A Demokratikus Koalíció felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy magyarázza meg, miért magasabb az államadósság a 2010-es szintnél.

DK: Orbán magyarázza meg, hogy miért magasabb az államadósság a 2010-es szintnél!

Fotó: atv.hu

Varju László, a DK alelnöke hétfői, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az államadósság összege "lassan kétszer akkora", mint 2010-ben volt. GDP-arányosan is rosszabb a helyzet, mert akkor 80,2 százalék volt az államadósság, jelenleg pedig 81,2 százalék – tette hozzá.

A politikus hangsúlyozta, a miniszterelnök 2011-ben még arról beszélt, hogy az államadósság nem közgazdasági probléma, hanem egy ellenség, amelyet "ha nem győznek le, akkor az ellenség győz le minket". Hozzátette, a kormányfő akkor azt is mondta, hogy egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni, karddal vagy adóssággal.

A DK alelnöke közölte: ezek szerint "hazánkat legyőzte az államadósság, Magyarországot leigázták".

A képviselő szavai szerint felháborító és szégyenletes, hogy a kormány "lopás és pár luxusberuházás kedvéért" hosszú évekre eladósította az országot. Válságkezelés, érdemi munkahelyvédelem és széles körben igénybe vehető állami bérpótlás nincs, helyettük van stadionépítés, vadászati világkiállítás és Budapest-Belgrád vasútvonal – jelentette ki Varju László.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Azért magasabb, mert a nyugdíjemelésekre pazarolta a kormány...
(ez szarkazmus lenne, de úgy sem érti)

Amúgy mi a lófaszból élnének ilyen jól? Egy közgazdásznak illene tudni, hogy ha kilóg a lába a paplan alól, akkor odadob még egy plédet...nos ezek vég nélkül veszik fel a kölcsönt, ebből fussa nyalókára, similabdára, meg minden szarra...

Érti tévészékház-hős?...

(Isten őrizz, de ha hatalomra kerülnének valami csoda folytán, akkor csak kölcsönökből élnének, aztán a visszafizetést majd intézze az utód)
Aki Én
Hol vagy @ómidióta: ? Ez is ,,népzsebi",,efftársilag"? te félkegyelmű bolsi csicska?
tudode
Emlékszünk még!!!
.
-- Orbán chartázik
Összefoglaló a Fidesz nagygyűléséről
index.hu/belfold/orb8899/
.
Nagyjából nyolcvanezer szimpatizáns előtt hirdette meg Igen, Magyarország! charta nevű mozgalmát Orbán Viktor. A tüntetés fénypontjának tervezett vekkeres tiltakozás kudarcba fulladt, helyszínen tartózkodó tudósítóink egyike észre sem vette, hogy megszólaltak az ébresztőórák, amiknek a hangját még a tömeg monnyole-skandálása is elnyomta.
------------------------------
.
Miért, miért?
.
Mert micsoda dolog az 300 Ft-os euróval még mindig nem mondott le?
.
Aztán! Na jó nem a parlamentet, csak a TV székházat, és a belvárost rámotatta szét
.
----A "KOSSUTH TÉRIEK" ÉS A FIDESZ - KOSSUTH TÉR 2006 OKTÓBER 4 - 6
www.youtube.com/watch?v=tATOmq-1WxU&t=398s
-----------------------------
.
Oszt' mi lett/lesz a nóta vége!!!
Eladott Ország
"5548,6 milliárd forint. Ez jó sok pénz, még a megvédett magánnyugdíj vagyonnál is combosabb összeg. Ennyi az év végén az államháztartás deficitje. Mert a kormány nem spórolt semmin, a mi érdekünkben halmozott fel őrületes adósságot. Ez önmagában nem példa nélküli, más országokban is megugrottak ezek a számok. Csakhogy más országokban azok, akik jövedelem nélkül maradtak, vagy olyan mértékben csökkent a jövedelmük, hogy az a megélhetésüket veszélyezteti, az állam védőhálót feszített ki, hogy ne zuhanjanak kilátástalan helyzetbe. A magyar kormány döntése értelmében a magyar állam ilyesmit nem tett. Aki meg tudta tartani a munkahelyét, az kaphat némi segítséget, de aki elveszítette az állását, az semmiféle támogatásra nem számíthat. Azok a vállalkozók, akik csődbe mentek, azok a munkavállalók, akik munka nélkül maradtak, úgy jártak. A kormánynak egyszerűen nem áll érdekében nyilvánvalóvá tenni, hogy miként működik egy jóléti társadalom, miről szól a szolidaritás. Nálunk munka alapú társadalom van, aki önhibáján kívül bajba kerül, az vessen magára. Úgy sikerült ilyen deficitet produkálnia az államháztartásnak, hogy ennek a társadalomban semmiféle látszata nincsen." Az államadósság növekedése és a GDP csökkenése 1998-ban kezdődött. 2010 után pedig mély zuhanás az adósságba.
scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/136766106_10225004181190188_1812244139271283158_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=2&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=WDsnldzcLD0AX8HlxX0&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=b142714cb09a62e07cbe925860b0a868&oe=601F259D
Nessy
Fene tudja, engem az dósság magas szintje érdekelne! Tényleg, most nem vagyunk "csőd közelben"? Azért 2009-ben a válság idején nem szórta az akkori kormány a pénzt látványsportokra, stadionokra, per pillanat értelmetlen beruházásokra, és még lehetne sorolni a Magyar Közlönyt alapul véve, hova mennyit osztogattak el. Honnan mennyit vettek el. Tessen Közlönyt olvasni, éjszaka benyújtott törvényekre figyelni.
Lepényleső
Természetesem megmagyarázza,- ahogy szokta; "Boldog Karácsonyt!" s mindenki mehet a bús sóhivatalba?
tothjani
Azért magasabb mert Gyurcsány!!
Miközben az egyik kutyája a Lázár nevű, éppen pár hete ugatott hogy a nem FidSS közeli polgármester ne hivatkozzon már arra hogy a Fidesz, mert az már 3 éve volt, és bőven lett volna ideje rendbe hozni a város anyagi helyzetét.
A FidSS mondhatja akár azt is hogy minden Kádár miatt van, de egy "ellenzéki" vezetőnek már másnap rendbe kell tenni amit a FidSS szétbarmolt !!
Nem mellékes az sem hogy a FidSS idején Lázár 23 milliárdos adósságát gond nélkül kifizették közpénzből, most a FidSS által ellopott (a bíróság szerint) 1 milliárdot, a városnak kellett befizetni a FidSS pénztárába! :(
verőce21
@Szeparepa2: Neked itt kell lenni reggeltől estig, figyelni ki mit ír, nyomni a floodot, hogy az ellenzéki inkompatibilis beírások eltűnjenek, nyomatni a lüke propagandát?
Önszorgalomból? - az már nagyon gáz...
ómió
Azért, efftársak, mert adóssághegy-hagyatékaitok évi 1000-1500 milliárdos kamatterhei (ha már az MSZ(M)P KB nem fizeti őket) hozzáadódnak!
kissé felnőttem
lukas a zsebe % ne molesztálják őt ? pénzügyekkel nem foglalkozom 77 x ez a válasz sok körüle az éhes száj ? de inkább mohók a haverok.Vidékre költ ott vannak nyulak szarvasok meg rénszarvasok söjmén vadurnak nem a népnek
Clavigo
@ómió: Kár,hogy olyan hülye maradtál,,mint amilyen pelenkás korodban voltál.
Nessy
Mér magasabb, mér magasabb? Csak, mert, azért, semmi közötök hozzá! Különben is minden hitelfelvétel titkosítva van! Még összezavarná a hívek "magas értelmi szintjét"!
Aki Én
István Gyula Németh, a fészbuk esze!
,,A másik Az adósságnak ítélt helyzetet, a nagyrészt a balliberális moslékok kül, és belhoni mocskolódásainak kivédése."

Nyugtass meg, hogy legalább a te beteg fejedben összeáll ez az értelmetlen, magyartalan zagyvaság.
Aki Én
@Csizmás Kond: László a közelmúltban nyert meg egy újabb pert a propaganda sajtóval szemben, amiben ismét hazudtak. Majd ezt is megnyeri, de arról már nem fogsz hallani.
De ha téged a korrupció, a kétes közbeszerzések hoznak lázba, akkor a fideszhez köthető ezernyi esetet miért nem firtatod?
Te feltűnően buta vagy, nem akarsz bujkálni?
ómió
@Clavigo:A vigyorgóban leszíjazott állapotodban így "látod"?! Inkább szedáltasd magad, bolsi fajgörény! Nem kell erőlködnöd!
Aki Én
@ómió: vigyorgó, szedálás, bolsi témában érintettséged okán te vagy a leghitelesebb, ez biztos.
Te közröhej bolsi, te.
namihami
Mert az Orbán és haverjai hazavitték!
Pedig a rabbi is megmondta:: Tedd vissza fiam! És a hiány máris rendeződne.
silber13
@Shikari: Hát ha te még mindíg szabadlábon lébecolsz, akkor Hadházynk is joga van a szbssűghoz!:-)))))))))
verőce21
@Szeparepa2: Nem hiányoznak a szélsőséges, fogyatékosok floodolásai a közösségi médiában...!
Sámannus
A háromszáz forint feletti árfolyamért tíz éve mindennap lemondhatna, tetejébe még ki is rabolják az államkasszát azé meg böribe is mehetne, ha volna törvény, meg jogállam.
Többet nem érdemes felhozni, mert nagyon elnyúlna a tárgyalása, és megvénülne a börtönben, kihalna még az ítélet előtt.
Nessy
@Sámannus: Ellenzékben másképp látta a dolgokat! Akkor állandóan az ellenzék jogairól beszélt. Mára már feledte az ellenzék jogait, sőt már az ellenzék is ellenség számára!
lemming
fordult a kocka:

emútnyócév - emúttízév,
Gyurcsány - Orbán
Soros - Putyin
Brüsszel - Moszkva, Peking,
moslékkoalíció - moslékkormány
szabad sajtó - szabad szappanozni
brüsszeli bürokraták - közel 300 fős Orbán-kormány (13 miniszter, 182 államtitkár, 75 miniszteri, miniszterelnöki és kormánybiztos, 12 miniszterelnöki megbízott ad tanácsot és persze fizetések nagyot nőttek ebben a ciklusban, mert kell a pénz kalácsra)

Narancs az új fekete (2013 - ...)
ómió
@Aki Én: Még mindig a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája gyötör, bolsiék elmebetege!? Ilyenkor téged, fajkretén, mi gyötör jobban: az immár több, mint 10 év szünet a bolsi népzsebelésetekben, vagy a krónikus elmebajod?
kereső
@sgl: Az az igazság, hogy Magyarország költségvetése annyira átláthatatlan- hogy nincs az a könyvvizsgáló (költségvetésben jártas), aki el tudna igazodni -és ki tudná bogozni a valós számokat. Nem véletlen, hogy Mo. 2013-ban kilépett abból a nemzetközi szervezetből, amelyek vállalják, hogy a gazdálkodásuk/költségvetésük teljesen átlátható, megismerhető.
Na de ez nem megy akkor,amikor úgy tologatják egyik rubrikából a másikba a számokat, ahogy nekik tetszik.
kereső
@sgl: Az sem véletlen, hogy a forint "gyengélkedik"- mert az eu-s támogatások euróban érkeznek, a magyar ft.-ban készült rapportok szebb képet mutatnak. Az euros, és dolláros rapportok évek óta stagnáló és most már csökkenő gdp-t mutatnak. Dollárban számolva még mindig ott tartunk, ahol 2009-ben (gaz patás Böszme!!!).
Ha igaz!! a szám, akkor a 2020-as hiány a 5637 ezer milliárdot karcolja, és ha ehhez hozzá számoljuk a manyupot akkor 95 % körüli a gdp arányos hiány.
kereső
@sgl: A gyenge forint ráadásul a lakosság pénztárcáját negativan érinti- értéktelenednek a megtakaritások, amit fejel a hamis inflációs számitás is.
lemming
Ha figyelembe vesszük, hogy lehetne rosszabb is a helyzet, akkor kijelenthető, hogy az utóbbi 10 év legsikeresebb 10 év volt az elmúlt 10 év. És ha ezt még 10-szer elmondják egymásután gyorsan, akkor 100%, hogy a magyarok egynegyedének 10%-a azonnal regisztrálni fog és a covid-19-re lapot fog húzni.

Napi mottó: "Az itt jelenlévőknek a felét sem ismerem feleolyan jól, mint szeretném, és fele részüket sem szeretem feleannyira, mint ahogy megérdemelnék"

Uff
Aki Én
@ómió: Még mindig itt hazudozol? Még nem vitt el a rendőrség?
Nem rég arról hazudoztál itt, hogy orbánék megszüntették az államadósságot.
Látod, milyen buta és tájékozatlan bolsi fajankó vagy...
Szemlátomást beleőrültél, hogy már munkásőrnek is hülye vagy. Nem úgy, mint a régi szép időkben, mikor igazi bőr szíj tartotta a gatyádat, mi?
ómió
@Aki Én: Szóval, most azt hazudod, bolsiék elmebetege, hogy én az államadósság megszüntét állítottam? Öblösebb hazugságod egyelőre nincs? Még az elmegyogyin se voltál képes kiötölni egyet? Túl hosszúak a szedáltsági szakaszaid? Ezért aztán efftársaid újjáalakuló munkásőrségébe se kellesz? Inkább azt is rám hazudod, patkányfi!? Bezzeg a régi daliás időtökben, amikor még a Kádár-szart törölgetted a szád széléről egy-egy pufajkás masírozás után!!! Ugye?? Amiből mára csak a monoton efftársi hazugságok maradtak neked!? Kérjél már valami "innováció tablettát", fajgyökér! Még a végén "efftársilag lemaradsz"!
kissé felnőttem
@Csizmás Kond: 15 -25 stadiont mennyire hirdették tervezett költségen és lásd puskást és mennyi is lett 45- 65 % al autópályákat Ja akkor értem én.az a kérdés mikor ki a kisökör és ki a jupiter?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.