Példamutató magatartást vár el az egészségügyi dolgozóktól a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke. 

Magyar Orvosok Szakszervezete: fizesse ki az ellátását, aki nem oltatja be magát és intenzívre kerül!
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Daróczy-Gaál Ágnes az InfoRádiónak adott interjújában úgy fogalmazott, az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk, hogy valamennyien beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát. Emellett a lakosság számára részletesebb tájékoztatásra lenne szükség, hogy minél többen kérjék az oltóanyagot, mert egy covidos beteg napi intenzívágyas kezelése az egymillió forintot is elérheti.

Daróczy-Gaál Ágnes szerint

akik dolgoztak covidos betegekkel vagy jelenleg is Covid-osztályon dolgoznak, azok 100 százalékban oltáspártiak, tehát ott semmiféle győzködés vagy ellentétes vélemény nem merül fel,

a többi dolgozó körében sajnos vannak oltásellenesek vagy olyanok, akik tartanak attól, hogy csak egyféle, új technológiájú vakcina van.

Hogy az embereket hogyan lehetne meggyőzni, arra azt válaszolta, akár egy ingyenesen hívható zöld szám, akár más tájékoztató felület is alkalmas lehetne, de bizonytalan abban, hogy kötelezővé lehetne-e tenni a védőoltást, a vakcináció "szankcionálható volna-e". Érdekeltté kell tenni az állampolgárokat abban, hogy beoltassák magukat, megértetni velük, hogy milyen költsége van a kezelésüknek, ha megbetegszenek.

Ha valaki nem oltatja be magát, vegye számításba azt, hogy egy 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést a saját zsebéből kell megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat

- mondta.

Az alelnök szerint ennek az információnak a fényében már nem biztos, hogy olyan sokan tiltakoznának az oltás ellen.

(InfoRádió)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
te meg fizesd ki a képzésedet...nem vagy már tinédzser...gondolom a mi adóforintjainkon tanultál...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Ne kóstolgass nyomorult..mondtam már neked...eszed mint egy marék molylepkének...azt itt okoskodsz???te az egyk legkártékonyabb emberke vagy itt.. mert okosnak próbálod mutatni magad..és a hülyék ezt be is veszik...pedig egy vérprimitív emberke lehetsz!!
Peller Anikó
@Szeparepa2: Egyetértek veled, szinte egyetlen egy alkoholista sem 100%-ban felelős az állapotáért. Hanem úgy kb 99%-ért. A maradék 1%-ba úgy töltötték bele erőszakkal. A szeszt, a cigit, a drogot.

Az RNS szekvencia változása kézenfekvő, de mint ahogy az influenza is változékony (mivel az is nagy tömegben fordul elő) arra is igazítani kell az oltást. De most ezzel a vaccinával nyilván oltani kell a veszélyeztetett csoportokat, amivel kialakulhat egyfajta nyájimmunitás és a terjedés egyre inkább gátlódik ezáltal. Ez egy versenyfutás a vírussal.

A magam részéről aggódok az egyre vadabb változatok miatt, mert erősen hiszem, hogy ez csak egy bevezetés. A tárgyalás csak eztán jön. Az emberiség létszáma nem nőhet 8G fölé.

És ez még -idézlek- virológiailag és pandemológiailag nagyon lájtos.
balos
Mondja már meg valaki,hogy vajon ,miért adnak egy sima fájdalom csillapítóhoz 1 oldalas használati utmutatót?Akkor miért nem közlik összeírás helyett,hogy mit nyomnak belénk?Valahol kurvára elbaszta a fideSS ezt a vírus dolgot!Remélem az ilyen fasz fejek neve hamar lekerül sa kifizetési listáról!
Peller Anikó
@balos: Valószínűleg azért mert a fájdalomcsillapítót már évtizedek óta használják és embermilliókon lett tesztelve. A covidét meg most teszteljük.
ómió
@Aki Én: Kérd meg a javaslattevő idiótákat, részletezzék!
Peller Anikó
mRNA vaccines teach our cells how to make a protein that triggers an immune response inside our bodies. That immune response, which produces antibodies, is what protects us from getting infected if the real virus enters our bodies.

A mRNS vakcinák megtanítják a sejtjeinket olyan (vírus)fehérjék előállítására amelyek immunválaszt okoznak a szervezetünkben. Ez az immunválasz - amely antitesteket termel - véd meg bennünket a fertőzéstől amikor az igazi vírus jut a szervezetünkbe.

www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/different-vaccines/mrna.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.