A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó OPUS GLOBAL Nyrt. kötelező érvényű ajánlatot tett az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (TITÁSZ) megvásárlására; a tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, 2021. harmadik negyedévben zárulhat – közölte az OPUS.

Mészáros cége felvásárolja a kelet-magyarországi áramszolgáltatót
Fotó: MTI/Bodnár Beáta

Az OPUS ajánlatát 2020. december 23-án tette, az E.ON Hungária Zrt. német anyavállalatával, az E.ON Beteiligungen GmbH-val 2019. október 4-én létrejött megállapodása értelmében.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. egy jogokat és kötelezettségeket keletkeztető és időbeli ütemezést, valamint árképzést is tartalmazó kötelező érvényű szerződéses feltételrendszer mentén tett ajánlatot az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjára. A részletes ügyleti megállapodások aláírásának határideje 2021. március 31. Az OPUS GLOBAL Nyrt. a tranzakcióból származó előnyök és keletkező kötelezettségek tekintetében 2021. január 1-től már felelősséggel tartozik. A tranzakció zárása 2021. harmadik negyedévében várható.

A közleményben hangsúlyozzák: a TITÁSZ megvásárlásával az OPUS GLOBAL Nyrt. hosszú távú elkötelezettségét fejezi ki a hazai energetikai befektetések területén.

Idézik Dzsubák Attila Zsoltot, az OPUS GLOBAL Nyrt. vezérigazgatóját, aki az ajánlattétel kapcsán kiemelte: a TITÁSZ az OPUS eszközportfóliójának értékes eleme lesz, amely kiszámítható, stabil bevételt biztosítva, jelentős mértékben járul hozzá a cégcsoport eredménytermelő képességéhez. A tiszántúli áramhálózat megvásárlása szilárd alapot jelent az OPUS GLOBAL Nyrt. energetikai divíziójának további bővítésére és régiós jelenlétének erősítésére – hangoztatta.

"Stratégiai célunk ugyanis, hogy társaságunk hosszú távon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé váljon" – fogalmazott Dzsubák Attila Zsolt.

Az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. az E.ON Hungária csoport részeként az ország észak-keleti ötödén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében tevékenykedik. Ellátási területe 18 728 négyzetkilométer, amelyen 25 436 kilométer hosszúságú hálózatot üzemeltetnek, közel 400 településen több mint 760 ezer otthonban és munkahelyen látják el ügyfeleiket.

A cég tavalyi árbevétele a nyilvános cégadatok szerint 49,9 milliárd forint volt, üzemi eredménye 2019-ben mintegy 9 milliárd forint.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. Magyarország egyik legtőkeerősebb tőzsdei befektetési holdingja, a BÉT 5. legnagyobb vállalata. Portfoliójában a turisztikai, mezőgazdasági, ipari és energetikai, valamint vagyonkezelési divíziók és vállalatai 2020. első három negyedévében összesen 8,9 milliárd forint üzemi eredményt értek el.

Az OPUS részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, a részvény hétfőn 276 forinton zárt. Az elmúlt egy évben legmagasabb ára 346 forint, a legalacsonyabb 129 forint volt.

(MTI)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Lassan már rövidebb lesz a lista azokról a cégekről,amik még nincsenek lőrinc nevén.
@Horizont: 7:31 Van benne ráció. Bige László is azt nyilatkozta,hogy azért igyekeznek ekkora elánnal ellehetetleníteni a cégét,mert igyekeznek fillérekért megszerezni,vagy akár ingyen. A legtöbb céget így szerezték meg
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Rövidesen komoly állami szubvencióra lehet számítani. A Viktor ""saját"" zsebe, nem ürülhet...
Qqberci
Univerzális Lölő már a villanyhoz is elkezd érteni?... Sokba fog ez nekünk kerülni...
RonaGyuri
@Qqberci: univerzális szakember, egyébként a cégek kiürítése nem ágazat specifikus
RonaGyuri
Az egy dolog, hogy a történelem-hamisítás olimpiai bajnoka,

no de a hivatalosan be- és el-ismert statisztikai adatok közötti elemi számtani-logikai (tudod a kacsa-csőr) összefüggésekkel is gondba kerül

Az évvégi hajrá (no meg Sztálin elvtárs szülinapja) létezőbéli világa köszön vissza ártunk és qurmányunk, no meg persze legfontosabb kegyencei aktivitásában. A kormány 100-asával osztogatja az adófizetők milliárdokat, a potentátok meg az elképesztő (ahogy mondani szokásom még tőlük is pofátlan) baromságaikat.
Kancsi-mancsi (Fritz NER-társ legújabb Soros-mocskolódásából vett szavakkal: az erkölcsnél nem rúg labdába) a – nem csak a név, de a hely is kötelez – derék a latoszogblog.hu-n, amit persze a derék origo.hu közvetít, adott hangot gondolatainak.
Az egész úgy, ahogy van, egy ócska tákolmány, ami „Ez a tragédia Orbán Viktor lelkén szárad” cím alatt a Magyar Narancsban Kis Jánossal készült interjút fikázza. Persze szíve joga még akkor is, ha érvrendszere kimerül a dologidőben nem érheti kritika Őfeneségét, mert az hazaárulás baromkodásában.
Azonban közben tényleg elvetette a sulykot, pontosabban lerántotta a leplet a saját tény-hamisító voltáról.
A jelenlegi helyzetet a derék történész emigyen értékeli: „már eddig is súlyos veszteségeket szenvedünk el, de a halálozási arányok még mindig nem lépték túl a környező országok szintjét, és mindenki azért dolgozik, hogy ez így is maradjon”! =))
Nos ez is olyan „sánta kutya effektus”, mint a minapi 0,7%-os dohány drágulás aminek hazug voltát az első dohányboltban megtapasztalhatod, elég bármely portál adatait megnézni, pl. az MTI naponta teszi közzé a legfrissebb covid adatokat, köztük a halálozási számokat is. Hogy a legfontosabbal kezdjem a hazai majd 5szöröse a világátlagnak, de ami „a környező országok”-at illeti pl. Ausztriában ami nagyjából hasonló népességet jelent alig több min a fele a halálozási adata, Szlovákiában, ami ugyan csak 2/3 népesség, de a halálozási csúcs a harmadát sem érte el a hazainak, …
Pálinkás Pál
remélem ez is ott fog bokázni a góréja mellett!!!
csipetke
Lassan már rövidebb lesz a lista azokról a cégekről,amik még nincsenek lőrinc nevén.
@Horizont: 7:31 Van benne ráció. Bige László is azt nyilatkozta,hogy azért igyekeznek ekkora elánnal ellehetetleníteni a cégét,mert igyekeznek fillérekért megszerezni,vagy akár ingyen. A legtöbb céget így szerezték meg
ómió
Amióta az évi 2x-i áramár-emelésnek "fűrészeltek", az E.ON meg még el is adja! Hát, jobb is, ha magyar tulajdon!
ila51
Legalább ellenőrzik a feszültséget , és okulnak belőle .
Nyírfa
Ez az áldott tehetségű ember, aki mindenhez is ért, tudja, hogy mit vesz magára? Tisztában van vele, hogy örökélet ugyan van, de ez nem vonatkozik a fideszkormányra? Hallott már arról, hogy a bumeráng ahhoz tér vissza, aki elhajította?
Bár, saját bevallása szerint okosabb mint Zuckerberg, nem ártana, ha egy tényleg okos valaki felvilágosítaná.
NKF
Nem értem?Régen Fletóék eladták volna az anyjukat is!
Most meg itt van ez a lőrincke,ez meg meg vesz mindent!
Érted?Kurvára jó neked!Én nem értem.
csak úgy....
@NKF: neked az mitöl jó,ha a lörincke megvesz mindent és az után eladja megint többszörösén az államnak? lásd mátrai erömü. @NKF: te nem egy igazi zseni,még tapsolsz is örömödben ha jól átvertek, én nem értelek...
csak úgy....
mészároshoz képest a magyar népmesék a 3nap egy esztendövel és a hamuba sült hülyegyerekkel,aki világgá ment szerencsét próbálni,nekem már nem is tünnek mesének...
Eladott Ország
Ady Endre döbbenetes gondolatai. "Mert így valószínűleg úgy lesz, hogy a jövő térképén Magyarország helyén egy fehér folt lesz, ezzel a felírással: Ez Magyarország volt, de elsikkasztották…"
i1.wp.com/librarius.hu/wp-content/uploads/2015/11/adyendre1.jpg?w=1024&ssl=1
Ennek a cigány trógernak semmi sem drága, ami a saját és bandája éhségét szolgálja ki. Remélem vége lesz rövidesen. Kurva nehéz lesz felállni ebből a gödörből, mert még az anyját is eladná, ha tíz filért adnának érte. Hitel hegyek, csontvázak, és üres kassza marad utánuk. Szörnyű! A jelek szerint Orbán előre megássa a következő kormány sírját. Üres a kassza, de azt a látszatot akarják kelteni, hogy a hihetetlen gazdasági sikereinknek mindig mindig nincs mitől tartanunk. Van pénz stadionokra, lówellnessre és arra is, hogy ingyen adjunk milliárdos ingatlanokat az egyháznak. Kastélyfelújításra, Belgrád-Budapest vasútvonalra és Paks II-re is futja. A valóság viszont az...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/128684181_3379742232074309_8449031385419717592_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=oCaOzYWdK5oAX_IRrWA&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=7b7655cbaed554631f3d0bc3f6080170&oe=5FF599E6
Eladott Ország
"Ki gondolta volna azt 2010-ben, hogy egy korábban ismeretlen senki lesz 10 év múlva az ország leggazdagabb embere és a második legjelentősebb munkaadója? Ki gondolta volna, hogy Orbán mindenki szeme láttára lesz képes úgy felhizlalni Mészárost, hogy ahhoz senkinek egy szava sem lesz? És ki gondolta volna azt, hogy a veje is az ország egyik leggazdagabb emberévé válik és az sincs kizárva, hogy egyszer Mészárostól átveszi a stafétabotot? Tiborcz mégis valódi családtag, és Simicska után nem biztos, hogy Orbán meg fog bízni bárkiben is annyira, hogy teljes vagyonát rábízza. Az tény persze, hogy Simicska és Mészáros nem igazán említhető egy lapon, hiszen előbbi rendelkezett nem elhanyagolható intelligenciával, miközben az utóbbinak leggyakrabban még az összetett mondatokkal is gondjai akadnak.
Orbán azonban egészen biztosan nem engedné azt még egyszer, hogy valaki olyan kerüljön állami milliárdok környékére, akinek van elég esze ahhoz, hogy esetleg kijátssza őt. Hűséges, buta szolgákra van szüksége, akik örülnek a lehetőségnek és meg sem fordul a fejükben, hogy több hatalmat követeljenek maguknak. Mészáros is Tiborcz is tökéletes arra, hogy nevüket adják olyan üzelmekhez, amikhez Orbán nem kívánja a nevét adni. Igen ám, csak a kisgömböc olyan nagyra dagadt időközben, hogy már szinte mindenkinek feltűnt az a mérhetetlen lopás, ami az Orbán-rendszert immár egy évtizede jellemzi. Nem mondom, hogy egyszer talán túl sok lesz, hiszen hittük ezt már sokan és mégsem történt az égvilágon semmi, de azért jobban tenné a NER, ha legalább kicsit visszafogná magát, hiszen olyan nagyságrendű pénzekkel kezdtek el játszani, ami korábban egyetlen pártot, vagy országvezetést sem jellemezte az elmúlt 100 évben."
Nyírfa
@Eladott Ország: 15.07

100 év alatt nem fejlődtünk semmit, vagy visszamásztunk a 100 évvel ezelőtti korba? Tulajdonképpen mindegy. Visszamászni is csak azzal lehet, aki nem fejlődött semmit.
Orbán rosszkor született rossz helyre. A XXI. század nem az ő világa, Európa nem az ő terepe.
És a magyar nép? Mit akar Európában? Mihez kezd a XXI. századdal?
Nyírfa
@Eladott Ország: 15.19

Ilyen lett volna Elvis, ha Mongóliában látja meg a napvilágot. De neki volt esze, és arrébb tette a székhelyét.
Amúgy, próbálna Mészáros Mongóliában Zuckerbergeskedni. Vagy Kínában. Jobb ötletem van, Észak-Koreában.
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 15:45 ☻ Végre legyőztük az Uniót és visszatértünk a gyökerekhez.
uploads.disquscdn.com/images/183984d7a027221c6e276349de3b45a50cd5a96501cf56d9574941190ac01222.jpg?w=600&h=486
"Árpád hazájában, jaj annak, aki nem úr és nem bitang"
"Bús koldusok Magyarországa,
Ma se hitünk, se kenyerünk.
Holnap már minden a mienk lesz,
Hogyha akarunk, ha merünk."
( Ady Endre)
kokopelli
...megvette az "Orbán-csalárd" miliárdjaiból,mint strohmann! A családi filmet mintegy igazolva!
Nyírfa
@Eladott Ország: Ebben a gúnyában hitelesebbek mint öltönyben.
És Ady és Ady és Ady , mindörökké. József Attila után szorosan kedvenc. De attól félek, hogy nem merünk.
Eladott Ország
@Nyírfa: Gyáva népnek nincs hazája! A sokat idézett sor Sajó Sándor tollából származik. A felvidéki költő 1923-ban írta meg „A vén bolond” című versét, amely a „Magyarnak lenni” c. kötetében kapott helyet.

„Gyáva népnek nincs hazája –
Világ népe mind megveti,
Még az ég is kineveti –
Úgy kell neki, úgy kell neki! –
Így kell szegény vén bolondnak
Sírva porba hullni,
Sírni, jaj, hogy ilyen népnek,
Ilyen jónak, ilyen szépnek
Mért kell elpusztulni…”

Reméljük 2022-től sikerülni fog.
Nyírfa
@Eladott Ország: 09.27

Nem ismertem a költőt, de a vers tetszik, az eleje kicsit Arany Jánost idézi, később mintha Ady szemrehányásait hallanám, csak más stílusban.
Elborzadok minden alkalommal, amikor a fülledt, dohos, feudális magyar én mutogatja magát. Hány generáció kell még ahhoz, hogy ne kapaszkodjunk a múlt nem is létező dicsőségébe, hány család fogja áthelyezni a háztartását, bankszámláját, munkabírását, tehetségét , amíg a bárgyú révedésből ébredés lesz?
Igen, '22. lehet az eszmélés pillanata, de lel-e öntudatra, kap-e életerőre a magyarság, feltámad-e a lelkiismerete, ráérez-e a felelősség ízére? Megdobban-e a szíve a szabadság, a felszabadulás érzésétől? Ezek a kérdések nem költőiek, a válaszainktól függ, hogy fennmarad-e a nemzet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.