A Demokratikus Koalíció felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy magyarázza meg, miért magasabb az államadósság a 2010-es szintnél.

DK: Orbán magyarázza meg, hogy miért magasabb az államadósság a 2010-es szintnél!

Fotó: atv.hu

Varju László, a DK alelnöke hétfői, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az államadósság összege "lassan kétszer akkora", mint 2010-ben volt. GDP-arányosan is rosszabb a helyzet, mert akkor 80,2 százalék volt az államadósság, jelenleg pedig 81,2 százalék – tette hozzá.

A politikus hangsúlyozta, a miniszterelnök 2011-ben még arról beszélt, hogy az államadósság nem közgazdasági probléma, hanem egy ellenség, amelyet "ha nem győznek le, akkor az ellenség győz le minket". Hozzátette, a kormányfő akkor azt is mondta, hogy egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni, karddal vagy adóssággal.

A DK alelnöke közölte: ezek szerint "hazánkat legyőzte az államadósság, Magyarországot leigázták".

A képviselő szavai szerint felháborító és szégyenletes, hogy a kormány "lopás és pár luxusberuházás kedvéért" hosszú évekre eladósította az országot. Válságkezelés, érdemi munkahelyvédelem és széles körben igénybe vehető állami bérpótlás nincs, helyettük van stadionépítés, vadászati világkiállítás és Budapest-Belgrád vasútvonal – jelentette ki Varju László.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@sgl: A gyenge forint ráadásul a lakosság pénztárcáját negativan érinti- értéktelenednek a megtakaritások, amit fejel a hamis inflációs számitás is.
lemming
Ha figyelembe vesszük, hogy lehetne rosszabb is a helyzet, akkor kijelenthető, hogy az utóbbi 10 év legsikeresebb 10 év volt az elmúlt 10 év. És ha ezt még 10-szer elmondják egymásután gyorsan, akkor 100%, hogy a magyarok egynegyedének 10%-a azonnal regisztrálni fog és a covid-19-re lapot fog húzni.

Napi mottó: "Az itt jelenlévőknek a felét sem ismerem feleolyan jól, mint szeretném, és fele részüket sem szeretem feleannyira, mint ahogy megérdemelnék"

Uff
Aki Én
@ómió: Még mindig itt hazudozol? Még nem vitt el a rendőrség?
Nem rég arról hazudoztál itt, hogy orbánék megszüntették az államadósságot.
Látod, milyen buta és tájékozatlan bolsi fajankó vagy...
Szemlátomást beleőrültél, hogy már munkásőrnek is hülye vagy. Nem úgy, mint a régi szép időkben, mikor igazi bőr szíj tartotta a gatyádat, mi?
ómió
@Aki Én: Szóval, most azt hazudod, bolsiék elmebetege, hogy én az államadósság megszüntét állítottam? Öblösebb hazugságod egyelőre nincs? Még az elmegyogyin se voltál képes kiötölni egyet? Túl hosszúak a szedáltsági szakaszaid? Ezért aztán efftársaid újjáalakuló munkásőrségébe se kellesz? Inkább azt is rám hazudod, patkányfi!? Bezzeg a régi daliás időtökben, amikor még a Kádár-szart törölgetted a szád széléről egy-egy pufajkás masírozás után!!! Ugye?? Amiből mára csak a monoton efftársi hazugságok maradtak neked!? Kérjél már valami "innováció tablettát", fajgyökér! Még a végén "efftársilag lemaradsz"!
kissé felnőttem
@Csizmás Kond: 15 -25 stadiont mennyire hirdették tervezett költségen és lásd puskást és mennyi is lett 45- 65 % al autópályákat Ja akkor értem én.az a kérdés mikor ki a kisökör és ki a jupiter?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.