A késes támadó a helyszínen életét vesztette, a megsebesített rendőrt kórházba vitték.

Lelőtte egy rendőr a járőrtársa életére törő férfit Újpesten

Lelőtte a járőrtársa életére törő férfit egy rendőr Újpesten csütörtök reggel, a késes támadó a helyszínen meghalt, a sérült rendőrt kórházba vitték – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Azt írták: a rendőrségre egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában hangoskodó férfiről tettek bejelentést csütörtök reggel fél hét után.

A megérkező járőrpár egyik tagját az agresszív férfi késsel többször megszúrta, ezért a másik rendőr társa életének védelmében lelőtte a támadót, aki a helyszínen meghalt. A megszúrt rendőrt kórházba vitték – tájékoztatott a rendőrség.

Hozzátették: az esetet az ügyészség vizsgálja.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Nagyon jól tette!Előbb kellett volna lőni!Még határozottaban kell fellépni a tetűkkel szemben!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NKF
Nagyon jól tette!Előbb kellett volna lőni!Még határozottaban kell fellépni a tetűkkel szemben!
namihami
A felettem kommentelőhöz hasonlóan, csak annyit:: igen nagyon, sőt szuper jól tette!
simmering73
Elöljáróban: maximálisan egyetértek a rendőrnő tettével, jogos önvédelem, társát védte, én is ezt tettem volna, de! El fogják meszelni, mert nem tudta jól kezelni a konfliktus helyzetet, amit ők tanulnak. Bepánikolt és gyakorlatilag szitává lőtte ezt a tetvet. Legalább 5 golyó találta el a támadót. Ilyenkor nekik harcképtelenné kell tenni a támadót, tehát pl lábon lőni, de semmi esetre sem vaktába lövöldözni vagy célzottan pl szétlőni a fejét. Szerintem le fogják szerelni.
kereső
@simmering73: Kéretik figyelembe venni, hogy egy 23 éves épp csak végzett rendőrről van szó(NŐ)- aki még sohasem lőtt élő, és mozgó célpontra. Nem egy profiról van szó. Nem tudjuk a szitut -hova lőtt először, de valószinűleg ez nem állitotta meg a késes támadót. És akadályozhatta a rendőrtársa is(nem tudjuk, hogy nem őt használta-e pajzsnak a támadó) - aki súlyosan megsérült. És pillanatok alatt kellett döntenie. Nem csodálom, hogy sokkot kapott. Remélem mindketten maradandó sérülések nélkül felépülnek.
Peller Anikó
@simmering73: Ez az újpest cigó környék lehet? Kassai utca. Jár valaki arrafelé? Nem tűnik annak, innen nézve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.