Megállapodtam Stumpf Istvánnal, aki vállalta a felsőoktatási modellváltás koordinációját – írta ki közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök pénteken. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: Stumpf István kormánybiztosként látja el a feladatot február elsejétől.

Welcome back. Az egyetemek jövője Magyarország jövője. A következő évek legfontosabb programja az egyetemek korszerűsítése. Egész embert igénylő munka. Megállapodtam Stumpf Istvánnal, aki vállalta a felsőoktatási modellváltás koordinációját. István, üdv újra a fedélzeten!

- fogalmazott bejegyzésében Orbán Viktor.

Welcome back! Az egyetemek jövője Magyarország jövője. A következő évek legfontosabb programja az egyetemek...

Közzétette: Orbán Viktor – 2021. január 29., péntek

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, Havasi Bertalan arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Stumpf István február elsejétől kormánybiztosként látja el a felsőoktatási modellváltással és az új fenntartói modell működésével kapcsolatos kormányzati feladatok koordinációját; tevékenységét a miniszterelnök irányítja.

A kormánybiztos kinevezéséről és részletes feladatköréről szóló kormányhatározat várhatóan még pénteken megjelenik a Magyar Közlönyben – mondta a sajtófőnök.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Klubtag
Anno - halovány reménnyel - figyelmet fordítottam e senkiházi felé, mint aki képes lenne Orbán torzulásait egészséges mederbe terelni. Ma már látom, hogy többszörösen méltatlan volt rá...tudom persze, hogy ez őt nem zavarja, mint ahogyan a tények nagy része sem. Miért is lenne ő különb, mint a "mentoráltja"...
Eladott Ország
Folytatás: Az Isten hozott, de az Ördög vigyen! Stumpf 1998-2002 között kancelláriaminiszter volt, akkor is loptak a fiúk, hasonlóan mint most, csak akkor az Ezüsthajó, Happy End, Defend security volt a pénzmosójuk. Ezekben az ügyekben szintén részt vett, akkor Orbán, Áder, Kövér és Stumpf döntött mindenben. A rendkívül túlárazott koronaúsztatáshoz, tűzijátékhoz is odaszólt, hogy a nagymamát sem kérdik meg, mennyibe került az ünnepi torta, mintha egy nagymama is közpénzen sütkérezne. A 2000-es tűzijátékot Stumpf anyósának cége szervezte valami háromszoros áron, akkor mikor a Dunáról lőtték fel a lejárt szavatosságú Heneken sörös csillagokat, meg hamburger reklámos petárdákat. Bőven kivette a részét ezekből is, ráadásul gond nélkül elfogadta a tákolmánybírói kinevezést, holott semmilyen korábbi, vagy mostani törvényi feltételnek nem felelt meg.
justhpeter
Mi van ? Vagy Palkovics értéke csökkent nagyot vagy Stumpf nyalt rekordméretűt.
ómió
Akkor jöhet az új efftársi SZFE "bojkott"?
Eladott Ország
Azért a magyar emberek lassan rájönnek arra, hogy a koleszes fiúk elvek és tisztesség nélküli hitvány politikai gazdasági haszonszerzésre szövetkezett politikai kalandorok és fiókcsapatukkal együtt, csak megélhetési keresztények...
www.facebook.com/Lop%C3%B3t%C3%B6km%C3%A9mek-543043382842240/photos/a.543064499506795/936961960117045
csak úgy....
majd orbán és lederstrunpf.. (a börharisnya)
Lepényleső
"Mindenkinek megvan a maga ára!" - de a pénzt mindig mi adjuk rája (ez nem a vízben élő fajta)?
ómió
@Eladott Ország: Hű, de "bő termésed" van az Athina Híradó archívumából! És még mindig nem kaptad meg a Lenin Díjadat? Kedvedet ne veszítsd! Ki más ocsmánykodna nekünk ekkora efftársi öblöseket!? Amúgy meg az anarchia főrendezőjét szeretnéd megint? Mi fogott meg benne ilyen maradandóan? Az "elkúrtuk", vagy a "hazudtunk...", esetleg a "sikeres" államcsődje, a "proaktív" népzsebije, netán az évi 2x-i gázáremelései? Elismerem, "leküzdhetetlen" lehet az efftársi vonzalom!
kereső
Egyetemi "modellváltás"...

magyarországi egyetemek egyértelműen nyertesei lesznek az unió helyreállítási alapjának, a Magyarországnak juttatott 6000 milliárd forintból 1509 milliárdot ezen intézmények használhatnak fel fejlesztésekre 2021 és 2026 között a kormány döntésének köszönhetően – idézte az MTI Palkovics László innovációs és technológiai minisztert, aki pénteken, Kaposváron beszélt erről.

A miniszter szerint példátlanul nagy forrásról van szó, az összeg négyszer akkora, mint amennyi az unió előző költségvetési időszakában érkezett a felsőoktatás és kutatás támogatására az unióból. A pénzt az egyetemekre, az egyetem környéki innovációs ökoszisztéma építésére, valamint az egyetem és a technikumi rendszer közötti átmenet erősítésére fordítják.
kulabombaafityiszre
Stumpf egy volt kommunista belügyminiszter veje,tehát "remek" kezekbe kerül
az egyetemek jövője.
kulabombaafityiszre
@kereső: ma, 10:24
Azért kell a "modellváltás",mert így,mivel törvényt hoztak arról,hogy az alapítványba kerülő közpénz
már nem közpénz,ezért szabad lesz a rablás.
444.hu/2020/11/11/granitalapba-ontenek-az-alapitvanyoknak-adott-vagyont
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:01 ♦ Vajon meddig zsigerelhetik, kínozhatják még a magyar embereket? Ameddig a magyar ember hagyja. Tudják a gazemberek, hogy a magyar nép szolgai alázattal veszi tudomásul, hogy a választott urai kirabolják. Meg kéne értenünk Petőfi néhány sorát " habár fölül a gálya s alul a víznek árja azért mégis a víz az úr " Amíg ezt a néhány sort nem sajátunkként éljük meg, addig mindig csak szolgák, maximum talpnyalók maradhatunk.
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/08/67428304_572807036791408_8321245574015746048_n.png
kereső
@kulabombaafityiszre: Igen. Elvesziti köz jellegét a magánalapitvány "kuratóriumai"vagyona. Mert a vagyonnal a kuratórium gazdálkodik, az ő személyes tulajdonává lesz. És itt a fene elásva. A hivatkozottat meg azért tettem fel, mindenki érzékelje, akinek van szeme a látásra, hogy miért is ez a nagy sietség. Indul au Eu új költségvetési ciklusa, amelyben a prioritás az oktatásé és kutatásé.
ómió
@Eladott Ország: Bizony! 2010-re éppen ennek szellemében hajtotta el a magyar Böszme vezéred tetübandáját!
kulabombaafityiszre
@kereső: január 30., 11:06
Így van sajnos ahogy írod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.