Az átoltottság növeléséhez a koronavírus elleni vakcinák iránti bizalom megteremtésére van szükség, a főváros ezért tájékoztató kampányt is indít – írta Karácsony Gergely főpolgármester szombaton a Facebook-oldalán.

A főpolgármester úgy fogalmazott: "minden ezen múlik. Az, hogy mennyi életet lehet megóvni, az, hogy hány munkahelyet lehet megmenteni, az, hogy mikor térhetünk vissza a korábbi életünkhöz".

Fontosnak nevezte, hogy az emberek bízzanak a tudományban, az egészségügyi szakemberekben, az európai uniós és a magyar hatóságokban. A politikusoknak is a bizalom helyreállításán kell dolgozniuk, mert Magyarországon az oltási hajlandóság még mindig túl alacsony – írta.

Karácsony: lehet, hogy jó a kínai és orosz vakcina, de ezt ne politikusok mondják meg, hanem uniós szakértők!

Karácsony Gergely emlékeztetett, Budapest főpolgármestereként, ellenzéki politikusként a jelentkezésre, a regisztrációra kért mindenkit és felajánlotta a főváros segítségét. Hozzátette: hiszi, hogy helye van a vitának, a küzdelemnek, de helye van az együttműködésnek is. Az oltási kampány megszervezésében, emberi életek megmentésében például mindenképpen.

Azonban szerinte a kormány "sajnos képtelen lejönni a pusztító propaganda útjáról: oltásellenességgel vádolja az oltáspárti ellenzéki erőket. A miniszterelnök az Európai Uniót kritizálja, pedig egyelőre csak az EU-s kontingensből oltják Magyarországon az egészségügyben dolgozókat és az idősotthonok dolgozóit és ellátottjait is."

Ezek a felesleges támadások aligha növelik azt a bizalmat, amely lökést adhatna az oltási kedvnek – írta Karácsony Gergely, hozzátéve, Magyarországon jelenleg lassacskán bár, de szerencsére nő a nyitottság a Nyugatról érkező, az unió által jóváhagyott koronavírus elleni vakcinák iránt, hiszen az első számok annak ellenére ígéretesek, hogy a járvány vége még nincs látótávolságban a világban.

Ezzel szemben a Keletről várt oltóanyagokkal szemben nagyfokú a bizalmatlanság, az elutasítás, pedig lehet egy Kínában vagy akár Oroszországban gyártott vakcina is hatékony és biztonságos, ám ezt inkább ne politikusok sugallják, hanem független szakértők ítéljék meg Magyarországon és az Európai Unióban – olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

Szerinte "jó lenne, ha a kormányfő is bízna a tudományban, bízna a szakhatóságok munkájában, hiszen ha az uniós és a magyar hatóságok is rábólintanak a kínai vagy akár az orosz vakcinára, akkor nem lesz miért kételkednünk alkalmazhatóságukban."

Bizalmat csak úgy lehet ébreszteni, ha mi magunk is bízunk. Mert a bizalom tiszta, egyenes beszédből, a propagandától mentes tényekből épül, és most erre van szükség – írta Karácsony Gergely.

Közölte, Budapest hamarosan saját tájékoztató kampányt indít, hogy minél több embert győzzenek meg az oltás fontosságáról.

(MTI)

(Fotó MTI/Mónus Márton)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Kedves Gergely- ott tartunk, hogy orbán nyilatkozata, és a külügyminisztérumi megnyilvánulások után már a magyar "szakemberekben" sem bizunk.Főleg azokban nem, akiket kásler sátán nevezett ki az OGYEI-ben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Borsó
“lehet, hogy jó az orosz és kínai vakcina”
De alighanem mégsem az. Mindkét ország arról híres, hogy simán kinyírná az állampolgárait, cserébe a Szent Vezető dicsőségéért, illetve pénzért. Természetes, hogy ebbe a sorba Orbán is beáll, szerinte jó lesz a magyaroknak a hatástalan/ki tudja milyen mellékhatást kiváltó szar is. Lényeg, hogy az ő zsebébe menjen az adott országtól a “hálapénz”.
kereső
Kedves Gergely- ott tartunk, hogy orbán nyilatkozata, és a külügyminisztérumi megnyilvánulások után már a magyar "szakemberekben" sem bizunk.Főleg azokban nem, akiket kásler sátán nevezett ki az OGYEI-ben.
simmering73
Ez a hajó máris elment. Itt nem lesz semmilyen tömeges oltakozás kína vakcinával. Azért a magyar ember nem olyan hülye.
namihami
És a magyar ellenőröket kisérő TEK-es küldöttségnek a hazaérkezés után 24 órán belül kellett jelentést tenni. A szakértők hozzáállásáról. Még van közöttük szabadlábon levő...
voltmárjobbis
"Orbán Viktor: a 60 év feletti betegeknek pont elég lenne a kínai vakcina"
Közben: Kínában egyelőre csak 59 éves korig adják azt a vakcinát, amivel Orbán a 60 feletti krónikus magyar betegeket oltatná be
Népírtást tervez orbán a nyugdíjasoknál? Hát persze: nem kell se nyugdíjat fizetni, se 13. kat sem.
Oltasd be magad orbán a kínaival.
gina
@simmering73: Van elég beteg IQ nullás fidesz hivő, aki hisz benne- azoknak melegen ajánlom. oltakozzanak !!
Sámannus
Nem úgy van az, hogy oda küldünk három sitnyiket akinek a fizetése a "szakértelmen" múlik. Nem régen az egyik riport éppen a valódi tesztelés lebonyolításával foglakozott, és éppen ez felett siklik el a magyar miniszterelnök, mint kocsikerék a libafoson. Bizony bármennyire sürget az idő ez a biztonság nem lóversenyen kell hogy eldőljön.
silber13
@Sámannus: Persze, hogy nem a lóversenyen, de nem is a focimeccsen, szotyit köpködve, beteges ötletrohamoktól vezérelve.
vacsi
Én azért a magyar szakértőkben jobban bízom...
ómió
Szakértőből is csak az uniós jó már Karigerinek? Talán a lassúságuk "fogta őt meg" ennyire? Ja, hogy az a "lánchídkonform"!
kereső
@ómió: Hazudsz senkiházi habonycsicska. Neked is csak azt tudom irni, amit a GG alatti cikkhez irtam:
Hazudsz GG. Nincs itt semmiféle "lassúság". Attól, hogy ti és a sajtótok elhallgatja- a tény, tény marad. Orbán tavaly juniusban aláirta a közös beszerzésről szóló megállapodást. Jelenleg azért "lassúbb" a pfizer vakcina beszállitás, mert a cég a belgiumban lévő gyárában kapacitás növelést hajt végre- új gyártósorokat telepit és üzemel be az európai ellátás növelése érdekében. A német és a többi nyugati sajtó ezt megirja, hogy mindez egy hetes fennakadást jelent. Ahhoz képest , hogy még tavaly ősszel sem volt biztos, hogy egy éven belül lesz vakcina a járvány megállitására, ti máris ki akarjátok használni a helyzetet a saját zsebetek tömésére és arra, hogy orbán "megmentőként" tetszelegjen- és mindezt emberek élete árán.
Málna
Karácsony ne ezzel foglalkozzon, ez nem az ő dolga. Inkább hozassa vissza az elvitt kukákat, a meglévőket meg üríttesse ki időben. Mert úgy tűnik, ez is túl nagy falat neki...
human
Orbánnak 11 év kemény munkája (pávatánca) van abban, hogy már a szakemberek nyilatkozataiban sem bízunk, mert nem tudhatjuk, hogy esetleg Orbán érdekeinek megfelelően nyilatkoznak-e. Ez a teljes bizalmatlanság megmérgezi az életünket.
ómió
@kereső: Látom, már fuldoklasz a hazudozástól, bolsiék idiótája! De sajnos egyik témát se tudtad efftársiasan "tisztára hazudni"! Próbálkozz tovább!
kereső
@ómió: Mi abban a hazugság amit irtam? Cáfold habonymarhacsicskása.
ómió
@kereső: Mi abban a hazugság? Röviden összefoglalva, Böszmecsicska, minden! Bolsi "mosakodás" az egész!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.