A kiegyensúlyozott magyar járványügyi adatok ellenére sem szabad hátradőlni, most van itt az ideje az oltakozásnak – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos vasárnap a közmédiának nyilatkozva.

Müller Cecília: "Most van itt az ideje az oltakozásnak!"

Fotó: MTI

Müller Cecília elmondta, hogy Magyarországon mintegy tíz napja nagyon hasonlóak a járványügyi adatok, példaként említve, hogy szombaton 1370 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és 64-en életüket vesztették, kórházban 3578 beteget ápolnak és 291-en vannak lélegeztetőgépen.

Az esetszámok stagnálása mellett a szennyvízben mért adatok ugyanakkor azt mutatják, hogy "némelyik helyen bizonyos enyhe fokú emelkedés" indult – hívta fel a figyelmet.

Müller Cecília szerint a "kiegyensúlyozottnak tűnő" magyar adatok ellenére sem szabad hátradőlni, – mint fogalmazott – "éppen most van itt az ideje annak, hogy oltakozzunk". A tisztifőorvos azt is fontosnak nevezte, hogy minél többen és minél gyorsabban oltassák be magukat.

Beszámolt arról, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központban (NNK) jó eredménnyel lezárult az orosz vakcina, a Szputnyik V vizsgálata, így mostantól ez az oltóanyag is használható Magyarországon a korábban már engedélyezett Pfizer-BioNTech, Moderna és AstraZeneca oltóanyagai mellett.

Magyarország a Szputnyik V-ből egymillió ember beoltásához elegendő vakcinát vár és további 2,5 millió ember vakcinációjához szükséges Sinopharm-védőoltást Kínából.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
nos...mivel egyik vakcina sem akadályozza meg a fertőzést...csak csökkenti a tüneteket...miért is kéne beoltani azt a kb 90 %-ot, akin gond nélkül...zömében észrevétlenül átfut? várnám itt valamelyik vírusfan magyarázatát...a kórházakat az az 5 - 10 % terheli le.../ öregek, súlyos betegek./ akiket valóban oltani kéne...csak hát az nem akkora biznisz,mint szivatni a teljes lakosságot vele!
Gazella
Blablabla már a vízcsapból is ezt nyomitod cilike...
csipetke
@silber13: 16:19 Cecil találta ki ezt a szót,Kazinczy díjat neki, rögvest...
colibri
Két Pfizer oltással a karjában könnyen agitál másokat, hogy "oltakozzunk" mindenféle, általuk politikai alapon összehordott vakcinával.
colibri
Egyébként minden nap mást mondanak az oltással kapcsolatban, mást mond orbán, kásler és cecil is! Higgyen ezeknek, akinek két anyja van!
ómió
Itt volt az már egy éve is, csak akkor se volt mivel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.