kapcsolatban, közülük a Sinopharm rövid időn belül – várhatóan még az idén – befejezi a kísérletek harmadik klinikai fázisát – ismertette.

Mindenről magyar szakemberek döntenek, aki ezt az eljárást támadja, valójában a magyar szakemberek véleményét és tudását támadja – emelte ki, megjegyezve, hogy

aki ilyet tesz, "gyógyszermulti érdekét, brüsszeli lobbiérdeket" képvisel.

Azzal összefüggésben, hogy a német ZDF közszolgálati televízió szatirikus műsorában "hülye magyarok és hülye lengyelek nélküli Európai Uniót" említettek, Menczer Tamás közölte: tiszteli a németeket, "még akkor is, ha egyébként manapság mindent megtesznek azért, hogy a róluk alkotott képet lerombolják". Hozzátette: furcsállja, hogy "minimális tisztelet nélkül beszéljenek európai partnerekről, európai szövetségesekről". Úgy fogalmazott: "az egy dolog, hogy támadnak minket alpári stílusban, de a felvétel még csak nem is vicces".

Azt mondta:

ez egyértelműen "egy propagandavideó" és "a németek propagandában mindig erősek voltak".

"Most azért támadnak bennünket, mert nem hagyjuk magunkat zsarolni jogállamiság címszó alatt" – tette hozzá, megjegyezve, "a történet valójában a migrációról szól".

Menczer Tamás szerint "milyen érdekes lett volna, ha akár a német, akár a magyar médiamunkatársak 2015 szilvesztere után csinálnak egy viccesnek szánt videót", amelyben kifigurázzák, hogy a német média több napig nem számolt be arról, hogy szilveszterkor nőket molesztálták, erőszakolták meg bevándorlók. Hozzátette: "mi ilyet nem csináltunk (...), szerintem azért, mert nekünk egyébként volt gyerekszobánk, meg van jómodorunk".

(MTI)

Szórakozás - 2021. January 23., 14:34
Gyász: koronavírusban meghalt Larry King!

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ne alázzátok már magatokat jobban ennél...:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
A covid az nem politika! Nem bizony, ezért volt a vírus elleni harc első lépése a felhatalmazás után a választási törvény átírása, (szavazólap fényképezés, közpénz, férfi-nő fogalom meghatározása stb), és a gúnyolódást kifogásoló sivalkodás! Talán visszanézhetnék Orbán érésben megrekedt kamaszos gúnyolódásait a parlamentben, és mindenütt ahol a bírálóiról ejt szót. Lehet, hogy a humort nem bírja elviselni, mint közszereplő, ha már a tények leperegnek róla?
sgl
@RonaGyuri: én már tegnap nem tudtam betenni!
Mondtam már, automata van, nem élő cenzor.
Nem törlik, hanem nem engedte betenni. Nem uaz!
sgl
Ez ollan dönörű!
..Menczer:
...
"„George Clooney valószínűleg nem fogja félrenyelni a kávéját az én véleményem miatt, de ettől még a butaság butaság marad. Mondjuk, szerintem Orbán Viktornak sincsenek álmatlan éjszakái azért, mert George Clooney marhaságokat beszél róla” - vázolta a Clooney-helyzetet Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár a Facebookon.
A színész egy tévéinterjúban kritizálta Orbán Viktor rendszerét, majd a kormány arra jutott, hogy Clooney Soros György politikai akaratát hajtja végre. Clooney erre közleményt adott ki, amiben azt írta,
életében egyszer találkozott Sorossal, és szégyellné magát, ha nem szólalna fel a tekintélyelvűség ellen."
...
ism: "életében egyszer találkozott Sorossal, és szégyellné magát, ha nem szólalna fel a tekintélyelvűség ellen."
ómió
A migrációról szól? Inkább a bolsevik aljasságról!
Yeromos
Elég egyszerű ez a világ, van a jóságos FIDESZ és ha esetleg akadna olyan ember aki bírálja a politikájukat az mingráns támogató vagy Soros bérenc.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2021. January 23., 09:20
Így élte meg a koronavírusos időszakot Isaura!
Itthon - 2021. January 22., 21:56
Halálos baleset történt a 47-es főúton